reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak tylko dostanę okres ( gdzie przy moim pcos jakoś raz na 3 miesiące) zrobia mi usg i zacznę stymulacje - protokół krótki.

Metforminy nie dostanę - w Holandii nie dopuszczają jej przy staraniu się o ciąże. Dlatego stosuje chociaż dietę.

To moje wyniki krzywej
Zobacz załącznik 985826Zobacz załącznik 985827
Witaj. A nie masz mozliwosci w Polsce pójść do diabetologa jeszcze przed rozpoczeciem procedury żeby przepisal metformine?
Insuline masz za wysoka i na czczo i później też a jeszcze po dwóch godzinach zamiast spadac to ona jeszcze rośnie.
Nie jedna z nas przy lepszych wynikach bierze metformine.

Jak tylko dostanę okres ( gdzie przy moim pcos jakoś raz na 3 miesiące) zrobia mi usg i zacznę stymulacje - protokół krótki.

Metforminy nie dostanę - w Holandii nie dopuszczają jej przy staraniu się o ciąże. Dlatego stosuje chociaż dietę.

To moje wyniki krzywej
Zobacz załącznik 985826Zobacz załącznik 985827

Przy takich wynikach powinnaś wg mnie dostać metformine. Z metforminą jest tak, że w jednych krajach jest dozwolona przez całą ciążę, w innych przez pierwszy trymestr a w innych wogole. Mi moja endokrynolog pozwoliła brać do 16 tygodnia ciąży.
Jak możesz to załatw sobie z Polski metformine. Wg mojej endokrynolog jest taka opinia wśród lekarzy, że metformina poprawia jakość jajeczek i ułatwia implantacje.

Łączę sie w bólu. Też 6 dpt,też test negatywny i też nic nie czuje.

Ania, ty też teraz pochodziłas? Nie wierz sikancom, leć na betę! ✊✊✊

Kiedy idziesz na bete? Szkoda ze sobie nawzajem nie gratulujemy. Kurde no mialam wielkie nadzieję w tym podejsciu....ponad pol roczna przerwa. Immunosupresja. Eh:(

Tylko beta prawdę powie! Immunosupresja jest ważna 3 miesiące, był przypadek w zeszłym roku, że pierwszy transfer nie był udany ale drugi już tak! Tak więc prędzej czy później musi być happy end ✊✊✊

@NadziejaJest chyba jutro pójdę,miałam do poniedziałku wytrzymać,ale przy blastce myślę,że jak jutro będzie 0,to już nie ma na co liczyć. Pocieszyłabym Cię,ale samej mi ciężko myśleć pozytywnie po tym teście.
@ilmenau tak,podchodziłam miesiąc temu z dwoma 3dniowymi - biochemiczna i w tym miesiącu jeszcze raz. To był mój 5 transfer i 9 zarodek. I został nam jeden mrozak jeszcze.

reklama
Do góry