reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

S
Witajcie Kochane u maluszków wszystko ok zdjecia nie udalo sie zrobic bo widac plecki i dupcie :) synuś waży 2 kilo córcia 2.100 odstawiłam już acard a neoparin do 36tc kazał lekarz brać coraz bardziej się boję im bliżej porodu tym większy strach jest mi coraz ciężej wagowo od poczatku ciaży na plusie 27 kilo od przedwczoraj puchną nogi i ręce ale lekarz powiedział że wyniki wzorowe więc wszystko jest ok ❤❤❤ mam odpoczywać z girkami w górze więc to robię. @Justyska13 j3szcze kilkanaście dni i zwalniamy brzuszek dla Ciebie ❤❤❤trzymam ✊✊✊ za Ciebie i twój szczęśliwy finał. Pozdrawiam Was wszystkie
Swietnie kochana ze malenstwa rosna jeszcze chwiala i beda juz z Toba :-) :) wiem ze latwo mowic ale waga sie nie przejmuj teraz, trudno bedziesz pozniej biegac kolo dwójki to troche spadnie kilogramow. Wazne by maluchy rosly :-) :) oj kazda z nas liczy tu na to ze zaraz bedziemy z brzusKami chodzic, ale oby wróżby zwalniajacego brzuszka przyniosły za soba kolejny brzuszek :-) :) trzymaj kciuki

reklama
Ja
Jadlam do momentu badan dna Folik i Oviarin- taki suplement 2x1. A jak zobaczyly mutacje to kazaly jesc polocard, a+e, i ten pregna start. W tym pregna widze, ze jest duza dawka wit. D. Nie biore nic innego bo w zasadzie nie wiem co powinnam. Zaufalam im ale czy to wystarczy nie wiem. Chwile przed badaniami dna zrobilam jeszcze homocysteine. Wyszla 11.06 a wg norm jesli sie je kwas to powinno wyjsc ponizej 12. Mowily, ze wynik dobry. Ale tak jak napisalam, wyszly mutacje i stwierdzily, ze zwykly kwas to za malo.

Ja miałam homocysteine 9,6 i kazali mi zbić. Wczoraj badałam i mam 5,6 ;)

Ja miałam podobnie 7 komórek z czego prawidłowo zapłodnily się 2
Dlatego przy kolejnej procedurze muszę odsapnąć o porobić więcej badań
Ja miałam przerwy prawie pół roku i chyba wszystkie (a przynajmniej większość) badań zrobiłam.
Do tego mam pełno specyfików, które ponoć maja poprawiać jakość jajeczek. Zobaczymy, czy przyniosą one jakiś efekt.

Ja miałam przerwy prawie pół roku i chyba wszystkie (a przynajmniej większość) badań zrobiłam.
Do tego mam pełno specyfików, które ponoć maja poprawiać jakość jajeczek. Zobaczymy, czy przyniosą one jakiś efekt.

Ja chce zapytać teraz o biopsję endo , o badanie na wrogość śluzu, krzywa cukrowa i przeciwciała ANA
Zobaczymy co na to mój lekarz
Choć tera starliśmy się na naturalsie
Progesteron leciał w dół ale lekarz kazał cały czas brać duphaston i luteinę
Nie wiem w sumie po co jak beta kilka dni temu była ujemna ( a 9 dni po owulacji to pewnie by coś juz wykazała choć pewności nie mam)

My juz po wizycie dzieciatko ma sie dobrze, mierzymy 66mm Leki odstawiamy praktycznie do zera , luteina dopochwowo jeszcze 18 dni raz wieczorem☺ I zostaje euthyrox☺ I pregna witaminy.Kolejna wizyta 12 czerwca.

My juz po wizycie dzieciatko ma sie dobrze, mierzymy 66mm Leki odstawiamy praktycznie do zera , luteina dopochwowo jeszcze 18 dni raz wieczorem[emoji5] I zostaje euthyrox[emoji5] I pregna witaminy.Kolejna wizyta 12 czerwca.
Fajowo!!! Koniec leków i dzidza taka duża!!! Ja już tupie nogami, nie mogę się doczekać swojej wizyty [emoji7]

Ja chce zapytać teraz o biopsję endo , o badanie na wrogość śluzu, krzywa cukrowa i przeciwciała ANA
Zobaczymy co na to mój lekarz
Choć tera starliśmy się na naturalsie
Progesteron leciał w dół ale lekarz kazał cały czas brać duphaston i luteinę
Nie wiem w sumie po co jak beta kilka dni temu była ujemna ( a 9 dni po owulacji to pewnie by coś juz wykazała choć pewności nie mam)
Ja te wszystkie badania miałam. I wszystkie Ok.
Ciekawe co Twój lekarz powie na taki gotowy zestaw, który mu zaproponujesz ;) Jak w ogole nastroj przed jutrzejsza wizyta?

Przykro mi, ze nie zaskoczyło naturalnie:sad: A tak mocno trzymałam kciuki, żeby Ci się udało.

Ja dziś się dowiedziałam, ze koleżanka, która tez miała podchodzić do in vitro zaskoczyła naturalnie:) A dziewczyna ma 44 lata, wiec to niemal ostatni dzwonek dla niej. Jest już w II trymestrze, wiec powinno byc dobrze. Jednak cuda się zdarzają:)

reklama
Do góry