reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy mogłabyś powiedzieć co się nie udało? Jestem nowa i nie za bardzo rozumiem. To zły wynik bety?
Za mały przyrost, beta powinna rosnąć co 48 godzin o co najmniej 66%, a u mnie jest ok 36%, ale co poszło nie tak to nie mam pojęcia, to moje 1 in vitro, nie wiem czy coś nie tak z zarodkiem czy gdzieś indziej tkwi przyczyna

Dziewczyny. Jak pominelam dawkę sterydu 8mg wczoraj to może to mieć wpływ na rozwój ? Dawka nie jest jakaś ogromną ale się martwię. 6 tydzień. Jeszcze nie było widać serduszka.

@dżoasia @Kurcia @Dgd orientujecie się może dziewczyny?
Jedna tabletka raczej nie miała większego znaczenia. Ale żeby nie zapominać to możesz sobie ustawić alarm w tel.
Dobra dziewczyny, wybaczcie za moją ciszę. Po wizycie musiałam odreagować na zakupach itp. To tak wszystko jest ok, kariotypy mają dojść, od dziś zaczynam stymulację. Dostałam MENSINORM dawkę 75+150 na 10 dni, położna mówiła mi bym użyła tylko jednej wody do rozmieszania tych dawek. Wszystkie badania są ok, czekamy tylko na kariotypy. Kolejna wizyta w sobotę o 9 na monitoring pęcherzyków, mam zrobić w labie progesteron i estradiol? Aaa byłam w szoku ceną za leki niecałe 130 zł. Ale i tak już mnie brzuch boli jak pomyśle o tym ze mam sobie to wstrzyknąć. Dziewczyny o jakiej godzinie najlepiej? Lekarz mówił że bez różnicy byleby codziennie o stałej porze.

Przy podpisywaniu umowy pytał ile komórek zapładniamy powiedział ze jest to pierwsza stymulacja i że jak na razie 6. zapytał ile chcemy podać zarodków to powiedziałm że nie mogę mu teraz tego powiedzieć po nie wiem ile będziemy ostatecznie ich mieli. Więc decyzja będzie podejmowana przed transferem.
chyba wszystko
Super, że startujesz. Jeśli od dzisiaj to zrób zastrzyk wieczorem tak, żebyś miała w miarę pewność, że codziennie o tej orze będziesz w domu, żebys się nie stresowała jak będziesz poza domem. Możesz np o 23, albo tuż przed pójściem spać.
@dżoasia Ty nasze guru [emoji173]️@sssurykatka @Dgd i inne mądrzejsze głowy ode mnie [emoji6]
Chciałam się zapytać i poradzić...
Miałam monitorowanie cyklu teraz
Dwa dni temu były pecherzyki z jednym dominującym
Oczywiście z mężem szaleliśmy wotum czasie i dziś byłam na usg
Okazało się ze pęcherzyk pękł i jest on poowulacyjny
Jeśli się jakiś silny plemniczek trafi i komórka będzie gotowa to może zdarzy się cud [emoji7]
Ale mam pytanie odnośnie progesteronu
Chce go na własna reke zacząć brać od piątku bo wypadną dwa dni po owulacji żeby w razie czego zwiększyć szanse i pomoc zarodkowi
W niedziele zmierzę jego poziom
Czy myslisz ze to dobry pomysł ?
Mój lekarz narazie nie odbiera telefonu
Brałabym. Jeśli masz potwierdzoną owulację to nawet od jutra jakąś luteinę dopochwowo na wieczór np 100mg i duphaston 2x1. Chyba, że masz coś innego, byle stałe dawki i do samego testowania niezmiennie, a po pozytywie dalej :)

Za mały przyrost, beta powinna rosnąć co 48 godzin o co najmniej 66%, a u mnie jest ok 36%, ale co poszło nie tak to nie mam pojęcia, to moje 1 in vitro, nie wiem czy coś nie tak z zarodkiem czy gdzieś indziej tkwi przyczyna
poczekaj jeszcze, nie odstawiaj przypadkiem leków

Oj współczuję i trzymam kciuki! Ja 3 raz podchodzę i w piątek beta. Kurczę czyli nawet jak będzie test dodatni to potem i tak mnóstwo stresu

Oj współczuję i trzymam kciuki! Ja 3 raz podchodzę i w piątek beta. Kurczę czyli nawet jak będzie test dodatni to potem i tak mnóstwo stresu
Powiem Ci że nie wiem co gorsze....negatywna beta od razu czy pozytywna, radość a potem załamanie, no ale w porównaniu z tym co przeszły tutaj niektóre dziewczyny na forum to u mnie mały pikuś

reklama
Do góry