reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Vinszka Tak zgadza się! Warto było ☺ Dziękuję kochana ❤

@Kamaaa U mnie było badanie receptywności endometrium. Okazało się, że transfer musiałam mieć jeden dzień później niż liczą lekarze.

@Marzycielka7 Dziękuję ❤
Kochana gratuluje ci✊✊i trzymam dalej kciuki. Ja podchodze teraz ale to mam liczone tak jak chyba kazdy jest endo ok i wlaczony progesteron... Tyle ze mam torbiel na jajniku ale dopuscili mnie do transferu tylko tym sie denerwuje ale musze chyba zaufac.

reklama
Bralam ovitrelle. Raz zadzialal i peklo ale z wyniku progesteronu w 21 dc wynikalo, ze nie bylo owulacji. Byl prawie 0. Potem mielismy 1 inseminacje i znow ovitrelle i nie pekl;( przy drugiej inseminacji podali 2x ovitrelle i tez nie peklo. A tak w ogole, zanim trafila nam sie ciaza pozamaciczna to pecherzyki po stymulqcji rosly i same pekaly bez zadnych zastrzykow, ale ciazy nie bylo. Moze byly puste.. tego nie wiem. Wszystkie problemy z tymi torbielami zaczely sie pol roku po tej ciazy, po zrobionej laparoskopii. Clostrybegyt i bach wielka torbiel rosla ekspresowo i bol przy tym oraz mdlosci nieziemskie. Polozyli mnie na oddzial i podejrzewali hiper ale byla ona jedna wielka i po tyg zaczela sie wchlaniac. Kazda kolejna schodzi z @. Wiem, ze dojazdy noclegi itp. Beda drogie i meczace ale nie mamy za bardzo wyjscia. Do szczecina mamy 180 do gdyni 250 chyba. Do slupska najblizej ale o slupsku to juz w ogole nic nie wiem. Byl pomysl nq ta invicte o ktorej piszesz ale opinie nie sa pochlebne. A jak poczytalam o tym lekarzu do ktorego sie wybieramy w gdyni to ma naprawde dobre i wlasnie ponoc jwat w stalym kontakcie tel.. zeby nie jezdzic ciagle na wizyty z samymi wynikami.

Ja też miałam problem z nie pękającymi pęcherzykami. Cały zeszły rok cykl w cykl nie pękł ani razu,nie ważne czy brałam Ovitrelle czy Pregnyl. Co miesiąc miałam torbiel i wciąż brałam Orgamentril na wchłonięcie. Dodam, że przed zeszłym rokiem pecherzyki mi pękały normalnie. A w tym roku od stycznia coś się znowu w organizmie przestawiło i zaczęły znowu pękać. Dla mnie to tez była dziwna sprawa z tymi pęcherzykami.

Ja też miałam problem z nie pękającymi pęcherzykami. Cały zeszły rok cykl w cykl nie pękł ani razu,nie ważne czy brałam Ovitrelle czy Pregnyl. Co miesiąc miałam torbiel i wciąż brałam Orgamentril na wchłonięcie. Dodam, że przed zeszłym rokiem pecherzyki mi pękały normalnie. A w tym roku od stycznia coś się znowu w organizmie przestawiło i zaczęły znowu pękać. Dla mnie to tez była dziwna sprawa z tymi pęcherzykami.
Oo. No właśnie. Skad się biorą te torbiele czynnościowe? Dobrze, że u Ciebie już to minęło i organizm się odblokował. Ja teraz mialam juz drugi @ bez żadnej stymulacji i nie wiem co tam się dzialo i dzieje. Odpuscilismy calkowicie wizyty w gabinecie do momentu wizyty w klinice. Chcemy troche wyciszyc organizm.

reklama
Do góry