reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Kurcia @dżoasia @Marzycielka będę robić tak by malutki pęcherzyk pojawił się tylko przy tłoku bym miała pewność że cały lek wstrzyknęłam. Bo dziś jak zrobiłam tak że kropla wypłynęła mi na igłę to właśnie wszystkiego nie wstrzyknęłam. rozwiałyście moje wątpliwości i upewniłyście mnie jak mam to robić. Dzięki :) może jutro będzie lepiej

Z tym się zgadzam ze przy tłoku ale nie przy gorze strzykawki
Tak samo jest w przypadku podawania lekow dożylnych w kroplowkach gdzie chodzi o odpuszczenie pęcherzyków powietrza
Dożylnie się pęcherzyków nie wstrzykuje :ninja2:
A pisałaś wcześniej o pstryknięciu w strzykawkę, żeby pęcherzyk się znalazł przy igle. No to ci napisałyśmy że nie zawsze tak można.

A nie ma tam napisane, żeby ta resztą się nie przejmować, bo jest na tyle zapasu? Żebyś znowu za duzych dawek nie wstrzykiwała :laugh2:
Ty Asia nie mieszaj mi w głowie hahaha ;) nie nic tam tak nie piszą. no wiesz jedna fiolka to 75 a druga 150. a w strzykawce jestpłyn do rozrobienia 1ml

no właśnie tak chyba będę robić by być pewną że wszytsko się wstrzyknęło
A my mowimy o prolutexie czy o leku do stymulacji? Jeżeli w ulotce jest napisane zeby do momentu pierwszej kropli to ja robilam tak jak w ulotce. To jest przewidziane w dawce..ze Ci ta mikro kropla ucieknie.
Ja to nieraz za mocno nacisnelam i az mi strumien polecial a nie kropla. Nie przejmowalam sie zbytnio.

970865

A my mowimy o prolutexie czy o leku do stymulacji? Jeżeli w ulotce jest napisane zeby do momentu pierwszej kropli to ja robilam tak jak w ulotce. To jest przewidziane w dawce..ze Ci ta mikro kropla ucieknie.
Ja to nieraz za mocno nacisnelam i az mi strumien polecial a nie kropla. Nie przejmowalam sie zbytnio.
lek do stymulacji mensinorm, @Kurcia nie no ta kroplą się nie przejmuję tylko jak wstrzyknęłam do końca i wyjęłam igłę to póżniej w igle zostało mi jeszcze leku, i nie wiem czy tym się przejmować?

reklama
lek do stymulacji mensinorm, @Kurcia nie no ta kroplą się nie przejmuję tylko jak wstrzyknęłam do końca i wyjęłam igłę to póżniej w igle zostało mi jeszcze leku, i nie wiem czy tym się przejmować?
nie przejmować się, skoro jest info, że kropla ma się pokazać, w takim razie leku jest na tyle, ze to co zostaje to jest ten zapas

Do góry