@dzoanna a kiedy planujesz transfer?
Jeszcze nie wiem... moze jakos w wakacje
Chyba ze porobie te badania i bede mentalnie i fizycznie gotowa i w formie... bo na dzis to nie jestem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
@dzoanna a kiedy planujesz transfer?
Nie musisz mieć żadnego zalecenia. Koszt tego badania to coś koło mniej więcej chyba 300zl. Tam ważny jest poziom komórek NK i bodajże wskaźnik CD4/CD8. Jeśli NK wyjdą Ci wysokie to jak @Forget-me-not... pisze nie rób scratchingu. I może obędzie się bez konsultacji u immunologa. Moja lekarka jest w tym temacie w miarę obeznana i jej zalecenia potwierdził tylko Paśnik.A no tak.. zapomnialam o sterydzie jeszcze...
A na subpopulacje limfocytow mozna isc bez zlecenia od lekarza? Trzeba potem do interpretacji isc do immunologa?
Ja mam tak slabe te ostatnie zarodki ze nie wiem czy to wszystko juz teraz robic...
7dpt. Wiec myślę, że jakby sie mialo udac to wynik by wyszedł, a podana mialam blastke
Nie musisz mieć żadnego zalecenia. Koszt tego badania to coś koło mniej więcej chyba 300zl. Tam ważny jest poziom komórek NK i bodajże wskaźnik CD4/CD8. Jeśli NK wyjdą Ci wysokie to jak @Forget-me-not... pisze nie rób scratchingu. I może obędzie się bez konsultacji u immunologa. Moja lekarka jest w tym temacie w miarę obeznana i jej zalecenia potwierdził tylko Paśnik.
Ja w przyszłym tyg zaczne pewnie jezdzic na kontrole przy stymulacji to mogłabym ja tam coś podpytać
A i to badanie nazywa się test IMK
Kurde dziewczyny ostatnia betę robiłam 16 dpt i było 340, wynik z dzisiaj czyli 23 dpt to 1890 czyli przyrost o 63%, chociaż o dziwo kalkulator pokazuje że przyrost w normie....dobrze że jadę jutro na USG bo oszaleję...
No tak. Musisz byc zdrowa. I badanie robi sie w 18-22dc przy cyklach 28 dniowych przy dłuższych pewnie z 7 dni po owulacji.Super dzieki dziewczyny za informacje
A czy moj obecny stan zdrowia / przyjmowanie antybiotyku jest jakims przeciwwskazaniem do robienia tego badania? W jakim momencie najlepiej je zrobic??
Jeśli bierzesz antybiotyk to chyba nie jest to najlepszy pomysł do robienia tego badania. Może się mylę, ale możesz mieć zaburzone wyniki. Poczekaj, aż kuracja się skonczy i wtedy zrob.Super dzieki dziewczyny za informacje
A czy moj obecny stan zdrowia / przyjmowanie antybiotyku jest jakims przeciwwskazaniem do robienia tego badania? W jakim momencie najlepiej je zrobic??
Mialam to samo w 10.Drugie foto 15. A trzecie obecnie czyli 17.Zobacz załącznik 969504Zobacz załącznik 969506Zobacz załącznik 969507
Dziewczyny jak się liczy wiek ciąży?
Od dnia transferu czy jak?
Transfer miałam 01.04.
Super dzieki dziewczyny za informacje