reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczynki od 3,5 tygodnia są już na świecie. Pospieszyły się bidule i urodziły się w 25+1tc.
Najgorsze jest to, że w szpitalu zrobili mi mnóstwo badań i wczoraj byłam też na wizycie u mojej gin i nikt nie może doszukać się przyczyny. Miała być niewydolność cieśniowo - szyjkowa, ale moja szyjka wczoraj wyglądała, jakbym nadal była w ciąży, twarda, zamknięta i długa, bez oznak skracania się. Nie wiem co jej odwaliło, bo do szpitala trafiłam z pełnym rozwarciem w 24+4. To tak w mega skrócie.

A co u Ciebie?

Asia, z calego serca trzymam kciuki za Was[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Hej. Dziewczynki finalnie mamy 4 zarodki z 3 doby klasa 8A , i 2 blastki 13AA ( coby to nie znaczyło ) - dwa odpadły. Kurczę cieszę się z blastek bo na naszych komórkach wszystkie zarodki leciały po 3 dobie ( "katowanie" męża dietami przydało się )
świetny wynik kochana. To teraz czekamy na transfer i trzymamy kciuki :-) :)

@dżoasia właśnie doczytałam. Trzymam mocno kciuki za malutkie. Niech dzielnie walczą. A Ty masz dużo siły w sobie po tym co przeszlas, dasz rade. Powolutku ale wszystko będzie dobrze :-) trzymajcie się mocno!

Dziewczyny @Dgd @ilmenau @Forget-me-not... @Kurcia i inne które mogą pomóc... ja już głupieje z tą glukoza. Dostałam glukometr, mam sprawdzac glukoze rano na czczo, 2h po śniadaniu, przed obiadem, 2h po obiedzie, przed kolacją i 2h po kolacji. Więc wczoraj zabrałam się za mierzenie i wychodzi to tak...

na czczo 74 mg/dl
2h po śniadaniu 75mg/dl
przed obiadem 82 mg/dl (to był wynik dosłownie 30 min po tym wcześniejszym)
2h po obiedzie 80mg/dl
przed kolacją 96mg/dl (pomiędzy obiadem a kolacją był grill, ciacho, kawa, z 2 szkl.soku)
2h po kolacji 88mg/dl

dziś zrobiłam pomiar po śniadaniu po 1 i 2h i wyglądało to tak

na czczo 81mg/dl
1h po śniadaniu 80mg/dl
2h po śniadaniu 74mg/dl

kochane czy ja mam mięć jakieś stało pory tzn godziny do mierzenia? Czy ja pomiędzy pomiarami mogę jeść normalnie czy raczej ograniczać się. bo ja już nie wiem nic. może ja coś źle mierzę?

aaa śniadanie dziś było ok 8.30 i ostatni pomiar o 10.30 od tamtego czasu nie czuję zbytnio głodu ale zjadłam truskawki z jogurtem naturalnym, kostkę czekolady i 4 orzechy brazylijskie. Obiadu jeszcze nie jadłam bo się robi

właśnie zmierzyłam cukier przed obiadem ok 40 min po tych truskawkach i cukier wyszedł 105mg/dl zmierzę 1h po obiedzie i 2h po obiedzie i zobaczę co się bedzie działo.

tylko ja nie wiem czy ja np teraz pomiedzy tymi dwiema godzinami moge np napić się kawy itp?

Ostatnia edycja:
Dziewczyny @Dgd @ilmenau @Forget-me-not... @Kurcia i inne które mogą pomóc... ja już głupieje z tą glukoza. Dostałam glukometr, mam sprawdzac glukoze rano na czczo, 2h po śniadaniu, przed obiadem, 2h po obiedzie, przed kolacją i 2h po kolacji. Więc wczoraj zabrałam się za mierzenie i wychodzi to tak...

na czczo 74 mg/dl
2h po śniadaniu 75mg/dl
przed obiadem 82 mg/dl (to był wynik dosłownie 30 min po tym wcześniejszym)
2h po obiedzie 80mg/dl
przed kolacją 96mg/dl (pomiędzy obiadem a kolacją był grill, ciacho, kawa, z 2 szkl.soku)
2h po kolacji 88mg/dl

dziś zrobiłam pomiar po śniadaniu po 1 i 2h i wyglądało to tak

na czczo 81mg/dl
1h po śniadaniu 80mg/dl
2h po śniadaniu 74mg/dl

kochane czy ja mam mięć jakieś stało pory tzn godziny do mierzenia? Czy ja pomiędzy pomiarami mogę jeść normalnie czy raczej ograniczać się. bo ja już nie wiem nic. może ja coś źle mierzę?

aaa śniadanie dziś było ok 8.30 i ostatni pomiar o 10.30 od tamtego czasu nie czuję zbytnio głodu ale zjadłam truskawki z jogurtem naturalnym, kostkę czekolady i 4 orzechy brazylijskie. Obiadu jeszcze nie jadłam bo się robi

właśnie zmierzyłam cukier przed obiadem ok 40 min po tych truskawkach i cukier wyszedł 105mg/dl zmierzę 1h po obiedzie i 2h po obiedzie i zobaczę co się bedzie działo.

tylko ja nie wiem czy ja np teraz pomiedzy tymi dwiema godzinami moge np napić się kawy itp?
Póki co to nie ma nic złego w tych wynikach. Jednak jeśli jest cień podejrzenia że cukry szaleją to idź na dietę ale bez podjadania . Zresztą lepiej zjeść ciacho do obiadu albo kolacji wtedy cukry też nie będą wysokie.

Póki co to nie ma nic złego w tych wynikach. Jednak jeśli jest cień podejrzenia że cukry szaleją to idź na dietę ale bez podjadania . Zresztą lepiej zjeść ciacho do obiadu albo kolacji wtedy cukry też nie będą wysokie.
Teraz zmierzyłam cukier 1h po obiedzie gdzie na obiad byly golabki z ryzem +kawa i wynik 86mg/dl czyli nizej niz przed obiadm

reklama
Do góry