reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
W 5 dobie. Co dalej robic? Mamy jeszcze dwie blastki... bralam przy tym transferze encorton, estrofem, duphaston, luteina, prolutex, acard, magnez, clexane i wit mama dha premium plus.

Jesli 1 transfer to nie zalamywac sie na pewno tylko dzialac dalej!
Choc wiem jak jest..
Wiesz ze procentowo szanse na sukces to ok 30-40% statystycznie. Choc Ci powie lekarz czasem ze nawet 50-60% to jednak nie 100%

Trzeba probowac...

Az do skutku!

Zobacz ile czynnikow musi zadzialac zeby sie udalo...

A jakie mialas badania robione dotad?

Może mi pomożecie. Mam od Pasikonika wskazania do heparyny 0.8, po serduszko 0.6. Jakoś się boje takich dawek. Polecicie może jakiegoś lekarza z wrocka który ogarnia temat doboru dawek heparyny w ciazy. Bo mój to wypisuje co ja chce. A w klinice tez dają co Pasikonik każe. Może któraś bierze heparyny i jest z wroc. :-) dzieki

Ja jestem z Wrocławia i też bralam heparyne (a właściwie jeszcze biorę, ostatnie 10 zastrzyków przede mną). Ja bralam zgodnie z zaleceniami od wujka Jarka, miałam 0.4 przez całą ciążę plus 4 tyg po porodzie. Mój lekarz prowadzący powiedział, że przy tych wynikach też by mi zlecił taka dawkę ale nie wiem czy tak powiedział czy faktycznie by dobral taka dawkę. Jakie masz wskazania do heparyny? Pamiętaj też że dawka jest dobierana do wagi i wzrostu. Ja co prawda jestem wysoka 176cm cm ale też chuda, bo przed stymulacja 57kg. Dawka 0.6 wcale nie jest czymś niezwykłym, więc po serduszku brzmi ok. A teraz i tak bierzesz 0.8 pewnie od transferu więc sama nic nie zmieniaj.

@Jodzia - dołącz do grupy na fb Hallo Gdzie rodzic Wrocław. Tam dziewczyny polecają hematologow - dr Potoczek, dr Monika Mordak-Domagala i dr Wolowiec

Hej, jest to mój pierwszy post i na wstępie chcę się przywitać ;)

Widzę że sporo z Was ma problemy z zajściem w ciążę. Otóż i nas to spotkało, mój mąż ma azoospermię :( Jest załamany, wręcz przerażony faktem że nie będzie miał dzieci. Już nic nie jest takie jak było, uczucie chyba trochę zanikło, seks prawie nie istnieje. Zaczynamy powoli "leczenie". Jesteśmy z Bstoku, polećcie jakiegoś dobrego lekarza :)
U nas byl podobny problem. Maz fakt faktem mial nieliczne plemniki w nasieniu ale jakosciowo tez byly kiepskie. Bylismy zalamani. Suplememty, dieta, zmiana trybu zycia - nic nie pomagalo. Trafiliśmy do androloga, wszystkie badania gdzie moze lezec przyczyna wychodzily idealnie. Do dzis nie wiemy jaki jest powod tak slabego nasienia. Nie czekaliśmy. Decyzja byla szybka, podchodzimy do in vitro. Lekarz nie dawal duzych szans powodzenia, dlatego zapladnialismy wszystkie pobrane komorki. Z 15stu 10 udalo sie zaplodnic. Do blastki wytrwalo 7. Jeden - ten najlepiej rokujacy zostal podany w świeżym transferze. I udalo sie!!!!!Mamy pieknego synka. Nie trac kochana nadzieji i wspieraj meza. U nas tez byl dramat. Ale przetrwalismy. I wydaje mi sie ze po tych wszystkich przezyciach wiemy ze w kazdej sytuacji mozemy na siebie liczyc. Jak najszybciej poszukajcie kliniki. Wierze zr wszystkim nam sie uda.

A w ogole powiem Wam ze dziwne rzeczy sie dzieja - dzis mam 11 dc i zalalo mnie sluzem plodnym - ktory u mnie jesli juz łaskawie sie pojawia to tak ok 15 dc bo owulacje mam dosc pozno.
W ogole jakis dziwny mam ten cykl. No i konska dawke antybiotyku biore wiec pewnie wszystko oszalalo:/

Mogę się pocieszyć bo i mnie po tym nieudanym transferze tez jakość dziwnie
Dziś mam 15 dc a czuje jakbym ciagle miała wilgoć na dole [emoji16][emoji23]
Do tego bylam na usg i endo wypasione 11 mm
Kiedyś mogłam o takim marzyć
Pecherzyki są , jeden dominujący 17 wymiar i czekam aż pęknie wiec staramy się naturalnie
Moze zdarzy się cud
W 21 dc zrobię jeszcze progesteron , kwas foliowy i wit d3 by być spokojna w razie w ...
A Twoje samopoczucie jak ?

Mamy niewielkie fundusze, a koszty są poteżne. Jaki jest koszt? Zastanawialiśmy się nad dawcą, ale mam obawy :(
Czy Twój mąż miał biopsję jąder? Przy azoospermii warto to zrobić, bo często tam znajdują się plemniki, pomimo, że nie ma ich w ejakulacie. Ja bym spróbowała w ten sposób. Najpierw zróbcie wszystko, aby choć kilka plemników wydobyć od niego. Mój mąż powiedział niedawno, że gdybym skorzystala z nasienia dawcy czułby się zupełnie wykastrowany i że wolałby adoptować dziecko. Zupełnie nie rozumiałam jego podejścia i nadal nie rozumiem.

reklama
Do góry