reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hej:)
Co to znaczy 9B?

Dziś już 9 DPT. Plamienia ciąg dalszy, większe niż wczoraj. Do tego wszystko w środku mnie swędzi, piecze i boli. Nie wiem które bardziej. Wszystko na raz. Totalna masakra. A wizytę u gina mam dopiero 8 lutego.

P.S. Czuje się jakbym pisała pamiętnik:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dawno się nie odzywałam, bo byłam obłożnie chora :(
Ewelinko, trzymam za Ciebie kciuki, żeby mimo wszystko udało się. Wiem, że to marna pociecha, ale czasem to działa. Ja też zawsze myślałam, że jestem twardą babką i nie straszne mi żadne przeciwności. Zawsze byłam twarda, ale jeśli chodzi o staranie się o dziecko to pierwsza wymiękam i psychicznie się poddaję, a TAK NIE WOLNO ;-). Trzymaj się kochana.

Acha, jeszcze jedno, ja chyba zdecyduję się na 2 lub 3 zarodki. Nie jest mi straszna ciąża bliźniacza. Po przemyśleniu - większa ilość zarodków daje większe szanse przy iv vitro za pierwszym razem, po drugie jeśli urodza się bliźniaki, to w mojej sytuacji nawet lepiej:-D.

ewelina tez trzymam kciuki, bedzie dobrze!
natka jak tam dzis? jakies nowe wiesci z frontu? gdzie cie pozarło?
lolitka, ty to musisz wszystko wiedziec :blink: coraz bardziej cie lubie!
ewelina mam do ciebie pytanie - wiem, ze bylas przestymulowana, a mnie ostatnio pielegniarka powiedziala, ze tez mi to grozi i zmniejszyla dawki lekow o polowe oraz zapowiadziala, ze podczas punkcji podadza mi jakis lek, zeby zmniejszyc ryzyko (niestety nie pamietam jaki). czy pamietasz jeszcze ile po tygodniu stymulacji mialas pecherzykow i czy mialas jakies objawy, ktore moglyby swiadczyc, ze cos jest/bedzie nie tak? jak poczytalam na czym przestymulowanie polega i czym grozi to sie nieco przerazilam. wczoraj na usg naliczyli mi 36 pecherzyki, ale 32 byly bardzo malutkie i nie wiem czy to jest duzo czy malo, czy standard, ale popanikowac zawsze mozna! lol

Kahaa

Masz dosc sporo pecherzykow....
Z objawow przy hiper najbardziej odczuwalne to wydety brzunio a jak zaczyna sie pieprzyc i z lekkiej sie na ciezka przechodzi - to juz i problemy z oddychaniem i takie inne

Pij bardzo duzo wody - niweluje skutki hiper.

I nie boj sie hiper. Brzmi groznie, ale ciezka hiper zdarza sie dosc rzadko. Jesli chodzi o pozytywy hiper - bo i takie sa - to ulatwia zafasolkowanie. Oczywiscie to pod warunkiem, ze jest lekka, a nie ciezki przypadek

ewelina tez trzymam kciuki, bedzie dobrze!
natka jak tam dzis? jakies nowe wiesci z frontu? gdzie cie pozarło?
lolitka, ty to musisz wszystko wiedziec :blink: coraz bardziej cie lubie!
ewelina mam do ciebie pytanie - wiem, ze bylas przestymulowana, a mnie ostatnio pielegniarka powiedziala, ze tez mi to grozi i zmniejszyla dawki lekow o polowe oraz zapowiadziala, ze podczas punkcji podadza mi jakis lek, zeby zmniejszyc ryzyko (niestety nie pamietam jaki). czy pamietasz jeszcze ile po tygodniu stymulacji mialas pecherzykow i czy mialas jakies objawy, ktore moglyby swiadczyc, ze cos jest/bedzie nie tak? jak poczytalam na czym przestymulowanie polega i czym grozi to sie nieco przerazilam. wczoraj na usg naliczyli mi 36 pecherzyki, ale 32 byly bardzo malutkie i nie wiem czy to jest duzo czy malo, czy standard, ale popanikowac zawsze mozna! lol

Witam:-)
a u mnie dzisiaj dobrze, brzuch już nie boli, staram się normalnie funkcjonować, nawet się mężowi pomiziać dałam :-), generalnie robię wszystko, żeby nie myśleć o tym cholernym teście, a mam go zrobić dopiero we środę. W poniedziałek wracam do pracy. Wyczytałam dzisiaj na swoich papierach z Invimedu, że w przypadku silnego bólu brzuchu mam się natychmiast zgłosić, ale tak myślę, że nie będę dzisiaj, kiedy się już dobrze czuję, dzwoniła do nich i mówiła, że Ibuprom pożarłam, wina się napiłam i mi przeszło, bo by mnie pogonili ostro:-)
Jak brzuszek Ewelinka?

Lolitka
Mój miał 8 komórek, a o literkach nic mi nie powiedziano. Zatem nie mam pojęcia. Powiedziano tylko że jest bardzo ładny i wygląda na silny.

reklama
Natka

Z tym brzuchem to pisza a propo hiper. Boli brzunio mocno przy hiper i pecznieje a wtedy tzreba zwykle dzialac

Super ze sie miziacie...oby tak dalej

Lolitka
Mój miał 8 komórek, a o literkach nic mi nie powiedziano. Zatem nie mam pojęcia. Powiedziano tylko że jest bardzo ładny i wygląda na silny.

8 komorkowiec bardzo ladny. Tez chce takiego - ani za wolny ani za szybki. Ja mowili ze ladny to pewnie A

Można się miziać o in vitro? Pytam zupełnie poważnie.

Sie roznie mowi. Niby jak ma sie orgazm to sa skurcze macicy i moze nie byc wskazane przy implantacji szczegolnie. Ale jednoczesnie te ktore sie mizialy tez zachodza wiec na dwoje babka wrozyla. Zwykle sie pisze, ze nie...choc nie traktowalabym tego z 100% powaga. Takie moje zdanie. Najwazniejsze zeby zachowac pogode ducha i optymizm. Jesli to pomaga to jrstem za

Do góry