ilmenau
Fanka BB :)
Dostałam 1x1 - 25 ug. Pierwsze 4 dni pół tabletki.
W takiej dawce jest ok, powtórz tsh za 2 tyg i umów się do endokrynologa, bo warto mieć tarczyce pod kontrolą.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Dostałam 1x1 - 25 ug. Pierwsze 4 dni pół tabletki.
Tak, mnie poproszę Usg 15.04 :*dziewczyny czy oprócz @Marzycielka7 kogoś jeszcze mam dopisać do kalendarza?
W takiej dawce jest ok, powtórz tsh za 2 tyg i umów się do endokrynologa, bo warto mieć tarczyce pod kontrolą.
kolejne kontrolne czy serduszkowe?Tak, mnie poproszę Usg 15.04 :*
Ja bym poszła w poniedziałekCzyli beta ma prawo zwolnic?A co z usg mogłabym je wykonać dzisiaj?Czy lepiej zaczekac?
Po pierwsze i najważniejsze id jutro z rana na wymaz bakteriologiczno-mykologiczny z pochwy z antybiogramem. Może się okazać, że trzeba będzie podać jakiś antybiotyk, nie wszystko da się załagodzić probiotykiem, czy wyciągiem z pietruszki tudzież innym domowym specyfikiem. Potem probiotyk w ruch, możesz robić też nasiadówki z rumianku, były tez takie co pipkę smarowały kefirami i wietrzyłyDziewczyny,
jako, że nie mogę dodzwonić się do lekarza, macie coś godnego polecenia na infekcje intymne (pieczenie) w ciąży?
Vinszka, ja na tym etapie miałam estradiol 260 przy estrofemie 3x1 i nic z tym nie robiłamU mnie dziś 45,5 ale estardiol spadł na 2500 z 3400.
Dam, dam, choć strach [emoji54]
Dawka jak najbardziej ok, tsh w ciąży trzeba kontrolować. Euthyrox najlepiej rano na czczo w godz 4.00-6.00, pół godziny przed jedzeniem, wtedy działa najlepiej. Powtórz badanie przed następną wizytąDziś byłam na pierwszym USG - jestem 25 dpt. Widać już zarodek i jest czynność serca, która jest już zapisywalna na usg. Betę dziś mam prawie 15 tys mlU/ml, progesteron 400 nmol/l, a TSH 3,2 ulU/ml. No i właśnie dostałam od lekarza Euthyrox N na zbicie TSH. Mojego prowadzącego lekarza dzis nie bylo, wiec na usg bylam u innego. Mam mieszane uczucia czy to brać, bo mój wynik TSH jest w normie (norma 0,27 - 4,20). Moze lepiej poczekam na mojego lekarza, tym bardziej, że ja nigdy nie mialam problemów z tsh i ogólnie z tarczycą.
Kochana mnie możesz wpisac na 16.04 wizyta w klinice I mam nadzieję że będziemy zaczynać stymulacje, bo na ta wizytę jedziemy z wszystkimi badaniami także jak będzie ok to zaczynamydziewczyny czy oprócz @Marzycielka7 kogoś jeszcze mam dopisać do kalendarza?
Znam i również stosowałam tyle, że zapomniałam o nim Dzięki!Ja mam coś extra To Lacibios Femina przyjmowana doustnie. To naprawdę jest skuteczne, bezpieczne i ja po stosowaniu przez 10 dni ok 2 lata temu mam w wymazach/posiewach bardzo liczne kolonie pałeczek kwasu mlekowego do tej pory! Dodam, że często padałam ofiarą infekcji, dlatego unikałam basenów. A teraz mam blogi spokój od długiego czasu. Naprawdę musisz spróbować. Na rynku to produkt z największą ilością pałeczek kwasu mlekowego i wystarczy kuracja 10 dni.
zapisaneKochana mnie możesz wpisac na 16.04 wizyta w klinice I mam nadzieję że będziemy zaczynać stymulacje, bo na ta wizytę jedziemy z wszystkimi badaniami także jak będzie ok to zaczynamy
Mam wrażenie że mój lekarz faszeruje mnie tymi lekami jak głupią... od tego progesteronu to już rzygać mi się chce. Ehh ... jakąś rozchwiana emocjonalnie jestem [emoji849]Ja bym poszła w poniedziałek
Po pierwsze i najważniejsze id jutro z rana na wymaz bakteriologiczno-mykologiczny z pochwy z antybiogramem. Może się okazać, że trzeba będzie podać jakiś antybiotyk, nie wszystko da się załagodzić probiotykiem, czy wyciągiem z pietruszki tudzież innym domowym specyfikiem. Potem probiotyk w ruch, możesz robić też nasiadówki z rumianku, były tez takie co pipkę smarowały kefirami i wietrzyły
Vinszka, ja na tym etapie miałam estradiol 260 przy estrofemie 3x1 i nic z tym nie robiłam
Dawka jak najbardziej ok, tsh w ciąży trzeba kontrolować. Euthyrox najlepiej rano na czczo w godz 4.00-6.00, pół godziny przed jedzeniem, wtedy działa najlepiej. Powtórz badanie przed następną wizytą
To już normalne jesteśmy tak rozchwiane emocjonalnie przez leki:-)Mam wrażenie że mój lekarz faszeruje mnie tymi lekami jak głupią... od tego progesteronu to już rzygać mi się chce. Ehh ... jakąś rozchwiana emocjonalnie jestem [emoji849]