reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to super, w koncu sie doczekalas[emoji4]
Wszystko tym razem dobrze?
Progesteron, estradiol na odpowiednim dla lekarza poziomie?
Będę trzymać kciuki żeby po tym dlugim oczekiwaniu dalej juz szlo tylko pozytywnie...[emoji110][emoji110][emoji110]
Ależ coś ty estradiol oczywiście za wysoki ale lekarz już rozłożył ręce i stwierdził że podchodzimy :) a dalej to wszystko super. Endometrium rosło książkowo i progesteron z dzisiaj 36 więc też super :) ale jestem na podwójnym doładowaniu proluteksem

Ależ coś ty estradiol oczywiście za wysoki ale lekarz już rozłożył ręce i stwierdził że podchodzimy :) a dalej to wszystko super. Endometrium rosło książkowo i progesteron z dzisiaj 36 więc też super :) ale jestem na podwójnym doładowaniu proluteksem
Każdy lekarz ma inne praktyki, u Ciebie wydaje mi sie ze aż za bardzo wymagają u mnie znów wogole nie zalecają badania hormonów przy przygotowaniach do crio. Nie wiem juz jak lepiej...

Cykl sztuczny to jak bierzesz estrofem (u mnie od 2dc) i nie masz owulacji tylko czekasz aż endometrium bedzie odpowiedniej grubosci wtedy zaczynasz brac progesteron.
Na naturalnym monitorujesz kiedy owulacja, potem tez zwykle wlaczasz progesteron.

Każdy lekarz ma inne praktyki, u Ciebie wydaje mi sie ze aż za bardzo wymagają u mnie znów wogole nie zalecają badania hormonów przy przygotowaniach do crio. Nie wiem juz jak lepiej...

Cykl sztuczny to jak bierzesz estrofem (u mnie od 2dc) i nie masz owulacji tylko czekasz aż endometrium bedzie odpowiedniej grubosci wtedy zaczynasz brac progesteron.
Na naturalnym monitorujesz kiedy owulacja, potem tez zwykle wlaczasz progesteron.
A jak to jest zaraz po punkcji? Kiedy powinno badac sie progesteron, eatradiol przy stymulacji?

reklama
A jak to jest zaraz po punkcji? Kiedy powinno badac sie progesteron, eatradiol przy stymulacji?
U mnie w klinice przy stymulacji mialam badany estradiol i progesteron 3 razy przed każdą wizytą kontrolną.
Ja po punkcji w novum nie mialam świeżego transferu wiec na 100% nie wiem ale chyba juz nie badają...
Po pierwszej punkcji w Uk tez juz po nie mialam hormonow badanych a mialam transfer świeżaka...

W innych klinikach pewnie inaczej, ale to juz niech inne dziewczyny podpowiedzą ...[emoji6]

Do góry