reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mnie pobolewa prawy jajnik co jakiś czas ale tłumacze sobie ze to wszystko jest po świeżej punkcji a w nim akurat były 3 komórki po 22 mm

Kochana musi pomoc [emoji110]
Teraz betujemy podobnie razem z @sksk [emoji847][emoji110]
Najgorsze boje się świat bo jak się nie uda to będą najgorsze święta dla mnie [emoji46]
Ja w 2018 mialam negatywna bete 18 grudnia, a w 2019 19 grudnia lyzeczkowanie po pustym jaju.
Jestem specem od smutnych swiat ;)

reklama
Ehh, to i tak jeszcze nie najsmutniejszy przypadek jaki znam. Mimo wszystko licze dziewczyny, ze zajaczki beda kicaly radosnie w tym roku!!!

Pragnę tych zajączków jak niczego innego na swiecie !!!![emoji7]

A tak z innej beczki mam pytanie
Biore luteinę 100 mg dowcipnie 3 xdziennie po 2 sztuki
I się pomyliłam bo zamiast wziąć dziś o 23 dwie tabletki to o 19 juz jedna włożyłam
Stad moje pytanie ... czy o 23 mam wziąć tą drugą? Czy normalnie 2 włożyć ?
Wtedy dawka będzie 100 mg większa w dzisiejszym dniu

Nie jest tak ze czuje je cały czas
Bardzo rzadko i to zazwyczaj jak włożę luteinę dowcipnie
Po chwili puszcza
Nie biore nic oprócz nospe czasem bo nie czuje takiej potrzeby
To dopiero poniedziałek a ja czuje ze juz świruje
Nie da się nie myśleć o tym , tym bardziej ze nie mamy żadnych mrożaczkow i to mnie martwi [emoji20]
A mi lekarz powiedział, że to normalne te ciągnięcia w podbrzuszu i kłucia jajników. Od dnia transferu przez jakieś 3 tygodnie miałam, może dłużej. Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj czy to normalne i co mozesz zrobić. :)
Masz opuchniete jajniki, ciało przeszło symulację plus rozciąga sie macica po zagniezdzeniu zarodeczka :)

No widzisz, ja też mam psychozę, że nie dali mi tego co trzeba ;) także nie jesteś sama
Ja nic nie dostalam prócz luteiny dowcipnej 3x200mg. Widać każdy lekarz podchodzi inaczej i każdy przypadek jest inny. Tu w grę wchodzi układ hormonalny i rozrodczy, tego nie zaprogramujesz dla kazdej tak samo. Dlatego uważam też, ze jest to cud życia :)

A mi lekarz powiedział, że to normalne te ciągnięcia w podbrzuszu i kłucia jajników. Od dnia transferu przez jakieś 3 tygodnie miałam, może dłużej. Najlepiej zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj czy to normalne i co mozesz zrobić. :)
Masz opuchniete jajniki, ciało przeszło symulację plus rozciąga sie macica po zagniezdzeniu zarodeczka :)

I niech się rozciągnie porządnie bo tam dwójeczka pociech w brzuszku ma się szykować [emoji173]️[emoji847]

I się pomyliłam bo zamiast wziąć dziś o 23 dwie tabletki to o 19 juz jedna włożyłam
Wydaje mi się, że nie powinnaś przekraczać dziennej przepisanej dawki.

Wez tylko ta jedna. Jak sie raz zwiekszy to powinno sie caly czas brac wiecej, zeby nie bylo wahan.

reklama
Do góry