reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nie uwierzycie dziewczyny, ale ja dopiero niedawno wstałam. I tak każdego dnia. Klade sie spac o 23:00 i wstaję o 13:00. Jedynie od 7-8:00 mam przerwę we śnie, bo odwożę córki do szkoły. Ale po powrocie hyc do łóżka i śpię dalej. Wy też tak macie? Nawet nie mówię już o tym mężowi, bo on ma służby 24h (strażak) i jest wiecznie niedospany. Jak ja mu mówię, że jestem zmęczona i śpiąca to go krew zalewa :D
Ja też mam podobnie. Ciągle śpiąca i zmęczona i nie do życia jestem... w ciągu dnia potrafię spać kilka razy. Więc witaj w klubie:-)

Dobra dziewczyny ogarnelam wszystko. Okres sie rozkrecil na wkladce juz sie mnie mieści krwawienie. Dzwonilam do kliniki do tej poloznej co wczoraj i juz tylko z nia wszystko bede załatwiać bo kobiecie tez zalezy bo rozmawiała o mnie wczoraj z lekarzem i lekarz powiedzial ze mozemy zaczac bez albo czekac do nastepnego cyklu. Polozna powiedziala ze rzadko zdarzaja sie zle wyniki wiec to zalezy od nas. Myslalm o tym od rana i decyzja zapadła ze zaczynamy bez kariotypow. Sprawdzila rowniez badania meza cftr i azf i wszytko jest dobrze. Wiec jedziemy jutro i zaczynamy. Pewnie kiedys podam wam adres prychiatryka to moze mnie odwiedzicie otumaniona lekami.

Dobra dziewczyny ogarnelam wszystko. Okres sie rozkrecil na wkladce juz sie mnie mieści krwawienie. Dzwonilam do kliniki do tej poloznej co wczoraj i juz tylko z nia wszystko bede załatwiać bo kobiecie tez zalezy bo rozmawiała o mnie wczoraj z lekarzem i lekarz powiedzial ze mozemy zaczac bez albo czekac do nastepnego cyklu. Polozna powiedziala ze rzadko zdarzaja sie zle wyniki wiec to zalezy od nas. Myslalm o tym od rana i decyzja zapadła ze zaczynamy bez kariotypow. Sprawdzila rowniez badania meza cftr i azf i wszytko jest dobrze. Wiec jedziemy jutro i zaczynamy. Pewnie kiedys podam wam adres prychiatryka to moze mnie odwiedzicie otumaniona lekami.
Na pewno wszystko będzie dobrze :) ileż to kobieta jest w stanie wytrzymać w walce o swoje szczęście :) powodzenia :)

Kochana super!!!! Wszystko będzie Dobrze najważniejsze że do przodu ✊✊✊
A odwiedzać To Cię będziemy jak będziesz w pieluchach siedzieć ♥️♥️♥️

Bedzie dobrze i tylko tak powinnaś myslec :) Fajnie ze tez zaczniesz:) choć jak pójdziesz krótkim protolem to bedziesz przede mna:)
A w tym psychiatryku to uwierz mi, ze nie bedziesz tam sama;)

Bedzie dobrze i tylko tak powinnaś myslec :) Fajnie ze tez zaczniesz:) choć jak pójdziesz krótkim protolem to bedziesz przede mna:)
A w tym psychiatryku to uwierz mi, ze nie bedziesz tam sama;)
Dziewczyny a co ozacza dlugi i krotki protokół? Tak Was czytam i wiele rzeczy o ktorych piszecie to jeszcze dla mnie abstrakcja [emoji85] tylko nie smiejcie się.. i kiedy sa wskazania do robienia tych kariotypow?

Dziewczyny a co ozacza dlugi i krotki protokół? Tak Was czytam i wiele rzeczy o ktorych piszecie to jeszcze dla mnie abstrakcja [emoji85] tylko nie smiejcie się.. i kiedy sa wskazania do robienia tych kariotypow?
Ale czemu ma się ktoś śmiać ;) W temacie invitro jest tyle wątków, ze czasami ciezko to wszystko ogarnac na początku.
Krótki protokół jest wtedy, gdy zaczynasz stymulację od 2dc. Długi zaczyna się w cyklu poprzedzającym. Często dziewczyny biorą antyki, a od 21 dc zastrzyki wyciszające jajniki.
Odnośnie kariotypow nie wypowiem się - nie miałam ich zlecanych i nie orientuje się dokladnie:)

Ale czemu ma się ktoś śmiać ;) W temacie invitro jest tyle wątków, ze czasami ciezko to wszystko ogarnac na początku.
Krótki protokół jest wtedy, gdy zaczynasz stymulację od 2dc. Długi zaczyna się w cyklu poprzedzającym. Często dziewczyny biorą antyki, a od 21 dc zastrzyki wyciszające jajniki.
Odnośnie kariotypow nie wypowiem się - nie miałam ich zlecanych i nie orientuje się dokladnie:)
Aaaa. Dziękuję za odpowiedź. Tak się właśnie czuję- ciemna owieczka. Dobrze, że tu trafiłam. Specjalistki z Was;)

reklama
Do góry