reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dobra dziewczyny, wybaczcie za moją ciszę. Po wizycie musiałam odreagować na zakupach itp. To tak wszystko jest ok, kariotypy mają dojść, od dziś zaczynam stymulację. Dostałam MENSINORM dawkę 75+150 na 10 dni, położna mówiła mi bym użyła tylko jednej wody do rozmieszania tych dawek. Wszystkie badania są ok, czekamy tylko na kariotypy. Kolejna wizyta w sobotę o 9 na monitoring pęcherzyków, mam zrobić w labie progesteron i estradiol? Aaa byłam w szoku ceną za leki niecałe 130 zł. Ale i tak już mnie brzuch boli jak pomyśle o tym ze mam sobie to wstrzyknąć. Dziewczyny o jakiej godzinie najlepiej? Lekarz mówił że bez różnicy byleby codziennie o stałej porze.

Przy podpisywaniu umowy pytał ile komórek zapładniamy powiedział ze jest to pierwsza stymulacja i że jak na razie 6. zapytał ile chcemy podać zarodków to powiedziałm że nie mogę mu teraz tego powiedzieć po nie wiem ile będziemy ostatecznie ich mieli. Więc decyzja będzie podejmowana przed transferem.
chyba wszystko
Pamiętaj, zeby robic w jednym i tym samym laboratorium progesteron i estradiol przez cala stymulacje. Zastrzyki najlepiej robic wieczorem, bo lekarz moze zmniejszyc lub zwiekszyc dawke na wizycie. Ja przy drugiej stymulacji zaangazowalam meza. Ja sie mniej stresuje, a i on sie udziela :)
Powodzenia :)

reklama
Moje malenstwo rozwija sie ksiazkowo jak powiedzial Doktor ;)

Załączniki

• 20190508_173136.jpg
    20190508_173136.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 104
reklama
Do góry