reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A no tak.. zapomnialam o sterydzie jeszcze...
A na subpopulacje limfocytow mozna isc bez zlecenia od lekarza? Trzeba potem do interpretacji isc do immunologa?
Ja mam tak slabe te ostatnie zarodki ze nie wiem czy to wszystko juz teraz robic...:(
Nie musisz mieć żadnego zalecenia. Koszt tego badania to coś koło mniej więcej chyba 300zl. Tam ważny jest poziom komórek NK i bodajże wskaźnik CD4/CD8. Jeśli NK wyjdą Ci wysokie to jak @Forget-me-not... pisze nie rób scratchingu. I może obędzie się bez konsultacji u immunologa. Moja lekarka jest w tym temacie w miarę obeznana i jej zalecenia potwierdził tylko Paśnik.
Ja w przyszłym tyg zaczne pewnie jezdzic na kontrole przy stymulacji to mogłabym ja tam coś podpytać :)
A i to badanie nazywa się test IMK :)

A w ogole powiem Wam ze dziwne rzeczy sie dzieja - dzis mam 11 dc i zalalo mnie sluzem plodnym - ktory u mnie jesli juz łaskawie sie pojawia to tak ok 15 dc bo owulacje mam dosc pozno.
W ogole jakis dziwny mam ten cykl. No i konska dawke antybiotyku biore wiec pewnie wszystko oszalalo:/

Nie musisz mieć żadnego zalecenia. Koszt tego badania to coś koło mniej więcej chyba 300zl. Tam ważny jest poziom komórek NK i bodajże wskaźnik CD4/CD8. Jeśli NK wyjdą Ci wysokie to jak @Forget-me-not... pisze nie rób scratchingu. I może obędzie się bez konsultacji u immunologa. Moja lekarka jest w tym temacie w miarę obeznana i jej zalecenia potwierdził tylko Paśnik.
Ja w przyszłym tyg zaczne pewnie jezdzic na kontrole przy stymulacji to mogłabym ja tam coś podpytać :)
A i to badanie nazywa się test IMK :)

Super dzieki dziewczyny za informacje
A czy moj obecny stan zdrowia / przyjmowanie antybiotyku jest jakims przeciwwskazaniem do robienia tego badania? W jakim momencie najlepiej je zrobic??

Kurde dziewczyny ostatnia betę robiłam 16 dpt i było 340, wynik z dzisiaj czyli 23 dpt to 1890 czyli przyrost o 63%, chociaż o dziwo kalkulator pokazuje że przyrost w normie....dobrze że jadę jutro na USG bo oszaleję...

Jest dobrze i bedzie dobrze[emoji1303][emoji1303][emoji1303]
Nie zamartwiaj sie! Czekamy na info jutro!!

A czy moj obecny stan zdrowia / przyjmowanie antybiotyku jest jakims przeciwwskazaniem do robienia tego badania? W jakim momencie najlepiej je zrobic??
No tak. Musisz byc zdrowa. I badanie robi sie w 18-22dc przy cyklach 28 dniowych przy dłuższych pewnie z 7 dni po owulacji.
Nie wiem gdzie mieszkasz bo tego badania wszedzie nie zrobisz. W Łodzi w APC chyba najtaniej cos okolo 170zl

Jeśli bierzesz antybiotyk to chyba nie jest to najlepszy pomysł do robienia tego badania. Może się mylę, ale możesz mieć zaburzone wyniki. Poczekaj, aż kuracja się skonczy i wtedy zrob.
Co do w jakich dniach to nie pomogę, bo ja mialam robione na raz kilka badań, miałam je zrobic pomiędzy 17 a 21dc, ale teraz już nie kojarze, z uwagi na które badanie, takie zalecenie było.

Jodzia gratulacje. Dziewczynki brzuszki macie wszystkie piękne. Same laski na tym forum. Dobrze że jest anonimowe bo jak stanęła mi waga to już drugi miesiąc nici z odchudzania. Dla tych czekajàcych na brzuszki uszy do góry jak widać na forum nie ma beznadzoejnych przypadków są tylko takie trochę zagmatwane i dłużej trzeba powalczyć.

reklama

Ale masz super tatuaż!!!
I piękny brzuszek :D

Dziewczyny jak się liczy wiek ciąży?
Od dnia transferu czy jak?
Transfer miałam 01.04.

Ilość dni po transferze + wiek zarodka (2/3/5 dni) + 14 dni

Musisz być zdrowa bo to ma wpływ na NK, badanie robisz w 2 części cyklu, najlepiej między 18 a 22 dniem cyklu

Do góry