reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

clexan chyba nie musi być w lodówce. Sprawdzę. Podaj mi adres na priv - to wyślę jutro. Nie chce pieniążków. Mogę po prostu Ci wysłać - ja ich nie potrzebuję. Mam potem zapsy leków w szufladzie i moja mama je potem wyrzuca, bo się przeterminowują.

reklama
Hola - sprawdziłam wreszcie na swojej starej karcie szpitalnej co dostawałam po zabiegu wyłyżeczkowania. Zero hormonów tylko przeciwzapalnie Arthrotec. Nie miałam w ogóle problemów po zabiegu. Nie licząc krwawienia lekkiego przez jakiś czas.

Różyczka - super, że dwa maluszki mają serca jak dzwon. Rosną jak na drożdżach widzę.

Misia1974 - super, że dobrze z maleństwem. Dbaj o siebie teraz. No i leż grzecznie. Ja tam i mogłabym leżakować do 16 tygodnia, żeby tylko wszystko z maluszkiem było ok. Wiem, że Ci się nudzi ( nie dziwię się). Polecam stronę z filmami ekino.tv Każdy tam coś dla siebie znajdzie do oglądania. A skoro masz czas to możesz coś ciekawego pooglądać.

Asiex - jak dzisiaj samopoczucie? Testu nie rób. Mnie tylko niepotrzebnie zestresował i przez to miałam dzień płaczliwy. Bo u mnie maluszek zaczął się późno wgryzać i zwykły test nie mógł tego wykazać.

A ja wysłałam wyniki do swojego lekarza. Powiedział, że ciąża rozwija się i zlecił badanie hcg i progesteronu 10.12.2012 ( czyli w poniedziałek). Zrobiłam symulację jaką powinnam mieć betkę i przy przyroście 66% na 48 godzin powinno to być 165 około. No i mam nadzieję, że tak będzie. A propo dokuczają mi lekkie mdłości ( na razie lekkie). No i nic nie mają wspólnego z porannymi, bo o różnej porze. A poza tym szybko się męczę teraz. Właśnie leżakuję na kanapie.

Kinga już lepiej, paradoksalnie przez to, że dziś pobolewa mnie brzusio:-) a to znaczy, że coś się tam dzieję, jest 7 dpt więc pora na zagnieżdżanie, a z testem wytrzymam do wtorku:tak:

Twoja betka na pewno pięknie urośnie do poniedziałku, zresztą nie ma innej opcji:)

usg miałam w poniedziałek kiedy zaczęły się plamienia nic nie było widać, licząc od ostatniego @ powinien być to początek 6tyg. ale po wynikach bety widać że ciąża może być młodsza zarodek/zarodki późno się zagnieździły. gin. twierdzi że na tym etapie może nie być widać zarodka.

smutna wg mnie to jeszcze nie jest nic przesądzone, powtórz betę i idź do ginekologa, który ma dobry sprzęt. Może maluszek zrobił psikusa i schował się swojej mamci. Wszystko będzie dobrze. Trzymaj się. Zmień proszę swój nick, bo jest bardzo przygnębiający.

Kinga już lepiej, paradoksalnie przez to, że dziś pobolewa mnie brzusio:-) a to znaczy, że coś się tam dzieję, jest 7 dpt więc pora na zagnieżdżanie, a z testem wytrzymam do wtorku:tak:

Twoja betka na pewno pięknie urośnie do poniedziałku, zresztą nie ma innej opcji:)

asiex u Ciebie dopiero 6 dpt więc jest to czas na zagnieżdżenie zarodka, ale nie na testy "sikane", możesz tak jak Kinga zrobić sobie betę, aby zobaczyć czy coś drgnęło, ja tak zrobię tym razem . Trzymam kciuki za Twoje testowanie we wtorek.

reklama
Madzialenak chyba faktycznie zaczęło się zagnieżdżanie, bo coraz bardziej pobolewa mnie brzuszek, tak jak przed @, no chyba, że sobie wmówiłam te bóle:-) Jejku jak moja szefowa usłyszy, że jestem w ciąży to padnie jak długa.. mój m się śmieje, że mam jej wtedy zrobić zdjęcie, bo ono będzie bezcenne:-) nasz zespół liczy 4 osoby, a jedna jest już na ciążowym L4.

Do góry