reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja gdzies tak do 10tc wstawalam siku w nocy, teraz w 14tc jak sie przebudze to czuje ze troche mi sie chce ale zaraz zasypiam i budze sie dopiero rano ale z tak pelnym pecherzem ze idac do łazienki modle sie zeby zdazyc [emoji1787][emoji1787]wolalabym sie obudzic wczesniej i az tak sie nie spieszyc [emoji12][emoji16]
To czuje się już spokojnie skoro tak 8-)
Jeszcze tylko aby mdłości wieczorne mi przeszły to było by całkiem super :-)

reklama
@dżoasia @Vinszka @ilmenau @sksk @sssurykatka @Dgd @Kamaaa i inne... czy macie jakies wskazówki jak przygotowac sie do punkcji? Tzn mam napisane ze dzień przed lekka kolacja do 18, plyny do 23. Rano na czczo z oproznionym pecherzem.Mam byc bez bizuterii i bez lakieru na paznokciach. Maz już w czwartek wieczorem oddal swoje ;) by świeże bylo na niedziele rano wiec pelne 2 doby bedzie. Mam wziac ze soba koszulke dłuższą lub koszule, jakoes pantofle i za wasza rada kiedyś skarpetki. Mam lezec po punkcji 2 h.
Co dodatkowo jeszcze? Rano przed punkcja prysznic? Co z depilacja i kosmetykami?
Nie używaj jakichś mocnych kosmetyków, bo możesz się źle czuć. U mnie po 1 punkcji były omdlenia i wymioty jak tylko wyszłam z kliniki. Po innych było różnie, raz czułam się tak dobrze, że leciałam na zakupy, a innym razem było średnio. W 1,5 roku przeżyłam 5 narkoz, to i Ty przeżyjesz ;) Będzie dobrze. Oby wystarczyło raz.
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie przy pierwszej wizycie kontrolnej muszę podpytać lekarza, ponieważ o L4 wspomniał tylko przy punkcji a w pracy może być problem z urlopem :(
Pewnie to zależy od lekarza, ale w klinikach raczej dają tylko na punkcję. Ja i tak nie brałam nigdy, bo nie chciałam mieć zwolnienia z kliniki leczenia niepłodności. Miałam zaufanego lekarza rodzinnego, który mi dawał parę dni po transferach. Reszta to urlopy i kombinowanie ze zwalnianiem się i odrabianiem. Ogólnie masakra.
Laseczki czy to normalne że w nocy chodzę 3 lub 4 razy do łazienki siku? Budzę się w nocy z silnym parciem na pęcherz i lecę do łazienki. Moja koleżanka mówi że ona tak miała pod koniec ciąży A nie na początku .
Ja to miałam na początku ciąży. Teraz trochę mniej.

Dgd kochana a Ty bralas metformine??
Czytalam ze ona poprawia jakosc komorek - lek na Wieczna mlodosc[emoji3]
Konsultowalas krzywa u diabetologa czy swojego gina?? Ja mam na dzis tylko cukier 90 na czczo czekam na insuline ale czuje ze i to moze mi wyjsc...
Dzieki kochana za info!
A krzepliwosc byla ok u Ciebie? Robilas pakiet na trombofilie czy cos innego?? Przyjmowalas moze acard??
Warto zrobić całą krzywa. Nie tylko na czczo. Ja na czczo mam wynik ok. Masakra robi się z insulina po posiłku. Mimo że cukier wcale tragicznie nie wygląda. A skoki insuliny są zabojcze dla zarodka na poczatku.
A z wynikami to do dobrego diabetologa polecam iść. Moje krzywe widziało 4 lekarzy: internista, 2 ginow i diabetolog. I wszyscy twierdzili ze jest ok. A mi wynik spokoju nie dawały i trafiłam na post @Dgd. I potem do tego samego lekarza który podobnie jak u niej chwycił się za głowę.

Laseczki czy to normalne że w nocy chodzę 3 lub 4 razy do łazienki siku? Budzę się w nocy z silnym parciem na pęcherz i lecę do łazienki. Moja koleżanka mówi że ona tak miała pod koniec ciąży A nie na początku .
Ja zawsze wstaje raz w nocy. A jak się napije jeszcze wieczorem za dużo to i 2-3 razy mnie wybudzi. Ale ja to nawet z lekko pelnym pęcherz em nie usne ;-)

Warto zrobić całą krzywa. Nie tylko na czczo. Ja na czczo mam wynik ok. Masakra robi się z insulina po posiłku. Mimo że cukier wcale tragicznie nie wygląda. A skoki insuliny są zabojcze dla zarodka na poczatku.
A z wynikami to do dobrego diabetologa polecam iść. Moje krzywe widziało 4 lekarzy: internista, 2 ginow i diabetolog. I wszyscy twierdzili ze jest ok. A mi wynik spokoju nie dawały i trafiłam na post @Dgd. I potem do tego samego lekarza który podobnie jak u niej chwycił się za głowę.

Zrobilam obie krzywe
Ale nie dostala jeszcze wynikow insuliny... no i zobaczymy co na to w takim razie lekarz powie. Dziekuje[emoji8]

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie przy pierwszej wizycie kontrolnej muszę podpytać lekarza, ponieważ o L4 wspomniał tylko przy punkcji a w pracy może być problem z urlopem :(

Mi tez daja za kazdym razem i po punkcji na poltora tygodnia i po transferze za kazdym razem do testu. Popros to Ci da:) ja mowie ze chce brac relanium a po tym nie wolno jezdzic to raz a dwa ze prace mam taka ze stresu duzo a tego chce uniknac na maxa.

Mi tez daja za kazdym razem i po punkcji na poltora tygodnia i po transferze za kazdym razem do testu. Popros to Ci da:) ja mowie ze chce brac relanium a po tym nie wolno jezdzic to raz a dwa ze prace mam taka ze stresu duzo a tego chce uniknac na maxa.
Stres jest u mnie najgorszy. Nie mogę normalnie pracować, głowa nie umie się wyłączyć. Ani to pracy nie służy ani ciąży...

Dodatkowo psychicznie nie jestem zbyt mocna. W pracy wiedzą, że coś się dzieje, bo kiedy rozmawiałam przez tel.że mnie nie będzie tydzień i musiałam przekazać co jest do zrobienia to płakałam. Więc musiałam powiedzieć, że nie jest w porządku ale żeby się nie martwili... Ciężki temat u mnie ta praca :/

Pewnie to zależy od lekarza, ale w klinikach raczej dają tylko na punkcję. Ja i tak nie brałam nigdy, bo nie chciałam mieć zwolnienia z kliniki leczenia niepłodności. Miałam zaufanego lekarza rodzinnego, który mi dawał parę dni po transferach. Reszta to urlopy i kombinowanie ze zwalnianiem się i odrabianiem. Ogólnie masakra.
U mnie albo będzie kombinowanie albo nie wiem co. Nie mam zaufanego lekarza. Co widzi pracodawca przy e-ZLA? Nazwisko lekarza, specjalizacje? Czy wszystko? Wie ktoś?

reklama
@dżoasia @Vinszka @ilmenau @sksk @sssurykatka @Dgd @Kamaaa i inne... czy macie jakies wskazówki jak przygotowac sie do punkcji? Tzn mam napisane ze dzień przed lekka kolacja do 18, plyny do 23. Rano na czczo z oproznionym pecherzem.Mam byc bez bizuterii i bez lakieru na paznokciach. Maz już w czwartek wieczorem oddal swoje ;) by świeże bylo na niedziele rano wiec pelne 2 doby bedzie. Mam wziac ze soba koszulke dłuższą lub koszule, jakoes pantofle i za wasza rada kiedyś skarpetki. Mam lezec po punkcji 2 h.
Co dodatkowo jeszcze? Rano przed punkcja prysznic? Co z depilacja i kosmetykami?
Nie uzywaj perfum. Reszta spoko. Depilacja jak chcesz. Zabierz dobry humor i męża ;P
Spanie zajebiste, ja zawsze sie skupiam, zeby uchwycic moment zasypiania "jeszcze nie spie, jeszcze nie spie, jeszcze...... o kuzwa juz sie obudzilam??!"

Do góry