reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gotadora - wizyta kwalifikacyjna to taka, na której pokazujesz swoje wyniki, opowiadasz swoją historię, robią Ci usg i lekarz decyduje, czy jest sens robić u was ivf. Jeśli zapada decyzja, że tak to masz 7 dni na zapłatę za punkcję i transfer. O reszcie opłat powiadomią Cię później. A powiedz mi czy wizytę będziesz miała z tym samym lekarzem? A ten przepisał Ci jakieś leki już?

tak, miałam już dwie wizyty i kupę badań, ten sam lekarz

reklama
Gotadora a przepisał Ci jakieś leki/zastrzyki? A może masz mieć wizytę z profesorem? Wypełniałaś już ankietę na prawie 20stron? I dostałaś taki druk z różnymi zabiegami i Twoim indywidualnym numerem ivf i numerem konta w banku? Tam musisz wpisać imiona, nazwiska, adresy i pesele obojga was.

Gotadora a przepisał Ci jakieś leki/zastrzyki? A może masz mieć wizytę z profesorem? Wypełniałaś już ankietę na prawie 20stron? I dostałaś taki druk z różnymi zabiegami i Twoim indywidualnym numerem ivf i numerem konta w banku? Tam musisz wpisać imiona, nazwiska, adresy i pesele obojga was.

ankietę jakąś wypełniałam na pierwszej wizycie, teraz mam tylko ovulastan i folik 5mg, wizyty mam u dr Szcz. , dostałam regulamin i druki na zgodę i jakiś deklaracje zgody na badania gen. diagnostyki preimplantacyjnej i z tymi drukami mam sie pojawić 18stego

Domi - super wieści :))) Skoro pojawiła się druga kreseczka to znaczy że się udało :-) Test z krwi tylko to potwierdzi. Super! Za parę dni kreska będzie pewniejsza. A brzuch jak na @ mnie też bolał (i czasami dalej boli)
Asiex - trzymam kciuki za transfer :)

Witam,
mam pytanie dotyczące dnia cyklu w którym powinien być wykonany transfer.
jestem aktualnie po punkcji, w piątek ma być transfer zarodków.
Natomiast wydaje mi się, że to jest dość szybko biorąc po uwagę stadium cyklu w którym jestem. Wydaje mi się ze jestem w 8 dniu cyklu
Kilka tygodni temu dostałam od lekarza duphaston (ponieważ miałam nieregularne cykle) i miałam się zgłosić do niego w pierwszych dwóch dniach miesiączki. Jakoś koło środy zaczęły się plamienia, takie jak przed miesiączką. sądząc, że pojawi się ona w przeciągu 1-2 dni, umówiłam się do lekarza.
Jednak w piątek, kiedy miałam wizytę, wciąż miałam plamienia. Niemniej lekarz uznał, że to pierwszy dzień cyklu, zaczął więc przygotowywać mnie do zabiegu. Odstawiłam duphaston, zaczęłam przyjmować gonal. 4 dni po odstawieniu duphastonu dostałam krwawienie, które moim zdaniem wyglądało na normalną miesiączkę. W piątek na kolejnej wizycie powiedziałam o tym lekarzowi,on kontynuował stymulację, dodając jeszcze jakiś zastrzyk (byłam na protokole krótkim z antagonistą). a dziś, czyli moim zdaniem 8 dnia cyklu miałam punkcję, a piątek mam mieć transfer.
czy to jest normalne? czy jest możliwe żeby w tak wczesnym stadium cyklu doszło do zagnieżdzenia? Z tego co czytałam, macica dopiero w II fazie cyklu zaczyna się przygotowywać na przyjęcie zarodka.
Prawdę mówiąc, jestem tym przerażona, że to za wcześnie, i że to nie ta faza cyklu, że może lekarz mnie źle zrozumiał.
Proszę o pomoc, o jakąś informację.
monika

Ja tez trzymam kciuki za transfer Asiex
Domi trzymam paluszki zaciągnięte za twoja betke :tak:

I wszystkie pozdrawiam z Białegostoku. Ja jeszcze sie stymuluje, codziennie pobieranko krwi i zastrzyczek. A co tam lubię lubię hihi
punkcje będę miała sobota , najpóźniej niedziela.. Już nie mogę sie doczekać ;-)

Milagros tak mi przykro:( ale czy masz krwawienia??

Życzę miłego dnia dziewczyny. U mnie pogoda jest elegancka, 9 stopni i świeci słonce.
Zmykam do pracy i za wszystkie mocno trzymam kciuki.

reklama
Do góry