reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jak odbierzesz to daj znac ja tez jestem ciekawa

Oczywiście ze dam [emoji8]
Zaczyna mnie martwic ze bola mnie łydki , jakby robiły mi się obrzęki [emoji44]
W poniedziałek idę na usg to zobaczę co tam u mnie w środku , jak moje jajniki i pecherzyki
I chce zrobić badania jeszcze w 21 dniu cyklu
I zobaczyc jak mój progesteron przede wszystkim

Wlasnie wczesniej wyniki byly robione w moim miescie u innego lekarza ktory mnie prowadzil, ale jak pojechalam do bialegostoku zdecydowana na in vitro to mialam wszystkie badania robione na świeżo.
Profestor powiedzial, ze widzial duze spadki w krotkim czasie, ale nie az tak. Powiedział ze te wszystkie wspomagacze owulacji - clo itp na pewno troche wyczerpują rezerwe, ale ze nie mozliwe zeby od tego spadlo az tak i ze podejrzewa błąd laboratorium albo jestem jego pierwszyn takim przypadkiem
Ja jakieś 1,5-2 lata przed procedurami ivf miałam AMH na poziomie ok 13-14, z wykluczeniem PCOS. Po 2 albo 3 stymulacji miałam już 5 z hakiem. Teraz to już bym się nawet bała sprawdzać.

Może głośno się z tym nie zgodzę, bo dopiero pierwszy transfer za mna:wink: ale były dwa zarodki -wiec może o tego trzeciego chodzi:yes:
Bedziesz jeszcze powtarzać betę, czy już czekasz do wizyty?
Teoretycznie badania mam zrobić przed wizytą. A czy będę robić wcześniej to nie wiem. A kiedy miałaś transfer?

reklama
Teoretycznie badania mam zrobić przed wizytą. A czy będę robić wcześniej to nie wiem. A kiedy miałaś transfer?
Możesz zrobic sobie wcześniej - żeby sprawdzić jaki jest przyrost. A z drugiej strony, co ma byc to bedzie, nie masz na to wpływu, a tylko pewnie stresować się bedziesz :)
Może lepiej poczekac do wizyty i zobaczyc kropka na usg:biggrin2:
Ja miałam w październiku stymulację i były z niej tylko 2 zarodki podane od razu. Z tego beta urosła do 108, a pozniej spadła i sen się skończył:hmm:
Teraz rozpoczęłam nowa stymulację i zobaczymy, co z tego wyjdzie. Mam zlecone od Pasnika szczepienia, wiec transfer bedzie odroczony. Chyba, ze uda się i bedzie kilka zarodków to wtedy bede się zastanawiać, czy nie sprobowac przed szczepieniami.
Ale to jeszcze długa droga przede mna:p

Do góry