reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mój mąż też ma azoospermie...robiliśmy biopsję jąder i były plemniki pojedyncze ale były więc głowa do góry.... warto spróbować
Bialystok badania genetyczne kariotypy i AZF ORAZ TROMBOFILIA. Skierowanie od rodzinnego badania w Mastermed.
Rodzinny dla meza: skierowanie na isc mamy brzusznej.
Potem skierowanie do urologia i tam zrobią mu bezplatne isc jąder.
Koniecznie zrób mu Testosteron. Fsh. Lh.

reklama
Jak chcesz robic badanie na krzepliwosc krwi to najlepiej caly pakiet na trombofilie przez testdna. 330zl kosztuje, ale jak dostaniesz heparyne tak na wszelki wypadek to mozesz jeszcze tego nie robic
Ponizej fotka co zawiera ten pakietZobacz załącznik 969478
Hmm czyli lepiej zrobic test przed tym transferem...
Czyli mamy
Krzywa cukrowa
Pakiet na trombofilie (w tym mutacja mthfr bedzie)
Wezme w ciemno intralipid
Atosiban

A co myslicie o scratchingu macicy? W jakich sytuacjach to jest wskazane? / moze pomoc?
Jesli chcesz miec pelny pakiet na trombofilie to jeszcze bialko c i bialko s. Te bad powyzej sa genetyczne, a zab krzepniecia nie musza byc wrodzone. Mi jeszcze zalecili antykoagulant toczniowy i p/ciala antykardiolipinowe, bo bylo poronienie. Tez uwazam, ze warto.
Może mi pomożecie. Mam od Pasikonika wskazania do heparyny 0.8, po serduszko 0.6. Jakoś się boje takich dawek. Polecicie może jakiegoś lekarza z wrocka który ogarnia temat doboru dawek heparyny w ciazy. Bo mój to wypisuje co ja chce. A w klinice tez dają co Pasikonik każe. Może któraś bierze heparyny i jest z wroc. :-) dzieki
Jesli wazysz powyzej 60 kg to bierz jak Pasnik kaze. Chyba, ze nie masz wskazan i dali "na wszelki wypadek".
Hej, jest to mój pierwszy post i na wstępie chcę się przywitać ;)

Widzę że sporo z Was ma problemy z zajściem w ciążę. Otóż i nas to spotkało, mój mąż ma azoospermię :( Jest załamany, wręcz przerażony faktem że nie będzie miał dzieci. Już nic nie jest takie jak było, uczucie chyba trochę zanikło, seks prawie nie istnieje. Zaczynamy powoli "leczenie". Jesteśmy z Bstoku, polećcie jakiegoś dobrego lekarza :)
Bocian Bialystok jest bardzo polecany. Przy azoospermii mozecie sprobowac ivf albo z nasieniem dawcy, albo biopsji jader, moze tam kryja sie plemniki z ktorych moga powstac zarodki. Niestety, to kosztuje i trzeba przygotowac sie na koszt ok 15 tys za procedure, z ktorej niekoniecznie musi cos wyjsc. Ale sprobowac warto. Wiele z nas jedzie na ciaglych pozyczkach na leczenie, to normalne. Trzymajce sie!

Kochane czy któraś z Was robiła teraz test Pappa? Ja wczoraj czekam na wyniki. Jak wygląda ten wynik?

Kochane czy któraś z Was robiła teraz test Pappa? Ja wczoraj czekam na wyniki. Jak wygląda ten wynik?
Ja robiłam jakiś czas temu. Raczej z tych wyników nic nie wyczytasz. One same nic nie mówią. Dopiero lekarz po USG wrzuca wszystkie parametry (wynik z krwi + dane z USG) do programu komputerowego, który szacuje ryzyka trisomii.

Wynik pappa wyglada tak: bialko pappa: wartosc, wolne beta hcg: wartosc. Bez norm. Potem po usg i zebraniu wywiadu lekarz wrzuca wszystkie wartosci do komputera i wyskakuje tzw skorygowane ryzyko trisomii, np dostaniesz wynik ze ryzyko zespolu downa wynosi 1:650.

reklama
Wynik pappa wyglada tak: bialko pappa: wartosc, wolne beta hcg: wartosc. Bez norm. Potem po usg i zebraniu wywiadu lekarz wrzuca wszystkie wartosci do komputera i wyskakuje tzw skorygowane ryzyko trisomii, np dostaniesz wynik ze ryzyko zespolu downa wynosi 1:650.
Czyli to jest prawdopodobienstwo czyli na 650 osob jedno dziecko moze sie urodzic chore?Nio ja 10 mam usg prenatalne Naszego Szkraba

Do góry