reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A ty idziesz dzisiaj na betę? Nawet nie wiesz jak Ci kibicuje. Sama mam podobne zarodki w poczekalni :p zastanawiam się tylko czy brac 2 czy po 1. A czemu u was po jednym? Masz poniżej 35 lat?

To chyba do mnie[emoji3][emoji3][emoji3]dzieki!!
Straaasznie mnie kusi ale mam tyle do roboty ze pojade jednak jutro - bedzie 6dpt to i tak mega wczesnie, kazali w 9dpt
Mam ponizej 35 lat (2 lata ale zawsze to licza)
Nie zalecaja brac dwa a nie dalabym rady w razie czego...
No i licze ze za kazdym podejsciem „cos poprawimy”
Po tym jesli bedzie fiasko chce zajrzec do srodka czy jest endomenda czy nie. Jak jest to steryd bo ktos tu pisal o tym. Dzis odstawiam relanium, rano wzielam ostatni.
Ale ja sie czuje jak na wakacjach, NIC sie nie dzieje... a tak mnie kusi pojechac.... grrrr

Tak, kobietki. Jesteśmy na półmetku, a nawet wg wstępnego lanu już jakieś 1,5 tyg za.
My zawsze kiedy tylko była taka opcja braliśmy po 2 zarodki, mimo, że jeszcze 30 nie mam ;)
A Wy jaki teraz plan? Badasz coś czy będziesz podchodzić za ciosem?

Mi troche szkoda brac dwa bo jak sie nie uda to od nowa... a co Cie przekonalo??

Straaasznie mnie kusi ale mam tyle do roboty ze pojade jednak jutro - bedzie 6dpt to i tak mega wczesnie, kazali w 9dpt
Po tym jesli bedzie fiasko chce zajrzec do srodka czy jest endomenda czy nie. Jak jest to steryd bo ktos tu pisal o tym. Dzis odstawiam relanium, rano wzielam ostatni.
Ale ja sie czuje jak na wakacjach, NIC sie nie dzieje... a tak mnie kusi pojechac.... grrrr

Trzymam kciuki byś zobaczyła pozytywny wynik i by była wielka radość na święta [emoji173]️

Właśnie czytam o Poznaniu
A w której klinice ?

Bocia.n kupil ja - I.vita
Zaplodnia Ci wiecej komorek
Ale to stosunkowo mloda klinika, bardzo kameralna. Dr K.orman fajny.
Jak zajde to pochwale[emoji3]

Chwala tez na Polnej przy szpitalu dr Jedrzejcza.k ja wiecej opinii nie mam bo poszlam z wlasnego wyboru tam... maja dofinansowanie dla mieszkancow Poznania

Mi troche szkoda brac dwa bo jak sie nie uda to od nowa... a co Cie przekonalo??
Po pierwsze i najważniejsze zawsze marzyłam o bliźniakach i jakoś podświadomie wiedziałam, że będę je mieć. Tak samo było z imieniem męża :laugh2::laugh2::laugh2:
A ogólnie to wychodziłam z założenia, że zawsze większa szansa na ciążę jest po podaniu 2 zarodków. Więc po co robić 2 transfery i za nie płacić, skoro można zrobić to raz i zaoszczędzona kasę wydać na coś innego, lub na ewentualną kolejną procedurę, bo skoro żaden z dwóch podanych razem się nie zaimplantuje, to raczej marne szanse, że podane każdy pojedynczo dadzą ciążę. To takie combo - za każdym razem zrobione wszystko co tylko można było. Może dzięki temu skończyło się na 5 transferach a nie na 8 czy więcej.

reklama
Ogółem zasada jest taka ze 6dpt beta powinna już być we krwi. Najlepiej to dwucyfrowa. Ale zdarzaja się cuda i późne implantację ( szczególnie przy crio bo zarodek mu się rozprężyć)... U nas w klinice badająhcg 3dpt, 6dpt, 10dpt.
BTW ja z moim 5AA nie czułam nic specjalnego i beta była wysoka bo 6dpt 46. Teraz mam porównanie bo tez dobry zarodek i d.... i nie było nic inaczej. Oprócz tego ze tam się udało buehehe jestem ciekawa jak u Ciebie bo ten człowiek fajnie rokuje jeszcze się rozmroził to już w ogóle :-) :)

Do góry