Nie,mam pojecia zobacz jeszcze na jednistki w jakich masz badany☺A jak jest 2 x większy niż norma to źle?
reklama
Carenik
Fanka BB :)
Potwierdzam, ja nie mam kontaktu z kotami a ostatnio przeszlam toxo...Wbrew obiegowym opiniom, szybciej można się zarazić od mięsa i warzyw, niż od kotów. Ja mam 2 wychodzące koty w domu od 8 lat i wszystkie toxo mam ujemne. A koty rozpuszczone, łażą i robią co chcą.
Z tego co się orientuję, to nie bardzo. Chyba tylko w nagłych sytuacjach. Ja bym nie robiła teraz.
Marzycielka7
Wbrew obiegowym opiniom, szybciej można się zarazić od mięsa i warzyw, niż od kotów. Ja mam 2 wychodzące koty w domu od 8 lat i wszystkie toxo mam ujemne. A koty rozpuszczone, łażą i robią co chcą.
Z tego co się orientuję, to nie bardzo. Chyba tylko w nagłych sytuacjach. Ja bym nie robiła teraz.
Nie strasz mnie [emoji44][emoji2]
Marzycielka7
Potwierdzam, ja nie mam kontaktu z kotami a ostatnio przeszlam toxo...
To teraz razem z @Dgd mnie wystraszyłyście [emoji33]
Dokladnie, ja tez mialam przez 7 lat kota, ktory normalnie wychodzil na dwor, a ja spalam z nim w lozku, wiadomo bylam dzieckiem (dostalam na komunie) wiec na pewno nie mylam rak po kazdym kontakcie itp [emoji849][emoji12]Wbrew obiegowym opiniom, szybciej można się zarazić od mięsa i warzyw, niż od kotów. Ja mam 2 wychodzące koty w domu od 8 lat i wszystkie toxo mam ujemne. A koty rozpuszczone, łażą i robią co chcą.
Toxo nie przechodziłam... Nawet lekarka mi mowila ze moge sobie w ciazy kota kupic, bo taki domowy zadbany nie zaraza, tylko jesli juz to taki dziki nieszczepiony, a bardziej od kota wlasnie surowe mieso i niemyte owoce/warzywa
Powiedziala ze trzeba by bylo sie mocno postarać i zjesc kocią kupę żeby zarazić się od domego kota [emoji16][emoji16][emoji12]
Dziewczyny ja po wizycie. Jest pęcherzyk ciążowy w macicy i ma 7,2 mm, jest też pęcherzyk żółtkowy, ale pan doktor stwierdził że na tym etapie (24 dpt) powinno już być widać zarodek....jutro i w piątek mam zrobić ponownie hcg i w sobotę kolejne USG, pewnie już decydujące
A to byla blastka? Bo cos doktor chyba Cie niepotrzebnie stresuje. Wg mnie jak na ten etap jest ok.Dziewczyny ja po wizycie. Jest pęcherzyk ciążowy w macicy i ma 7,2 mm, jest też pęcherzyk żółtkowy, ale pan doktor stwierdził że na tym etapie (24 dpt) powinno już być widać zarodek....jutro i w piątek mam zrobić ponownie hcg i w sobotę kolejne USG, pewnie już decydujące
Tak blastka, no serio pokręcił głową i powiedział że średnio to wygląda i wszystko się może zdarzyćA to byla blastka? Bo cos doktor chyba Cie niepotrzebnie stresuje. Wg mnie jak na ten etap jest ok.
reklama
No ale ja właśnie myłam owoce, warzywa i przeszłam tokso. Nigdy bym nieumytych nie zjadła, bo się brzydzę. Może miałam myć w płynie do mycia naczyń (u mnie w pracy tak tobią i ja teraz też) lub wyparzać. Samym myciem pod wodą bieżącą wodą i nie uchroniłam się przed toksoplazmozą i cytomegalią.Dokladnie, ja tez mialam przez 7 lat kota, ktory normalnie wychodzil na dwor, a ja spalam z nim w lozku, wiadomo bylam dzieckiem (dostalam na komunie) wiec na pewno nie mylam rak po kazdym kontakcie itp [emoji849][emoji12]
Toxo nie przechodziłam... Nawet lekarka mi mowila ze moge sobie w ciazy kota kupic, bo taki domowy zadbany nie zaraza, tylko jesli juz to taki dziki nieszczepiony, a bardziej od kota wlasnie surowe mieso i niemyte owoce/warzywa
Powiedziala ze trzeba by bylo sie mocno postarać i zjesc kocią kupę żeby zarazić się od domego kota [emoji16][emoji16][emoji12]
Podziel się: