reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No to super, w koncu sie doczekalas[emoji4]
Wszystko tym razem dobrze?
Progesteron, estradiol na odpowiednim dla lekarza poziomie?
Będę trzymać kciuki żeby po tym dlugim oczekiwaniu dalej juz szlo tylko pozytywnie...[emoji110][emoji110][emoji110]
Ależ coś ty estradiol oczywiście za wysoki ale lekarz już rozłożył ręce i stwierdził że podchodzimy :) a dalej to wszystko super. Endometrium rosło książkowo i progesteron z dzisiaj 36 więc też super :) ale jestem na podwójnym doładowaniu proluteksem

Ależ coś ty estradiol oczywiście za wysoki ale lekarz już rozłożył ręce i stwierdził że podchodzimy :) a dalej to wszystko super. Endometrium rosło książkowo i progesteron z dzisiaj 36 więc też super :) ale jestem na podwójnym doładowaniu proluteksem
Każdy lekarz ma inne praktyki, u Ciebie wydaje mi sie ze aż za bardzo wymagają u mnie znów wogole nie zalecają badania hormonów przy przygotowaniach do crio. Nie wiem juz jak lepiej...

Cykl sztuczny to jak bierzesz estrofem (u mnie od 2dc) i nie masz owulacji tylko czekasz aż endometrium bedzie odpowiedniej grubosci wtedy zaczynasz brac progesteron.
Na naturalnym monitorujesz kiedy owulacja, potem tez zwykle wlaczasz progesteron.

Każdy lekarz ma inne praktyki, u Ciebie wydaje mi sie ze aż za bardzo wymagają u mnie znów wogole nie zalecają badania hormonów przy przygotowaniach do crio. Nie wiem juz jak lepiej...

Cykl sztuczny to jak bierzesz estrofem (u mnie od 2dc) i nie masz owulacji tylko czekasz aż endometrium bedzie odpowiedniej grubosci wtedy zaczynasz brac progesteron.
Na naturalnym monitorujesz kiedy owulacja, potem tez zwykle wlaczasz progesteron.
A jak to jest zaraz po punkcji? Kiedy powinno badac sie progesteron, eatradiol przy stymulacji?

reklama
A jak to jest zaraz po punkcji? Kiedy powinno badac sie progesteron, eatradiol przy stymulacji?
U mnie w klinice przy stymulacji mialam badany estradiol i progesteron 3 razy przed każdą wizytą kontrolną.
Ja po punkcji w novum nie mialam świeżego transferu wiec na 100% nie wiem ale chyba juz nie badają...
Po pierwszej punkcji w Uk tez juz po nie mialam hormonow badanych a mialam transfer świeżaka...

W innych klinikach pewnie inaczej, ale to juz niech inne dziewczyny podpowiedzą ...[emoji6]

Do góry