Czekamy na sobotęDziewczyny moje kochane, Pani tym razem coś więcej zobaczyła, a mianowicie, w macicy coś co wygląda na 5-ty tydzień i na jajniku też się czegoś dopatrzyła, czy jakiegoś krawiaka czy ciałka żółtego niewiadomo. W sobotę beta, duphaston 3x2, coś na pęcherz mi dała-monural chyba no i czekamy
reklama
Justyska13
Fanka BB :)
@dżoasia @ilmenau dziś robiłam zastrzyk ale kurde nie wiem czy ja to dobrze robie bo dziś nie mogłam wszystkiego nabrać z fiolki. jak już nabrałam to jakimś cudem zaczął mi płyn wychodzić z fiolki tak jakby pod ciśnieniem przy igle. wiec musiałam to szybko zrobić. a póżniej przy wstrzykiwaniu bardziej bolało niż wczoraj.
dziewczyny powiedzcie mi jak to robić albo dajcie jakiś filmik.
dżoasia
Ale nabierasz tą dużą igłą? Trzymasz normalnie pionowo fiolkę, pobierasz do dna i wyciągasz igłę, nie obracasz ampułki do góry nogami. Potem zmieniasz igłę na ta podskórną i wstrzykujesz. Jak Wbijasz igłę w skórę i boli to przesuń o 2-3mm miejsce wkłucia i nie powinno boleć@dżoasia @ilmenau dziś robiłam zastrzyk ale kurde nie wiem czy ja to dobrze robie bo dziś nie mogłam wszystkiego nabrać z fiolki. jak już nabrałam to jakimś cudem zaczął mi płyn wychodzić z fiolki tak jakby pod ciśnieniem przy igle. wiec musiałam to szybko zrobić. a póżniej przy wstrzykiwaniu bardziej bolało niż wczoraj.
Cytrynka122
Ja za prolutex płacę ok. 170 zł. Chociaż jak dzisiaj kupowałam to Pani powiedziała 210 zł aż byłam w szoku ale się udało i zapłaciłam mniejAgolutin, ale domiesniowy i dostepny w Czechach. Po ile placisz za prolutex?
Justyska13
tak pobieram ta dużą strzykawką tylko ja obracałam fiolke, a jak nie pobrałam wszystkiego to dałam ją pionowo. Asia w strzykawce jest pęcherzyk powietrza razem z solą fizjologiczną, jak później pobieram lek to w strzykawce przed podaniem go sobie mam zostawić na końcu też pęcherzyk by na pewno wszystko sie wstrzyknęło? czy przed podaniem mam całkiem usunąć pęchyk az wypłynie na igle kropelka?Ale nabierasz tą dużą igłą? Trzymasz normalnie pionowo fiolkę, pobierasz do dna i wyciągasz igłę, nie obracasz ampułki do góry nogami. Potem zmieniasz igłę na ta podskórną i wstrzykujesz. Jak Wbijasz igłę w skórę i boli to przesuń o 2-3mm miejsce wkłucia i nie powinno boleć
dżoasia
Przed wstrzykiwaniem soli do ampułki się nie przejmuj żadnym pęcherzykiem, wstrzyknij wszystko do amp. Możesz sobie zrobić nowy jak już igłę zmienisz tuż przed podaniem. W sumie nie pamiętam czy się go usuwało czy nie, poczytaj w ulotcetak pobieram ta dużą strzykawką tylko ja obracałam fiolke, a jak nie pobrałam wszystkiego to dałam ją pionowo. Asia w strzykawce jest pęcherzyk powietrza razem z solą fizjologiczną, jak później pobieram lek to w strzykawce przed podaniem go sobie mam zostawić na końcu też pęcherzyk by na pewno wszystko sie wstrzyknęło? czy przed podaniem mam całkiem usunąć pęchyk az wypłynie na igle kropelka?
Śliwka12345
150zl za 7 ampulek a potrzebuje 14 na tydzień puki co bo jeszcze nie wiem jak transferAgolutin, ale domiesniowy i dostepny w Czechach. Po ile placisz za prolutex?
Marzycielka7
Przed wstrzykiwaniem soli do ampułki się nie przejmuj żadnym pęcherzykiem, wstrzyknij wszystko do amp. Możesz sobie zrobić nowy jak już igłę zmienisz tuż przed podaniem. W sumie nie pamiętam czy się go usuwało czy nie, poczytaj w ulotce
@Justyska13 pęcherzyk to powietrze którego nie powinno się wstrzykiwać
Pstryknij palcem kilka razy w strzykawkę i naciśnij delikatnie tłok wtedy pęcherzyk wydostanie się na zewnątrz [emoji6]
reklama
Justyska13
bo mi w klinice kazali zrobić tak by z jednej strzykawki wstrzyknać zawartość do ampułki. Póżniej pobrać to co się rozpuściło, wyjąć strzykawkę i tą zawartość wstrzyknąć do kolejnej ampułki i wtedy znowu pobrać do strzykawki, zmienić iglę i wstrzyknąć sobie. By nie rozrabiać w dwóch osobnych strzykawkach bo szkoda się kuć tyle razy. Tylko właśnie nie wiem co z tym pęcherzykiem. hmm faktycznie muszę to doczytać.Przed wstrzykiwaniem soli do ampułki się nie przejmuj żadnym pęcherzykiem, wstrzyknij wszystko do amp. Możesz sobie zrobić nowy jak już igłę zmienisz tuż przed podaniem. W sumie nie pamiętam czy się go usuwało czy nie, poczytaj w ulotce
Podziel się: