Popieram to, co Carenik napisała. Faktycznie zapytaj w aptece o lek, a nie suplement. Nigdy nie wiadomo co jest w suplementach.Dziewczyny mądre głowy @dżoasia @Dzoannna @sssurykatka @Dgd @sksk @Carenik nie sposób wymienić wszystkich
Zrobiłam badanie poziomu kwasu foliowego , biore ponad rok regularnie
Widzę po wyniku ze jest w normie ale chyba szału nie robi
Zastanawiam się nad tym lekiem
Czy któraś z Was brała go ? Zobacz załącznik 975066Zobacz załącznik 975068
reklama
Kochana a co myślisz o prof Kutpiszu z Poznania? Czytałam gdzie niegdzie i ponoć jest dobry. Słyszałaś coś o nim?
Niestety nie znam. Ja jeszcze czekam na skierowanie do doabetologa...
Marzycielka7
Fanka BB :)
a co bierzesz teraz i jaka dawka?
Biore ten [emoji16]może za mało ?
Pini88
Tez go biore tak mi w Invikcie polecili
Marzycielka7
Marzycielka7
Mi jak wyszly zmutowane geny to kazali sie przeżucić na to. W sumie i moja miejscowa dr i dr z kliniki do ktorej do tej pory jezdzilismy. Biore to od konca lutego. Zobacz załącznik 975077Zobacz załącznik 975079
Ale jak bierzesz to to wit D juz nie?
Liliana87
Wlasnie ten folik jadlam ponad 3 lata. Jesli wiecie, ze dobrze przyswaja sie Wam kwas foliowy to jest on dobry.
Skarbulenka
Jestem już po wizycie....
Trochę się martwię bo lekarz powiedział że jak na początek 9 tygodnia maluszek powinien być trochę większy jak jest teraz
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze....
Oto mój bobasek
Trochę się martwię bo lekarz powiedział że jak na początek 9 tygodnia maluszek powinien być trochę większy jak jest teraz
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze....
Oto mój bobasek
Załączniki
Carenik
Ja dostalam taki. Ale on na recepte jest.
Wczesniej 5mg a jak poronilam to dal mi 15mg.
reklama
Liliana87
Jadlam do momentu badan dna Folik i Oviarin- taki suplement 2x1. A jak zobaczyly mutacje to kazaly jesc polocard, a+e, i ten pregna start. W tym pregna widze, ze jest duza dawka wit. D. Nie biore nic innego bo w zasadzie nie wiem co powinnam. Zaufalam im ale czy to wystarczy nie wiem. Chwile przed badaniami dna zrobilam jeszcze homocysteine. Wyszla 11.06 a wg norm jesli sie je kwas to powinno wyjsc ponizej 12. Mowily, ze wynik dobry. Ale tak jak napisalam, wyszly mutacje i stwierdzily, ze zwykly kwas to za malo.Ale jak bierzesz to to wit D juz nie?
Podziel się: