reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny jestem juz w domu. Trafilam na jakiegoś buraka no ale cóż... to tak zrobil usg na lewej stronie nie ma zatoru,czysto tam gdzie wlasnie bolalo. Na prawej nerce znalazla sie torbiel korowa 18-19mm. Prawdopodo nie bol byl spowodowany zapalrniem ale czemu tak mocno jak na kolke to on sam nie wie. Mowie mu by dal mi antybiotyk ktory moge przyjac przed stymulacja ivf by nie zaszkodzilo na komorki jajowe itp to powiedzoal ze nie wziecie antybiotyku zachodziloby bardziej bo stan zapalny moglby sie przeniesc w inne miejsce niz wziecie antybiotyku. Poczatkowo mialam dostac antybiotyk na 3 dni ale dostalam na 7 :-( LEVOXA zapytam czy jestem w ciazy itp to mu mowie ze to malo prawdopodobne przy takich wynikach meza ale z usmiechem na twarzy powiedzial ze to bylby cud a cuda sie zdarzaja to mu z usmiechem powiedzialam by patrzyl na to realnie a nie bujal w obłokach. .. hmm chyba od tego energetyka ktory sobie przy mnie otworzyl w glowie mu sie miesza....

No ale coz dziewczyny powiedzcie mi czy ten antybiotyk bedzie ok? I jak myslicie musze go brac az tyle dni?

Ja dwa lata temu nabawiłam się odmiedniczkowego zapalenia nerek i wylądowałam przez to w szpitalu (przez pierwszy tydzień 4 lekarzy leczyło mnie na bóle kręgosłupa, dopiero 5 lekarz postawił dobra diagnozę ale to już był stan na hospitalizacje). Lekarka w szpitalu podała mi cipronex, levoxa jest antybiotykiem niby nowszej generacji. Ja jej powiedziałam, że staramy się o dziecko, wtedy też nie wiedziałam czy jestem w ciąży czy nie (jeszcze się ludzilam, że będzie naturals). Ona też mi powiedziała, że przy staraniach trzeba mieć wszystkie stany zapalne wyleczone i po antybiotykoterapii zrobić sobie krzywa cukrowa i insulinowa, bo cipronex i levoxa mogą zaburzyć na jakiś czas równowagę. Więc jak skończysz brać antybiotyk to zrób sobie tą krzywą. Skonsultuj się że swoim lekarzem prowadzącym czy antybiotykoterapia wpływa na jakość komórek, mi na chłopski rozum wydaje się, że jeden cykl warto odczekać żeby organizm się oczyscil, ale to tylko moje gdybanie...
Trzymam kciuki, żeby się udało szybko to wyleczyć!

Kochana od soboty bolalo mnie podbrzusze jak na okres wiec wywnioskowalam ze to zapalenie pecherza i od soboty zaczelam brac furagine jeden dzien 4x2 a pozniej 3x2 we wtorek juz nie wytrzymalam i posLam na badanie moczu z posiewem, podczas siedzenia w labie mialam atak jak na kolke nerkowa przyblokowalo mi mocz i tak bolalo ze zaczelam slabnac, bol przeszedł na chwile i po ok 30min pojawil sie ze wzmozona sila ze gryzlam prawie podloge w pracy. Doslownie wilam sie po podlodze i wylam z bolu, pomogla mi nospa wtedy. Klucie pojawialo sie z lewej strony po oddaniu moczu nie w trakcie i nie w pecherzu. W czartek bylam u rodzinnej i nie dala mi antybiotyku bo badanie moczu wysLo ok i posiew tez a bólu juz nie bylo. W czwarek wieczorem pojawilo sie kocne parcie na mocz i centralnie bol i pieczenie w pecherzu w cewce moczowej. A dzis dostalam kolejnego ataku po wysikaniu sie wzielam nospe i juz nie wytrzymalam i pojechalismy na sor. Cdn dalam w poście po wizycie na sorze
O Twoich problemach z pęcherzem czytałam. Myślałam, że pomału przechodzi. Gdzieś mi umknęła Twoja wizyta na SOR i bałam się, że coś się innego stało.
Tego antybiotyku nigdy nie miałam. Ale kojarzę, że zasada jest taka, że są albo 3-dniowe albo 6-7-dniowe antybiotyki. Jeśli ten jest 7 dniowy, to lepiej wybrać do końca.

Ja dwa lata temu nabawiłam się odmiedniczkowego zapalenia nerek i wylądowałam przez to w szpitalu (przez pierwszy tydzień 4 lekarzy leczyło mnie na bóle kręgosłupa, dopiero 5 lekarz postawił dobra diagnozę ale to już był stan na hospitalizacje). Lekarka w szpitalu podała mi cipronex, levoxa jest antybiotykiem niby nowszej generacji. Ja jej powiedziałam, że staramy się o dziecko, wtedy też nie wiedziałam czy jestem w ciąży czy nie (jeszcze się ludzilam, że będzie naturals). Ona też mi powiedziała, że przy staraniach trzeba mieć wszystkie stany zapalne wyleczone i po antybiotykoterapii zrobić sobie krzywa cukrowa i insulinowa, bo cipronex i levoxa mogą zaburzyć na jakiś czas równowagę. Więc jak skończysz brać antybiotyk to zrób sobie tą krzywą. Skonsultuj się że swoim lekarzem prowadzącym czy antybiotykoterapia wpływa na jakość komórek, mi na chłopski rozum wydaje się, że jeden cykl warto odczekać żeby organizm się oczyscil, ale to tylko moje gdybanie...
Trzymam kciuki, żeby się udało szybko to wyleczyć!
Dzięki kochana za porady. W srode mam wizyte u lekarza w klinice wiec zobacze co mi powie. Jak cos to przelozymy wszystko

O Twoich problemach z pęcherzem czytałam. Myślałam, że pomału przechodzi. Gdzieś mi umknęła Twoja wizyta na SOR i bałam się, że coś się innego stało.
Tego antybiotyku nigdy nie miałam. Ale kojarzę, że zasada jest taka, że są albo 3-dniowe albo 6-7-dniowe antybiotyki. Jeśli ten jest 7 dniowy, to lepiej wybrać do końca.
Dziś po poludniu pojechalam juz na sor niestety. Z lekarzem tym na sorze to wogole dzownie mi sie rozmawialo no on to do wszystkiego podchodzil lajtowo i ciagle mi powtatzal dlaczego jeatem taka zeatresowana. A antybiotyk pewnie tak jak mowisz wybiore do konca, a w srode skonsultuje sie ze swoim lekarzem

Dziewczyny jestem juz w domu. Trafilam na jakiegoś buraka no ale cóż... to tak zrobil usg na lewej stronie nie ma zatoru,czysto tam gdzie wlasnie bolalo. Na prawej nerce znalazla sie torbiel korowa 18-19mm. Prawdopodo nie bol byl spowodowany zapalrniem ale czemu tak mocno jak na kolke to on sam nie wie. Mowie mu by dal mi antybiotyk ktory moge przyjac przed stymulacja ivf by nie zaszkodzilo na komorki jajowe itp to powiedzoal ze nie wziecie antybiotyku zachodziloby bardziej bo stan zapalny moglby sie przeniesc w inne miejsce niz wziecie antybiotyku. Poczatkowo mialam dostac antybiotyk na 3 dni ale dostalam na 7 :-( LEVOXA zapytam czy jestem w ciazy itp to mu mowie ze to malo prawdopodobne przy takich wynikach meza ale z usmiechem na twarzy powiedzial ze to bylby cud a cuda sie zdarzaja to mu z usmiechem powiedzialam by patrzyl na to realnie a nie bujal w obłokach. .. hmm chyba od tego energetyka ktory sobie przy mnie otworzyl w glowie mu sie miesza....

No ale coz dziewczyny powiedzcie mi czy ten antybiotyk bedzie ok? I jak myslicie musze go brac az tyle dni?
Ja miałam dwa napady kolki i jak poszłam na usg też już nic nie było.I mogło prawdopodobnie wyjść albo kamyczek albo piasek.W momencie tego największego bolu on się przemieszcza.

Dziewczyny
Zbadajcie sobie poziom witaminy D jesli macie problemy z nerkami
Pamietacie - ktos tu pisal ze wit D w nadmiarze ma negatywny wplyw na funkcjonowanie nerek. Moze to ma jakos zwiazek?? My suplementujemy wit D na potege przeciez... a w tych prenatalach tez ona jest...

Dziewczyny czy wy tez macie takie wrażenie ze wszyscy sa teraz w ciazy? Gdzie nie spojrzę ktos z brzuchem albo z wózkiem jak otwieram internet to wszystkie gwiazdy na świecie albo w ciazy albo z małym dzieckiem masakra...

Zgadzam się z Tobą - nie wiem czy to już powoli dopada mnie jakaś psychoza, ale dosłownie na każdym kroku widzę dziewczyny z brzuszkiem. O pchających wózek już nie wspomnę.. A tu człowiek chciałby, a ciagle nic z tego nie wychodzi...
U nas to pierwsza stymulstymulacja.u nas dlugo trwalo przygotowanie sie bo najpierw dlugo suplementowalismy meza, przez 3 moesiace bral tez hormony wiec wkoncu ruszamy. Ja tez jeatem z tych które wsYatko chca od razu wiedziec wiec moj lekrz nauczyl mnie cierpliwosci i wybiegania jeden max dwa kroki do przodu. Mysle ze bedzoe to krótki protokół bo u mnie nie ma problemu z jajnikami wiec nie musza byc wyciszane ni chyba ze lekarz cos przeoczyl jak u wielu z was moje amh 5... z kawalkiem
Takiego amh to szczerze zazdroszcze :) Ale ja już nie pierwszej młodości jestem to i wiem, ze moje jest powiedzmy odpowiednie do wieku8-)
To pewnie uda się sporo jajeczek wyhodować. Jeśli macie problemy z nasieniem to pewnie zalecone bedzie IMSI - a to pozwala na znalezienie prawidłowych plemników i zwiększa szanse na sukces.
Bedzie dobrze - trzymam mocno za to kciuki:)

Odnośnie antybiotyku to nie pomogę kompletnie, ale pewnie najlepiej bedzie jak lekarz wypowie się i zdecyduje, co dalej robic.

reklama
Dziewczyny
Zbadajcie sobie poziom witaminy D jesli macie problemy z nerkami
Pamietacie - ktos tu pisal ze wit D w nadmiarze ma negatywny wplyw na funkcjonowanie nerek. Moze to ma jakos zwiazek?? My suplementujemy wit D na potege przeciez... a w tych prenatalach tez ona jest...
u mnie wyszła wit D3 na dobrym poziomie w sytuacji kiedy suplementowałam się już pół roku dawką 4000 teraz już biorę 2000. Nie sądzę by to miało taki wpływ, u mnie problemy z nerkami sa w rodzinie gdzie mają niedobory wit D3 wię wydaje mi sie że przedawkowanie wit D3 i działaniu negatywnie na nerki to pewnie jednostkowe i sporadyczne przypadki. Przynajmniej takie informacje mam od endokrynologa

Do góry