reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

nie wiem czy z takim wynikiem amh jak mam ja jest wogóle sens podchodzić do in vitro? Czy robić sobie nadzieję?
Nadzieję zawsze trzeba mieć! ☺ AMH nie jest za cudowne, ale przeglągając różne fora nie raz czytałam jak dziewczyny z takim AMH jak Twoje zachodziły w ciążę. Bądź dobrej myśli. Musisz wierzyć w swoje jajeczka, bo kto jak nie Ty.
Moje AMH też nie jest powalające, niestety 1,2. A jeszcze pół roku temu przed laparoskopią było 1,6. Poza tym mam endometrioze, która dodatkowo mega przeszkadza przy zachodzeniu, a mimo to nie zamierzam się poddać bez walki.
Dasz radę, tylko trzeba mocno wierzyć!

reklama
Witam się nieśmiało :)
Obecnie jestem 5dpt blastocysty i na skraju załamania nerwowego i psychozy.
Do 3dpt występowały wszystkie objawy - ból piersi, ból podbrzusza, a od wczoraj nic. Sprawdzam wszystkie możliwe strony w internecie, porównuje objawy, czytam przypadki i świruję. Mam ochotę już teraz wypłakać się, tak aby wynik bety przyjąć ze świętym spokojem.
W domu czeka na mnie 5latka (również z in vitro) i nie wiem, jak mam jej powiedzieć, że mój brzuch już nie zadziała, że nie będzie miała ani brata ani siostry....

W Klinice czeka na nas jeszcze jedna zamrożona blastocysta, ale skoro świeżak nie dał rady, to dlaczego eskimos miałby dac?

Trzymam mocno kciuki za wszystkie forumowiczki - te przed i po transferze, te czekające na poród i te które już po...

Witam się nieśmiało :)
Obecnie jestem 5dpt blastocysty i na skraju załamania nerwowego i psychozy.
Do 3dpt występowały wszystkie objawy - ból piersi, ból podbrzusza, a od wczoraj nic. Sprawdzam wszystkie możliwe strony w internecie, porównuje objawy, czytam przypadki i świruję. Mam ochotę już teraz wypłakać się, tak aby wynik bety przyjąć ze świętym spokojem.
W domu czeka na mnie 5latka (również z in vitro) i nie wiem, jak mam jej powiedzieć, że mój brzuch już nie zadziała, że nie będzie miała ani brata ani siostry....

W Klinice czeka na nas jeszcze jedna zamrożona blastocysta, ale skoro świeżak nie dał rady, to dlaczego eskimos miałby dac?

Trzymam mocno kciuki za wszystkie forumowiczki - te przed i po transferze, te czekające na poród i te które już po...
Kochana witaj na forum. Podstawą to wierzyć w każdą kropeczkę! A badania dowodzą że właśnie większe szanse mają te z criotransferu, aczkolwiek wg mnie każdy ma szanse nawet ten zarodek potencjalnie wg klasyfikacji najgorszy, i to ci każdy lekarz powie. Nie załamuj się tylko spokojnie się wyluzuj.

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
CZERWIEC to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-06-24 Sterlicja beta I
2019-06-24 TheKalinka84 konsultacja przed ivf
2019-06-25 Mysza87 podglądanie jajeczek
2019-06-27 Justyska13 wizyta przed criotransferem
2019-06-28 Vinszka podgladanie maluszka ❤️
2019-06-28 allime podglądanie kropka ❤
2019-07-01 Konstancja27 wizyta serduszkowa ❤️
2019-07-02 Liliana87 wizyta konsultacyjna z wynikami
2019-07-03 Pala podglądanie maluszka
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-06-15 Skarbulenka podglądanie maluszka
2019-07-26 Vinszka połówkowe
2019-08-08 Dzoannna wizyta w nowej klinice
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-28 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-11-17 Babeczki termin porodu
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu

nie wiem czy z takim wynikiem amh jak mam ja jest wogóle sens podchodzić do in vitro? Czy robić sobie nadzieję?
Moje AMH przed pierwszą symulacją wynosiło 1,5 przed drugą już tylko 0,6.
Przy pierwszej stymulacji pobrali 4 komórki mieliśmy 4 zarodki, z jednego biega nam właśnie 1,5 roczny synek.
Przy drugiej stumulacji były również 4 komórki z czego 3 dojrzałe. Otrzymaliśmy 3 zarodki. Aktualnie jeden siedzi w brzuszku 9 tc :) w piątek mamy wizytę i podglądanie. Dodatkowo dodam iż do każdego criotransferu podchodziłam na naturalnym cyklu i zawsze była owulacja zgodnie z planem ;)
Rozmawiałam o wynikach AMH ze swoją lekarką ale i sporo o tym czytałam. Wnioski mam takie ze na powodzenie procedury nie ma to znaczenia. To, że masz obniżoną rezerwę nie znaczy że jej nie masz.
Jedynie możesz mieć mało komórek po stymulacji i ciężko możesz się stymulować ale tak naprawdę liczy się aby uzyskać jeden dobrej jakości zarodeczek, który z Tobą zostanie :)
Przed drugą symulacją łykałam sporo KoenzymuQ10, podobno pomaga na komóreczki :)
Powodzenia i trzymam za Ciebie kciuki :)

kochana a jaka ty masz insuline? @Marzycielka7 pamoetam ty mowilas cos po stymulacji chyba ze strasznie cie obsypalo tradzikiem?

Tak, po stymulacji wyglądałam jakbym była nastolatka z trądzikiem [emoji16]
A to moja insulina [emoji6]
IMG_4861.JPG

reklama
Do góry