reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Vinszka a Ty miałas robiona test Papp-a , w pierszej ciązy dostałam te wyniki ale bez usg one raczej nic nie mówią?
Tak robiłam. Krew nic Ci nie powie tak sama w sobie. Dopiero USG + PAPPA jak była to miałam rozmowę z genetykiem i dostałam cała rozpiskę.

Dziewczyny!!!!! Ku...wa!!!! Test mi wyszedł pozytywny, ale jest problem, bo od kilku dni krwawie od 14 dnia cyklu dokładnie, a dziś 19 dzień cyklu, chciałam sprawdzić czy to nie pozamaciczna po transferze z tamtego cyklu. Idę na betę zaraz. Ale przy tych krawieniach to nawet z tego cyklu małe szanse....
Ale krechy !! [emoji33][emoji33]

Kochana mimo wszystko mocne kciuki [emoji110][emoji110]

@dżoasia Ty nasze guru [emoji173]️@sssurykatka @Dgd i inne mądrzejsze głowy ode mnie [emoji6]
Chciałam się zapytać i poradzić...
Miałam monitorowanie cyklu teraz
Dwa dni temu były pecherzyki z jednym dominującym
Oczywiście z mężem szaleliśmy wotum czasie i dziś byłam na usg
Okazało się ze pęcherzyk pękł i jest on poowulacyjny
Jeśli się jakiś silny plemniczek trafi i komórka będzie gotowa to może zdarzy się cud [emoji7]
Ale mam pytanie odnośnie progesteronu
Chce go na własna reke zacząć brać od piątku bo wypadną dwa dni po owulacji żeby w razie czego zwiększyć szanse i pomoc zarodkowi
W niedziele zmierzę jego poziom
Czy myslisz ze to dobry pomysł ?
Mój lekarz narazie nie odbiera telefonu
Możesz cośtam sobie pobrać luteinę pod język lub dopochwowo, ale nie wiem czy to coś da. Jeśli nie masz niewydolności ciałka żółtego i niedoborów progesteronu to takie trochę głaskanie, a progesteron jednak też nie jest obojętny... ale dawany przy naturalnych staraniach w 2 polowie cyklu, więc.pobrać możesz.
Slyszalyscie dziewczyny o tym tescie harmony prenatalne badanie a krwi podobno skuteczne bardziej niz inne testy doktor mi zaproponowal koszt 300£ sporo powiem szczerze
Harmony to jeden z nipt, czyli testów z dna płodowego we krwi matki. Daje 99% pewności co do wystąpienia trisomii 21, 13, 18. Test podwójny (pappa i usg) daje jakieś 90% pewności. Z uwagi na cenę, robiłabym nipt wtedy, gdy podwójny wyjdzie źle (zdarzają się wyniki fałszywie dodatnie), a chcemy uniknąć amnipunkcji. Tak jak ktoś Ci radził wyżej, poczytaj u mamyginekolog na blogu, fajnie jest to tam wyjaśnione.

Dziewczyny!!!!! Ku...wa!!!! Test mi wyszedł pozytywny, ale jest problem, bo od kilku dni krwawie od 14 dnia cyklu dokładnie, a dziś 19 dzień cyklu, chciałam sprawdzić czy to nie pozamaciczna po transferze z tamtego cyklu. Idę na betę zaraz. Ale przy tych krawieniach to nawet z tego cyklu małe szanse....
O ja pierdziu...! Leć na betę i może na usg? Nie bolą Cię jajniki? Mocno krwawisz, czy plamisz? Może to implantacyjne? Trzymam kciuki, żeby te zlę opcje Cie ominęły, dawaj znać!

Piekne kreski❤️ Może jeszcze gdzieś na usg byś się wbiła?
✊✊✊ żeby wszystko było dobrze

No pieknie :D trzymam kciuki i modle sie o cudzik!
A ty sprawdzalas czy tamta beta po krwawieniu spadla?? U ciebie byl msky przyrost czy w ogole brak?

Kciuki zeby wszystko bylo dobrze[emoji110][emoji110]
A sprawdzalas jeszcze bete wtedy po ivf, bo bylo cos okolo 7?
Zrob bete i usg.
U mnie przy pozamacicznej plamienia byly od 12dc a ból dopiero później...

Kciuki zeby wszystko bylo dobrze[emoji110][emoji110]
A sprawdzalas jeszcze bete wtedy po ivf, bo bylo cos okolo 7?
Zrob bete i usg.
U mnie przy pozamacicznej plamienia byly od 12dc a ból dopiero później...
Nie właśnie nie, myślałam o tym, ale tyle się działo, że odpuściłam....teraz wiem, że to błąd. Bete miałam w 7 dpt 7.5 a w 9 dpt 7.54. nie mam żadnych boli jajników. Jedyne co to pęcherz mnie wczoraj bolał, tzn, jak siklalam i jak mi się chciało sikać to musiało to być już zrobione. Byłam oddać krew, będę szukać kogoś na NFZ na USG, bo jak wiecie obiecałam sobie że teraz z NFZ będę korzystać maksymalnie.
Nie mam dobrych przeczuć, same przyznacie taki test w 19 dc....podejrzane

reklama
Nie właśnie nie, myślałam o tym, ale tyle się działo, że odpuściłam....teraz wiem, że to błąd. Bete miałam w 7 dpt 7.5 a w 9 dpt 7.54. nie mam żadnych boli jajników. Jedyne co to pęcherz mnie wczoraj bolał, tzn, jak siklalam i jak mi się chciało sikać to musiało to być już zrobione. Byłam oddać krew, będę szukać kogoś na NFZ na USG, bo jak wiecie obiecałam sobie że teraz z NFZ będę korzystać maksymalnie.
Nie mam dobrych przeczuć, same przyznacie taki test w 19 dc....podejrzane
Kochana mam nadzieje ze nie bedziesz musiala przezywac tego co ja...
Naprawde mocno trzymam kciuki zeby bylo dobrze.
Wydaje mi sie ze za wczesnie w tym cyklu zeby juz byla kreska chyba ze bardzo wczesnie mialas owulacje... wszystko jest mozliwe.
U mnie krecha byla mocna u ciebie jest blada wiec gdyby bylo po tamtym transferze to pewnie bylaby mocniejsza...
A krwawienie mocne?

Do góry