Dziewczyny
@Dgd @ilmenau @Forget-me-not... @Kurcia i inne które mogą pomóc... ja już głupieje z tą glukoza. Dostałam glukometr, mam sprawdzac glukoze rano na czczo, 2h po śniadaniu, przed obiadem, 2h po obiedzie, przed kolacją i 2h po kolacji. Więc wczoraj zabrałam się za mierzenie i wychodzi to tak...
na czczo 74 mg/dl
2h po śniadaniu 75mg/dl
przed obiadem 82 mg/dl (to był wynik dosłownie 30 min po tym wcześniejszym)
2h po obiedzie 80mg/dl
przed kolacją 96mg/dl (pomiędzy obiadem a kolacją był grill, ciacho, kawa, z 2 szkl.soku)
2h po kolacji 88mg/dl
dziś zrobiłam pomiar po śniadaniu po 1 i 2h i wyglądało to tak
na czczo 81mg/dl
1h po śniadaniu 80mg/dl
2h po śniadaniu 74mg/dl
kochane czy ja mam mięć jakieś stało pory tzn godziny do mierzenia? Czy ja pomiędzy pomiarami mogę jeść normalnie czy raczej ograniczać się. bo ja już nie wiem nic. może ja coś źle mierzę?
aaa śniadanie dziś było ok 8.30 i ostatni pomiar o 10.30 od tamtego czasu nie czuję zbytnio głodu ale zjadłam truskawki z jogurtem naturalnym, kostkę czekolady i 4 orzechy brazylijskie. Obiadu jeszcze nie jadłam bo się robi
właśnie zmierzyłam cukier przed obiadem ok 40 min po tych truskawkach i cukier wyszedł 105mg/dl zmierzę 1h po obiedzie i 2h po obiedzie i zobaczę co się bedzie działo.
tylko ja nie wiem czy ja np teraz pomiedzy tymi dwiema godzinami moge np napić się kawy itp?