reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja gdzies tak do 10tc wstawalam siku w nocy, teraz w 14tc jak sie przebudze to czuje ze troche mi sie chce ale zaraz zasypiam i budze sie dopiero rano ale z tak pelnym pecherzem ze idac do łazienki modle sie zeby zdazyc [emoji1787][emoji1787]wolalabym sie obudzic wczesniej i az tak sie nie spieszyc [emoji12][emoji16]
To czuje się już spokojnie skoro tak 8-)
Jeszcze tylko aby mdłości wieczorne mi przeszły to było by całkiem super :-)

reklama
@dżoasia @Vinszka @ilmenau @sksk @sssurykatka @Dgd @Kamaaa i inne... czy macie jakies wskazówki jak przygotowac sie do punkcji? Tzn mam napisane ze dzień przed lekka kolacja do 18, plyny do 23. Rano na czczo z oproznionym pecherzem.Mam byc bez bizuterii i bez lakieru na paznokciach. Maz już w czwartek wieczorem oddal swoje ;) by świeże bylo na niedziele rano wiec pelne 2 doby bedzie. Mam wziac ze soba koszulke dłuższą lub koszule, jakoes pantofle i za wasza rada kiedyś skarpetki. Mam lezec po punkcji 2 h.
Co dodatkowo jeszcze? Rano przed punkcja prysznic? Co z depilacja i kosmetykami?
Nie używaj jakichś mocnych kosmetyków, bo możesz się źle czuć. U mnie po 1 punkcji były omdlenia i wymioty jak tylko wyszłam z kliniki. Po innych było różnie, raz czułam się tak dobrze, że leciałam na zakupy, a innym razem było średnio. W 1,5 roku przeżyłam 5 narkoz, to i Ty przeżyjesz ;) Będzie dobrze. Oby wystarczyło raz.
Dziękuję za odpowiedź. W takim razie przy pierwszej wizycie kontrolnej muszę podpytać lekarza, ponieważ o L4 wspomniał tylko przy punkcji a w pracy może być problem z urlopem :(
Pewnie to zależy od lekarza, ale w klinikach raczej dają tylko na punkcję. Ja i tak nie brałam nigdy, bo nie chciałam mieć zwolnienia z kliniki leczenia niepłodności. Miałam zaufanego lekarza rodzinnego, który mi dawał parę dni po transferach. Reszta to urlopy i kombinowanie ze zwalnianiem się i odrabianiem. Ogólnie masakra.
Laseczki czy to normalne że w nocy chodzę 3 lub 4 razy do łazienki siku? Budzę się w nocy z silnym parciem na pęcherz i lecę do łazienki. Moja koleżanka mówi że ona tak miała pod koniec ciąży A nie na początku .
Ja to miałam na początku ciąży. Teraz trochę mniej.

Dgd kochana a Ty bralas metformine??
Czytalam ze ona poprawia jakosc komorek - lek na Wieczna mlodosc[emoji3]
Konsultowalas krzywa u diabetologa czy swojego gina?? Ja mam na dzis tylko cukier 90 na czczo czekam na insuline ale czuje ze i to moze mi wyjsc...
Dzieki kochana za info!
A krzepliwosc byla ok u Ciebie? Robilas pakiet na trombofilie czy cos innego?? Przyjmowalas moze acard??
Warto zrobić całą krzywa. Nie tylko na czczo. Ja na czczo mam wynik ok. Masakra robi się z insulina po posiłku. Mimo że cukier wcale tragicznie nie wygląda. A skoki insuliny są zabojcze dla zarodka na poczatku.
A z wynikami to do dobrego diabetologa polecam iść. Moje krzywe widziało 4 lekarzy: internista, 2 ginow i diabetolog. I wszyscy twierdzili ze jest ok. A mi wynik spokoju nie dawały i trafiłam na post @Dgd. I potem do tego samego lekarza który podobnie jak u niej chwycił się za głowę.

Laseczki czy to normalne że w nocy chodzę 3 lub 4 razy do łazienki siku? Budzę się w nocy z silnym parciem na pęcherz i lecę do łazienki. Moja koleżanka mówi że ona tak miała pod koniec ciąży A nie na początku .
Ja zawsze wstaje raz w nocy. A jak się napije jeszcze wieczorem za dużo to i 2-3 razy mnie wybudzi. Ale ja to nawet z lekko pelnym pęcherz em nie usne ;-)

Warto zrobić całą krzywa. Nie tylko na czczo. Ja na czczo mam wynik ok. Masakra robi się z insulina po posiłku. Mimo że cukier wcale tragicznie nie wygląda. A skoki insuliny są zabojcze dla zarodka na poczatku.
A z wynikami to do dobrego diabetologa polecam iść. Moje krzywe widziało 4 lekarzy: internista, 2 ginow i diabetolog. I wszyscy twierdzili ze jest ok. A mi wynik spokoju nie dawały i trafiłam na post @Dgd. I potem do tego samego lekarza który podobnie jak u niej chwycił się za głowę.

Zrobilam obie krzywe
Ale nie dostala jeszcze wynikow insuliny... no i zobaczymy co na to w takim razie lekarz powie. Dziekuje[emoji8]

Dziękuję za odpowiedź. W takim razie przy pierwszej wizycie kontrolnej muszę podpytać lekarza, ponieważ o L4 wspomniał tylko przy punkcji a w pracy może być problem z urlopem :(

Mi tez daja za kazdym razem i po punkcji na poltora tygodnia i po transferze za kazdym razem do testu. Popros to Ci da:) ja mowie ze chce brac relanium a po tym nie wolno jezdzic to raz a dwa ze prace mam taka ze stresu duzo a tego chce uniknac na maxa.

Mi tez daja za kazdym razem i po punkcji na poltora tygodnia i po transferze za kazdym razem do testu. Popros to Ci da:) ja mowie ze chce brac relanium a po tym nie wolno jezdzic to raz a dwa ze prace mam taka ze stresu duzo a tego chce uniknac na maxa.
Stres jest u mnie najgorszy. Nie mogę normalnie pracować, głowa nie umie się wyłączyć. Ani to pracy nie służy ani ciąży...

Dodatkowo psychicznie nie jestem zbyt mocna. W pracy wiedzą, że coś się dzieje, bo kiedy rozmawiałam przez tel.że mnie nie będzie tydzień i musiałam przekazać co jest do zrobienia to płakałam. Więc musiałam powiedzieć, że nie jest w porządku ale żeby się nie martwili... Ciężki temat u mnie ta praca :/

Pewnie to zależy od lekarza, ale w klinikach raczej dają tylko na punkcję. Ja i tak nie brałam nigdy, bo nie chciałam mieć zwolnienia z kliniki leczenia niepłodności. Miałam zaufanego lekarza rodzinnego, który mi dawał parę dni po transferach. Reszta to urlopy i kombinowanie ze zwalnianiem się i odrabianiem. Ogólnie masakra.
U mnie albo będzie kombinowanie albo nie wiem co. Nie mam zaufanego lekarza. Co widzi pracodawca przy e-ZLA? Nazwisko lekarza, specjalizacje? Czy wszystko? Wie ktoś?

reklama
@dżoasia @Vinszka @ilmenau @sksk @sssurykatka @Dgd @Kamaaa i inne... czy macie jakies wskazówki jak przygotowac sie do punkcji? Tzn mam napisane ze dzień przed lekka kolacja do 18, plyny do 23. Rano na czczo z oproznionym pecherzem.Mam byc bez bizuterii i bez lakieru na paznokciach. Maz już w czwartek wieczorem oddal swoje ;) by świeże bylo na niedziele rano wiec pelne 2 doby bedzie. Mam wziac ze soba koszulke dłuższą lub koszule, jakoes pantofle i za wasza rada kiedyś skarpetki. Mam lezec po punkcji 2 h.
Co dodatkowo jeszcze? Rano przed punkcja prysznic? Co z depilacja i kosmetykami?
Nie uzywaj perfum. Reszta spoko. Depilacja jak chcesz. Zabierz dobry humor i męża ;P
Spanie zajebiste, ja zawsze sie skupiam, zeby uchwycic moment zasypiania "jeszcze nie spie, jeszcze nie spie, jeszcze...... o kuzwa juz sie obudzilam??!"

Do góry