Marzycielka7
Fanka BB :)
Wezme kolejny transfer z dwoma przed kolejnym startem
Dobry wybór [emoji110][emoji173]️
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wezme kolejny transfer z dwoma przed kolejnym startem
ehh, też tyle buliłam, do tego miałam crinona - kolejne 100 zł na tydzień i w czort innych. oczątkowo leki mnie wychodziły ponad 3 tys na miesiąc.
Niekoniecznie, czasem pęcherzyka się nie wypuszcza. Tak jest przy okazji heparyny - z dawki 0,6 się wypuszcza a z 0,4 juz nie.
Ale właśnie chodzi o to, że heparynę (clexane czy neoparin) w dawce 0,4 masz wstrzyknąć nie usuwając wczesniej pęcherzyka. Z ovitrelle mi gin tez nie usuwałaMoim zdaniem i tak warto zawsze pstryknąć by pęcherzyk znalazł się u góry przy ujściu igły
Choć clexane i inne leki rozrzedzające są juz odgórnie przygotowane w gotowych ampulkostrzykawkach
A wlasnie w neoparinie 0.4, ktory tez jest juz gotowy, nie dosc ze pecherzyk trzeba zostawic to powinien byc on na koncu, przy tloku strzykawki zeby wyszedł jako ostatni i "dopchnal" resztki leku z igly.Moim zdaniem i tak warto zawsze pstryknąć by pęcherzyk znalazł się u góry przy ujściu igły
Choć clexane i inne leki rozrzedzające są juz odgórnie przygotowane w gotowych ampulkostrzykawkach
@Śliwka12345 ja jestem 15 dpt w poniedziałek kolejna wizyta A ty się przygotowywujesz do transferu?A ty kochana już z brzuszkiem czy tyle co po transferze?
tak pobieram ta dużą strzykawką tylko ja obracałam fiolke, a jak nie pobrałam wszystkiego to dałam ją pionowo. Asia w strzykawce jest pęcherzyk powietrza razem z solą fizjologiczną, jak później pobieram lek to w strzykawce przed podaniem go sobie mam zostawić na końcu też pęcherzyk by na pewno wszystko sie wstrzyknęło? czy przed podaniem mam całkiem usunąć pęchyk az wypłynie na igle kropelka?
Ale właśnie chodzi o to, że heparynę (clexane czy neoparin) w dawce 0,4 masz wstrzyknąć nie usuwając wczesniej pęcherzyka. Z ovitrelle mi gin tez nie usuwała
Chodzi o to, że tym pęcherzykiem masz popchnąć lek tak, żeby wstrzyknąć całą zawartość
No wlasnie i dziś mi wszystko nie weszlo. Przeczytam ze powinno sie usunac pecherzyk do konentu pojawienia sie n kropli na igle. Ale chyba bede robic tak by przynajmniej troszke zostawic by bylo jak popchnac lek do końcaAle właśnie chodzi o to, że heparynę (clexane czy neoparin) w dawce 0,4 masz wstrzyknąć nie usuwając wczesniej pęcherzyka. Z ovitrelle mi gin tez nie usuwała
Chodzi o to, że tym pęcherzykiem masz popchnąć lek tak, żeby wstrzyknąć całą zawartość
A wlasnie w neoparinie 0.4, ktory tez jest juz gotowy, nie dosc ze pecherzyk trzeba zostawic to powinien byc on na koncu, przy tloku strzykawki zeby wyszedł jako ostatni i "dopchnal" resztki leku z igly.
no właśnie tak chyba będę robić by być pewną że wszytsko się wstrzyknęłoA wlasnie w neoparinie 0.4, ktory tez jest juz gotowy, nie dosc ze pecherzyk trzeba zostawic to powinien byc on na koncu, przy tloku strzykawki zeby wyszedł jako ostatni i "dopchnal" resztki leku z igly.