reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak odbierzesz to daj znac ja tez jestem ciekawa

Oczywiście ze dam [emoji8]
Zaczyna mnie martwic ze bola mnie łydki , jakby robiły mi się obrzęki [emoji44]
W poniedziałek idę na usg to zobaczę co tam u mnie w środku , jak moje jajniki i pecherzyki
I chce zrobić badania jeszcze w 21 dniu cyklu
I zobaczyc jak mój progesteron przede wszystkim

Wlasnie wczesniej wyniki byly robione w moim miescie u innego lekarza ktory mnie prowadzil, ale jak pojechalam do bialegostoku zdecydowana na in vitro to mialam wszystkie badania robione na świeżo.
Profestor powiedzial, ze widzial duze spadki w krotkim czasie, ale nie az tak. Powiedział ze te wszystkie wspomagacze owulacji - clo itp na pewno troche wyczerpują rezerwe, ale ze nie mozliwe zeby od tego spadlo az tak i ze podejrzewa błąd laboratorium albo jestem jego pierwszyn takim przypadkiem
Ja jakieś 1,5-2 lata przed procedurami ivf miałam AMH na poziomie ok 13-14, z wykluczeniem PCOS. Po 2 albo 3 stymulacji miałam już 5 z hakiem. Teraz to już bym się nawet bała sprawdzać.

Może głośno się z tym nie zgodzę, bo dopiero pierwszy transfer za mna:wink: ale były dwa zarodki -wiec może o tego trzeciego chodzi:yes:
Bedziesz jeszcze powtarzać betę, czy już czekasz do wizyty?
Teoretycznie badania mam zrobić przed wizytą. A czy będę robić wcześniej to nie wiem. A kiedy miałaś transfer?

reklama
Teoretycznie badania mam zrobić przed wizytą. A czy będę robić wcześniej to nie wiem. A kiedy miałaś transfer?
Możesz zrobic sobie wcześniej - żeby sprawdzić jaki jest przyrost. A z drugiej strony, co ma byc to bedzie, nie masz na to wpływu, a tylko pewnie stresować się bedziesz :)
Może lepiej poczekac do wizyty i zobaczyc kropka na usg:biggrin2:
Ja miałam w październiku stymulację i były z niej tylko 2 zarodki podane od razu. Z tego beta urosła do 108, a pozniej spadła i sen się skończył:hmm:
Teraz rozpoczęłam nowa stymulację i zobaczymy, co z tego wyjdzie. Mam zlecone od Pasnika szczepienia, wiec transfer bedzie odroczony. Chyba, ze uda się i bedzie kilka zarodków to wtedy bede się zastanawiać, czy nie sprobowac przed szczepieniami.
Ale to jeszcze długa droga przede mna:p

Do góry