reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej, jest to mój pierwszy post i na wstępie chcę się przywitać ;)

Widzę że sporo z Was ma problemy z zajściem w ciążę. Otóż i nas to spotkało, mój mąż ma azoospermię :( Jest załamany, wręcz przerażony faktem że nie będzie miał dzieci. Już nic nie jest takie jak było, uczucie chyba trochę zanikło, seks prawie nie istnieje. Zaczynamy powoli "leczenie". Jesteśmy z Bstoku, polećcie jakiegoś dobrego lekarza :)
Mój mąż też ma azoospermie...robiliśmy biopsję jąder i były plemniki pojedyncze ale były więc głowa do góry.... warto spróbować

reklama
Mogę się pocieszyć bo i mnie po tym nieudanym transferze tez jakość dziwnie
Dziś mam 15 dc a czuje jakbym ciagle miała wilgoć na dole [emoji16][emoji23]
Do tego bylam na usg i endo wypasione 11 mm
Kiedyś mogłam o takim marzyć
Pecherzyki są , jeden dominujący 17 wymiar i czekam aż pęknie wiec staramy się naturalnie
Moze zdarzy się cud
W 21 dc zrobię jeszcze progesteron , kwas foliowy i wit d3 by być spokojna w razie w ...
A Twoje samopoczucie jak ?

O widzisz to u mnie tak samo... jakbym dzis miala owulacje normalnie. W 11 dc
To raczej niemozliwe... a samopoczucie... chyba powoli idzie w gore...;) a u Ciebie?;)

Z tego co się orientuje, to nie zaleca się masaży w I trymestrze. Poszłyśmy raz z koleżanka i gdy powiedziała o ciazy to pani odmówiła wykonania masażu. Tyle ze to był relaksacyjny, nie do konca wiem, czy z leczniczym jest tak samo.
Ja uważam, że jest niewskazany. Sama chodziłam na masaże kręgosłupa i jakbym miała to przechodzić w ciąży to bym nie wytrzymała. Bolało jak diabli, płakać mi się chciało. Ale co pomogło, to pomoglo ;)
Poczekałabym jak się bobasek urodzi, wtedy będziesz potrzebować leczniczego :d

O widzisz to u mnie tak samo... jakbym dzis miala owulacje normalnie. W 11 dc
To raczej niemozliwe... a samopoczucie... chyba powoli idzie w gore...;) a u Ciebie?;)

Szczerze to jestem jakoś pozytywnie nastawiona
Wierze ze będzie dobrze ,ze wszystko się uda i cały czas sobie powtarzam ze w tym roku będę chodzić z brzuchem[emoji16]
Tak postanowiłam i tak będzie [emoji110][emoji173]️
I Tobie i każdej z nas życzę tego byśmy doczekały się różowych pupci [emoji173]️[emoji6][emoji110]

Kriobank klinika prof kuczynski
Dokladnie, tez polecam prof kuczynskiego, dojezdzalismy z lublina do bialegostoku i udalo sie za 1 razem - dzis 13tc, moj brat cioteczny tez jezdzil do niego udalo sie za 1 razem, co prawda poronili w 8tc, podeszli drugi raz i znow sie udalo - teraz maja prawie 2 letnia corke :)
Mamy niewielkie fundusze, a koszty są poteżne. Jaki jest koszt? Zastanawialiśmy się nad dawcą, ale mam obawy :(
My sporo badan mielismy juz zrobionych jadac do białego (byly potrzebne do inseminacji) i od startu procedury do udanego transferu bylo okolo 17tys, drogie sa tez leki ktore bierze sie po udanym transferze na podtrzymanie ciazy.

ale sa tez kliniki z programami darmowymi, ostatnio wlasnie w kriobanku byly badania kliczne i pary placily tylko okolo 1500zl za leki do stymulacji, trzeba sie porozglądać, może coś jest jeszcze w innych klinikach:)

Ja jestem z Wrocławia i też bralam heparyne (a właściwie jeszcze biorę, ostatnie 10 zastrzyków przede mną). Ja bralam zgodnie z zaleceniami od wujka Jarka, miałam 0.4 przez całą ciążę plus 4 tyg po porodzie. Mój lekarz prowadzący powiedział, że przy tych wynikach też by mi zlecił taka dawkę ale nie wiem czy tak powiedział czy faktycznie by dobral taka dawkę. Jakie masz wskazania do heparyny? Pamiętaj też że dawka jest dobierana do wagi i wzrostu. Ja co prawda jestem wysoka 176cm cm ale też chuda, bo przed stymulacja 57kg. Dawka 0.6 wcale nie jest czymś niezwykłym, więc po serduszku brzmi ok. A teraz i tak bierzesz 0.8 pewnie od transferu więc sama nic nie zmieniaj.
Napisze priv

Może mi pomożecie. Mam od Pasikonika wskazania do heparyny 0.8, po serduszko 0.6. Jakoś się boje takich dawek. Polecicie może jakiegoś lekarza z wrocka który ogarnia temat doboru dawek heparyny w ciazy. Bo mój to wypisuje co ja chce. A w klinice tez dają co Pasikonik każe. Może któraś bierze heparyny i jest z wroc. :-) dzieki
Jodzia, ja biorę heparynę 0,4 ale to bardziej profilaktycznie (zalecenie od gin. prowadzacego. Paśnik mi pisał tylko o acardzie). Jak masz wskazania, to słuchaj Paśnika, wydaje mi się że nie masz jakichś niesamowitych dawek..Także u mnie neoparinie 0.4 + acard 75 - wszystko profilaktycznie.

:)
Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* ❤️
MAJ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .

Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Shake it up baby, twist and shout :)

Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)
Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

2019-05-07 juchaa_87 usg pęcherzykowe
2019-05-07 Kokoszka33 podglądanie maluszka
2019-05-07 Śliwka12345 transfer
2019-05-07 Beata 4 podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-05-08 Justyska13 wizyta z wszystkimi wynikami przed stymulacją
2019-05-08 Babeczki usg prenatalne I trymestru, test papa
2019-05-08 pini88 podglądanie maluszka ❤️
2019-05-08 dżoasia podglądanie maluszków ❤️ ❤️
2019-05-10 Pala usg genetyczne
2019-05-10 Justi55 rozpoczęcie stymulacji
2019-05-11 Vinszka podglądanie maluszka ❤️
2019-05-13 cytrynka122 IV weryfikacja bety
2019-05-16 jolancik histeroskopia
2019-05-17 annemarie termin porodu (cc)
2019-05-22 Skarbulenka podglądanie maluszka
2019-05-22 Marzycielka7 wizyta przed II procedura a III stymulacją
2019-05-28 Megi1985@ termin porodu
2019-05-28 Ela86 termin porodu
2019-05-29 goffa13 wizyta z lekarzem prowadzącym (powrót po drugiego maluszka)
2019-06-04 Dgd usg III trymestru ❤️
2019-06-10 Kokoszka33 III prenatalne ❤️ ❤️
2019-06-11 Never give up termin porodu
2019-06-12 Beata 4 termin porodu
2019-07-14 sssurykatka termin porodu
2019-07-14 Biedroneczka83 termin porodu
2019-08-11 Dgd termin porodu
2019-08-15 Majaaa termin porodu
2019-08-28 Kokoszka33 termin porodu
2019-08-29 Kingul termin porodu
2019-08-31 dżoasia termin porodu
2019-11-17 Babeczki termin porodu