reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny @Dgd @ilmenau @Forget-me-not... @Kurcia i inne które mogą pomóc... ja już głupieje z tą glukoza. Dostałam glukometr, mam sprawdzac glukoze rano na czczo, 2h po śniadaniu, przed obiadem, 2h po obiedzie, przed kolacją i 2h po kolacji. Więc wczoraj zabrałam się za mierzenie i wychodzi to tak...

na czczo 74 mg/dl
2h po śniadaniu 75mg/dl
przed obiadem 82 mg/dl (to był wynik dosłownie 30 min po tym wcześniejszym)
2h po obiedzie 80mg/dl
przed kolacją 96mg/dl (pomiędzy obiadem a kolacją był grill, ciacho, kawa, z 2 szkl.soku)
2h po kolacji 88mg/dl

dziś zrobiłam pomiar po śniadaniu po 1 i 2h i wyglądało to tak

na czczo 81mg/dl
1h po śniadaniu 80mg/dl
2h po śniadaniu 74mg/dl

kochane czy ja mam mięć jakieś stało pory tzn godziny do mierzenia? Czy ja pomiędzy pomiarami mogę jeść normalnie czy raczej ograniczać się. bo ja już nie wiem nic. może ja coś źle mierzę?

aaa śniadanie dziś było ok 8.30 i ostatni pomiar o 10.30 od tamtego czasu nie czuję zbytnio głodu ale zjadłam truskawki z jogurtem naturalnym, kostkę czekolady i 4 orzechy brazylijskie. Obiadu jeszcze nie jadłam bo się robi

właśnie zmierzyłam cukier przed obiadem ok 40 min po tych truskawkach i cukier wyszedł 105mg/dl zmierzę 1h po obiedzie i 2h po obiedzie i zobaczę co się bedzie działo.

tylko ja nie wiem czy ja np teraz pomiedzy tymi dwiema godzinami moge np napić się kawy itp?
Ja niestety na tych cukrach to sie w ogole nie znam :(
Jakie działania ma heparyna, bierzecie ja do transferu? Ja biorę teraz luteine, estrofem i medypret, a po transferze mam jeszcze dostać leki przeciwzakrzepowe. Kurcze to mój 5 transfer
Heparyna ma działanie przeciwzakrzepowe i endometrium jest lepiej ukrwione.

reklama
Dzięki. Czyli wynika z tego ze podczas krzywej moj organizm zaszalal z wynikiem po 2h ze spadl do 69mg/dl
75g glukozy to jednak nie to samo co obiad w domku. Moze powinni robic te testy kanapkowe zamiast kazac pic glukoze[emoji4]
Po glukozie insulina Ci pewnie bardziej poszla do góry i później ciągnęła cukier w dół...
Nie wiem dlaczego po posilku u Ciebie nizszy cukier niz na czczo (chociaz te 105 40min po truskawwkach nie mozna nazwac na czczo) ale to chyba nic złego...
Wiem ze kilka dziewczyn tu na forum tak mialo np @Dzoannna moze Ci napisze co jej na to lekarz powiedziala?![emoji4]
U mnie zupelnie inaczej bo glukoze po posilku mialam nawet 175.

Dziękuję bardzo widzę że wy wszystkie tutaj bardzo zżyte.. chyba nikt nie zrozumie nas lepiej jak my same.. ja jestem na początku drogi choć już trochę bolesnej .. w kwietniu mieliśmy nasze pierwsze icsi.. po czym wielką radość ciąża która niestety okazała się biochemiczna.. mamy jeszcze 5 mrozaczkow a w poniedziałek czeka mnie pierwszy criotransfer .. i znów ta nadzieja i strach w jednym .. a jak jest u was ? Macie jakieś dobre rady? Co zrobić by nie zwariować

W dniu transferu nie mierzylam.
Cykl sztuczny.
Ja jak miałam 16 w dt to kazał mi wziasc dwa razy zastrzyk zaraz po transferze i wieczorem a potem raz przez 2 tyg i powiedział ze w dt powinno byc minimum 20 a potem sobie rosnąć wiec nie wiem co ci powiedziec dziwne ze ci nie zbadał bo przeciez od tego zależy cała procedura, zawsze sprawdzają bo moze organizm nie działać na jakies leki i ich nie wchłaniać wtedy zawsze mogą wlasnie dołożyć zastrzyki zeby miec pewność tak jak było u mnie.

Ja jak miałam 16 w dt to kazał mi wziasc dwa razy zastrzyk zaraz po transferze i wieczorem a potem raz przez 2 tyg i powiedział ze w dt powinno byc minimum 20 a potem sobie rosnąć wiec nie wiem co ci powiedziec dziwne ze ci nie zbadał bo przeciez od tego zależy cała procedura, zawsze sprawdzają bo moze organizm nie działać na jakies leki i ich nie wchłaniać wtedy zawsze mogą wlasnie dołożyć zastrzyki zeby miec pewność tak jak było u mnie.
Robiłam kilka dni przed transferem.
A z jakiej kliniki korzystasz?

Mi tez ani razu nie kazał nadać progesteronu tylko raz estriadiol podczas stumulacji...

reklama
Mi tez ani razu nie kazał nadać progesteronu tylko raz estriadiol podczas stumulacji...
Dla mnie to mega dziwne bo ja podczas stymulacji miałam progesteron juz 4 dni przed transferem tak wysoki ze żaden zarodek by sie nie zagnieździł ale estradiol tez był mega wiec transfer odroczony. Potem przy crio na sztucznym w dniu transferu jak mi zbadali to dozucili mi zastrzyki i transfer sie udał wiec nic nie moge im zarzucić tylko serduszko przestało bić w 8tc. Ale serce od samego poczatku było słabe i juz mi dr powiedział na pierwszym USG ze cos jest nie tak z zarodkiem bo za mało rośnie i serce za słabe. Ale transfer sie udał.

Do góry