reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli beta ma prawo zwolnic?A co z usg mogłabym je wykonać dzisiaj?Czy lepiej zaczekac?
Ja bym poszła w poniedziałek :)
Dziewczyny,
jako, że nie mogę dodzwonić się do lekarza, macie coś godnego polecenia na infekcje intymne (pieczenie) w ciąży?
Po pierwsze i najważniejsze id jutro z rana na wymaz bakteriologiczno-mykologiczny z pochwy z antybiogramem. Może się okazać, że trzeba będzie podać jakiś antybiotyk, nie wszystko da się załagodzić probiotykiem, czy wyciągiem z pietruszki tudzież innym domowym specyfikiem. Potem probiotyk w ruch, możesz robić też nasiadówki z rumianku, były tez takie co pipkę smarowały kefirami i wietrzyły ;)
U mnie dziś 45,5 ale estardiol spadł na 2500 z 3400.

Dam, dam, choć strach [emoji54]
Vinszka, ja na tym etapie miałam estradiol 260 przy estrofemie 3x1 i nic z tym nie robiłam ;)
Dziś byłam na pierwszym USG - jestem 25 dpt. Widać już zarodek i jest czynność serca, która jest już zapisywalna na usg. Betę dziś mam prawie 15 tys mlU/ml, progesteron 400 nmol/l, a TSH 3,2 ulU/ml. No i właśnie dostałam od lekarza Euthyrox N na zbicie TSH. Mojego prowadzącego lekarza dzis nie bylo, wiec na usg bylam u innego. Mam mieszane uczucia czy to brać, bo mój wynik TSH jest w normie (norma 0,27 - 4,20). Moze lepiej poczekam na mojego lekarza, tym bardziej, że ja nigdy nie mialam problemów z tsh i ogólnie z tarczycą.
Dawka jak najbardziej ok, tsh w ciąży trzeba kontrolować. Euthyrox najlepiej rano na czczo w godz 4.00-6.00, pół godziny przed jedzeniem, wtedy działa najlepiej. Powtórz badanie przed następną wizytą ;)

Ja mam coś extra :) To Lacibios Femina przyjmowana doustnie. To naprawdę jest skuteczne, bezpieczne i ja po stosowaniu przez 10 dni ok 2 lata temu mam w wymazach/posiewach bardzo liczne kolonie pałeczek kwasu mlekowego do tej pory! Dodam, że często padałam ofiarą infekcji, dlatego unikałam basenów. A teraz mam blogi spokój od długiego czasu. Naprawdę musisz spróbować. Na rynku to produkt z największą ilością pałeczek kwasu mlekowego i wystarczy kuracja 10 dni.
Znam i również stosowałam tyle, że zapomniałam o nim :) Dzięki!

Ja bym poszła w poniedziałek :)

Po pierwsze i najważniejsze id jutro z rana na wymaz bakteriologiczno-mykologiczny z pochwy z antybiogramem. Może się okazać, że trzeba będzie podać jakiś antybiotyk, nie wszystko da się załagodzić probiotykiem, czy wyciągiem z pietruszki tudzież innym domowym specyfikiem. Potem probiotyk w ruch, możesz robić też nasiadówki z rumianku, były tez takie co pipkę smarowały kefirami i wietrzyły ;)
Vinszka, ja na tym etapie miałam estradiol 260 przy estrofemie 3x1 i nic z tym nie robiłam ;)

Dawka jak najbardziej ok, tsh w ciąży trzeba kontrolować. Euthyrox najlepiej rano na czczo w godz 4.00-6.00, pół godziny przed jedzeniem, wtedy działa najlepiej. Powtórz badanie przed następną wizytą ;)
Mam wrażenie że mój lekarz faszeruje mnie tymi lekami jak głupią... od tego progesteronu to już rzygać mi się chce. Ehh ... jakąś rozchwiana emocjonalnie jestem [emoji849]

reklama
Do góry