reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja w grudniu amh 2017 amh mialam 11, pozniej kolejny rok starań clo, letrozole itp a w styczniu 2019 juz przy przygotowaniu do ivf profesor spojrzal na wynik z przed roku i zrobil mi usg i powiedzial ze to niemożliwe i ze wyglada jakbym miala 2-3 max (mam 26lat) i wyszlo w badaniu amh 2,3... Powiedzial ze w zyciu nie widzial zeby komus tak leciało amh na łeb na szyję... I ze dobrze ze nie czekalismy dluzej, bo możliwe ze musialabym korzystać z komorek dawczyni ( chyba ze rok wczesniej wynik podali z bledem w lux med ale raczej male szanse)

Mozliwe ze po tych lekach tak mi spadlo przez rok staran? Przypomne ze mam policystyczne jajniki [emoji849]

Jak masz pcos to amh jest nienaturalnie podwyzszone... czyli moze byc zaburzony wynik... ja pewnie tez tak mam (po punkcji byla hiperstymulacja i amh 6 a nie wierze ze w wieku 33 lat jest az tak dobrze, kiedys lekarz jeden stwierdzil u mnie pcos, inni nic juz nie widzieli, nie mniej czesto nie mialam owulacji, cykle ok 60 dni nawet, tradzik na plecach czasem)
Takze jesli masz pcos to moze byc zawyzony wynik amh

reklama
Ol dzoeki
Spytaj lekarza, dlaczego na to nalega, bo to nielogoczne. Jeśli obawia się powtarzającej się mutacji, którą przekazujecie zarodkom i dlatego się nie udaje, to pokażą to.kariotypy. Trudno wyobrazić sobie, że przypadkowa mutacja spotkała Was kilka razy pod rząd. Pgs ma sens wtedy, gdy są zmiany w kariotypach albo jak @Dgd pisze, jeśli chcesz wykluczyć wady, które są LOSOWE, czyli nie zdarzają się kilka razy pod rząd, bo każde zapłodnienie jest inne. Napiszę wprost, niech to facet uzasadni, bo mi to.pachnie trochę naciągactwem.

Levoxa ok, bierz do końca, nie ma sensu połowicznie, bo nie doleczysz. A jeśli tak Cię boli i nie widać zastoju, to albo piasek, albo wstępujące zapalenie, byle się w odmiedniczkowe zap.nerej nie rozwinęło. Łykaj Levoxę, ale bierz też.jakiś Lactovaginal żeby Ci się zapalenie nie zrobiło. Co do wpływu na kom jajowe nie doradzę, najlepiej spytaj prowadzącego.
Ok dzieki kochana. Bede brala do konca. Mam tez lacibios femine ale kupie tez lactovaginal. Lekarz cos wspominal by wziac dopochwowo alr mowil ze jeśli mam lacibios femine to tez moze byc. Ale za twoja rada kupie jeszcze to. Boze gdybym wiedzoala ze to tak sie rozkreci to juz w czwartek bym mowila doktorce o antybiotyku. Mam tylko nadzoeje ze to faktycznie pomoze. A reszte dopytam prowadzacego

Ja już po wizycie Mam zwiększone dawki progesteronu Luteina dowcipna, podjęzyk, prolutex, i Progesteron Besins. Cała świata leków [emoji3526] Kolejna wizyta zaplanowana na 13 maja [emoji3526] @Justyska13 jak możesz to dopisz mnie do kalendarza 4 weryfikacja [emoji3590]
Super! Gratuluję i czekamy na serduszko. [emoji110] Będzie pięknie! [emoji8]

A przypomnicie mi prosze po co bada sie kariotypy - czy jest sens nawet jesli do ciazy nie dochodzi po transferze
I mniej wiecej jaki koszt??

Powoli ruszam z roznymi badaniami...
Badanie kariotypow jest po to zeby wykazac czy Ty i partner macie prawidlowy kariotyp czy np ktores z Was ma jakas mutacje genetyczą ktora przekazujecie potomstwu/ zarodkom i to wplywa na ich nieprawidlowy rozwoj itp
Koszt z tego co pamietam ok..450zl za osobe. Chyba.

.
@Dgd @sssurykatka @dżoasia @Kurcia @ilmenau i inne co myslicie o tym antybiotyku?
Sssurykatka najlepiej odpisala..ja na antybiotykach sie nie znam az tak ale na pewno rozwijajacy sie stan zapalny nie służy przyszlej ciazy. Trzeba zaleczyc.

A przypomnicie mi prosze po co bada sie kariotypy - czy jest sens nawet jesli do ciazy nie dochodzi po transferze
I mniej wiecej jaki koszt??

Powoli ruszam z roznymi badaniami...
Kariotyp to badanie genetyczne. Pozwala wykryć nieprawidlowosci w liczbie lub strukturze chromosomow które mogą mieć wplyw na naszą płodność i wady genetyczne u dziecka.
Ja płaciłam 700zl za parę. Czekalam 3-4 tyg.

Dziewczyny w którym dniu cyklu miałyście transfer 5 dniowych zarodków?
Ja mialam przy criotransferze dwa razy w 18dc. Pierwszym razem na cyklu sztucznym podaną 4dniowa morule. Drugim na cyklu naturalnym wczesna blastke. Dzień chyba nie ma takiego znaczenia na naturalnym zalezy kiedy masz owulacje i od owulacji za okolo5 dni transfer a na sztucznym kiedy endometrium gotowe i od wlaczenia progesteronu za 5dni...

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry