reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Slyszalyscie dziewczyny o tym tescie harmony prenatalne badanie a krwi podobno skuteczne bardziej niz inne testy doktor mi zaproponowal koszt 300£ sporo powiem szczerze

Niech on ci robi a nie pogania cię! Mi wszystkie zastrzyki od stymulacji po heparyne w ciąży i do teraz robi mąż, niech też się zaangażuje ;) faldke trzymasz do samego końca i wbijaj igłę na wydechu, mnie zawsze wtedy mniej boli. U mnie najbardziej bolesne miejsca to pod i nad pepkiem, z boku jest ok i tam mi się nie robią siniaki.
✊✊✊ Niech jajeczka ładnie rosną!
Jak na poczatku mu mowilam by wbijal mi to soe zapieral ze noe a pozniej chciał, ale chyba wole sama to kontrolowac ;) haha. Dzieki za wskazowki. Ja dzos wlasnie piscilam w polowie. Hmm moze nie zrobi sie siniak. Wstrzyknelam tak z lewej po przekątnej od pepka u dolu i dobrze weszlo.

prolutex raczej niepotrzebny na razie
estradiol jutro nie ma sensu, zresztą na naturalnych cyklach ma sens tylko żeby orientacyjnie oszacować czas owu, ale bardziej miarodajne jest usg

@Justyska13 do samego końca trzymasz

Wlasnie owu jest potwierdzone przez usg [emoji16]
A ja chce zrobić wszystko jeśli tylko mogę pomoc fasolce
Czy myslisz ze np duphaston 3x1 plus luteina dopochwowo 3x1wystarczy ?
W niedziele zrobię proga żeby wiedzieć jaki wynik

@Marzycielka7 jak tylko masz taka szanse to dzialajcie a my bedziemy trzymac kciuki.

Mam pecherzyki lepsze niż po pierwszej stymulacji a endo takie piekne ze nawet do transferu nie miałam 11 mm[emoji44]
Wiec może akurat jakiś siłacz się przebije i da radę [emoji6]
Ja za kazda trzymam kciuki bo kazda z nas zasługuje na szczescie poczucia bycia mama [emoji173]️

Slyszalyscie dziewczyny o tym tescie harmony prenatalne badanie a krwi podobno skuteczne bardziej niz inne testy doktor mi zaproponowal koszt 300£ sporo powiem szczerze
Tak, słyszałam - jest już kilka rodzajów tych badań z krwi i wszystkie są drogie. Ja jeśli byłabym zmuszona zrobić, to zdecydowałabym się na NIPT (badanie wolnego dna płodu). Mamaginekolog o nim pisała na swoim blogu. Można go robić od 10 tc ;)

reklama
Mam pecherzyki lepsze niż po pierwszej stymulacji a endo takie piekne ze nawet do transferu nie miałam 11 mm[emoji44]
Wiec może akurat jakiś siłacz się przebije i da radę [emoji6]
Ja za kazda trzymam kciuki bo kazda z nas zasługuje na szczescie poczucia bycia mama [emoji173]️
Co do progesteronu to mi lekarka mówiła, ze ma byc powyżej 15 i wtedy jest Ok. Jak wyjdzie Ci powiedzmy poniżej 20 to myśle, ze na pewno powinnaś coś brać.

To może, jak takie dobre pecherzyki, endo wręcz jak marzenie, to może faktycznie coś się uda :cool2:
Ale staraj się nie myslec o tym za dużo, żeby nie stresować się za bardzo. Znajdź sobie jakieś dodatkowe zajęcie, żeby choć trochę odciągnąć mysli od tego tematu. Domyślam się, ze łatwiej mowic, niż zrobic, ale nadmierne myślenie może nie byc do konca pomocne:):biggrin2:

Do góry