reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia @sksk @ilmenau @sssurykatka @annemarie i pozostale mam pytanie czy jakos wyjatkowo mam sie przygotowac za pobranie wymazow chlamydia mycoplazma ureplazma czystosc pochwy? Tzn higiena wiem ale czy np powinnam myc sie np szarym mydłem czy czy np rano tylko podmyc sie woda?
Szczerze mówiąc, nie wiem. Pamiętam, że ja poszłam jak na normalną wizytę do ginekologa (zaznaczam, robiłam jeszcze przed tematem in vitro w mojej głowie). Czyli jeżeli jak na normalną przed in vitro, świeżo wykąpana, wydepilowana (zaznaczam, że nie robię tego do zera, bo wtedy łapie szybciej infekcje) czyli napewno zmyłam co się dało

reklama
Szczerze mówiąc, nie wiem. Pamiętam, że ja poszłam jak na normalną wizytę do ginekologa (zaznaczam, robiłam jeszcze przed tematem in vitro w mojej głowie). Czyli jeżeli jak na normalną przed in vitro, świeżo wykąpana, wydepilowana (zaznaczam, że nie robię tego do zera, bo wtedy łapie szybciej infekcje) czyli napewno zmyłam co się dało
Dzięki Sylwia

Dziewczynki jest beta....mega niska ale jest!!!!7.5
Progesteron 16.2, co zrobić?
7 dpt
Skonsultuj proga z doktorem, nie jest najnizej, ale lutinusa masz juz w duzych dawkach (czyt wiecej juz nie upchniesz ;)), to przydaloby sie cos inna droga, doustnie lub podskornie... beta jakas sie pojawila, trzymam kciuki.za przyrost! Tez uwazam, ze nie ma.sensu jutro. Pojutrze lub za 4 dni, bedzie jasnosc (taaaak, wiem ze trudno wytrzymac ;))
@dżoasia @sksk @ilmenau @sssurykatka @annemarie i pozostale mam pytanie czy jakos wyjatkowo mam sie przygotowac za pobranie wymazow chlamydia mycoplazma ureplazma czystosc pochwy? Tzn higiena wiem ale czy np powinnam myc sie np szarym mydłem czy czy np rano tylko podmyc sie woda?wizyte mam o 8 rano
Wieczorem normalnie sie umyj, rano oplucz woda. Zadnych lekow dopochwowych czy irygacji przez 2-3 dni.

@dżoasia @sksk @ilmenau @sssurykatka @annemarie i pozostale mam pytanie czy jakos wyjatkowo mam sie przygotowac za pobranie wymazow chlamydia mycoplazma ureplazma czystosc pochwy? Tzn higiena wiem ale czy np powinnam myc sie np szarym mydłem czy czy np rano tylko podmyc sie woda?wizyte mam o 8 rano

Moge sie tylko podczepic pod reszte. U mnie zawsze te badania robione terminowo z innymi, ja sie zawsze woda podmywam zadzieram kiece i lece.[emoji4]

Załączniki

• Screenshot_2019-04-15-13-27-29.png
    Screenshot_2019-04-15-13-27-29.png
    61,7 KB · Wyświetleń: 52
Dziewczyny dziś mój 9dpt dwóch 3 dniowych zarodków a ja czuje się jakby siły mnie opuściły [emoji20]
Troche dziś pobolewalo podbrzusze to wzięłam nospe
Jedno mnie zastanawia dlaczego mnie kłuje ten jajnik prawy ciagle co jakiś czas się odzywa
Wiem ze do testowania jeszcze jest czas
Patrząc na wynik @sksk zastanawiam się czy robić jutro betę czy poczekać

Zrob kochana, a co tam!! Najwyzej powtorzysz[emoji8]

Dziewczyny dziś mój 9dpt dwóch 3 dniowych zarodków a ja czuje się jakby siły mnie opuściły [emoji20]
Troche dziś pobolewalo podbrzusze to wzięłam nospe
Jedno mnie zastanawia dlaczego mnie kłuje ten jajnik prawy ciagle co jakiś czas się odzywa
Wiem ze do testowania jeszcze jest czas
Patrząc na wynik @sksk zastanawiam się czy robić jutro betę czy poczekać
ja robiłam 7dpt betę , 5 dniowy zarodek. Wyszła 55
Po historiach tu opisywanych już wiem, czemu lekarze zalecają poczekać chociaż te 9-10 dni po transferze.

Dzieki kochana. Najgorsze jest to ze cos mnie zaczyna piec jak na zlosc :-( :(
Skonsultuj proga z doktorem, nie jest najnizej, ale lutinusa masz juz w duzych dawkach (czyt wiecej juz nie upchniesz ;)), to przydaloby sie cos inna droga, doustnie lub podskornie... beta jakas sie pojawila, trzymam kciuki.za przyrost! Tez uwazam, ze nie ma.sensu jutro. Pojutrze lub za 4 dni, bedzie jasnosc (taaaak, wiem ze trudno wytrzymac ;))

Wieczorem normalnie sie umyj, rano oplucz woda. Zadnych lekow dopochwowych czy irygacji przez 2-3 dni.
.

reklama
Do góry