reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czyli beta ma prawo zwolnic?A co z usg mogłabym je wykonać dzisiaj?Czy lepiej zaczekac?
Ja bym poszła w poniedziałek :)
Dziewczyny,
jako, że nie mogę dodzwonić się do lekarza, macie coś godnego polecenia na infekcje intymne (pieczenie) w ciąży?
Po pierwsze i najważniejsze id jutro z rana na wymaz bakteriologiczno-mykologiczny z pochwy z antybiogramem. Może się okazać, że trzeba będzie podać jakiś antybiotyk, nie wszystko da się załagodzić probiotykiem, czy wyciągiem z pietruszki tudzież innym domowym specyfikiem. Potem probiotyk w ruch, możesz robić też nasiadówki z rumianku, były tez takie co pipkę smarowały kefirami i wietrzyły ;)
U mnie dziś 45,5 ale estardiol spadł na 2500 z 3400.

Dam, dam, choć strach [emoji54]
Vinszka, ja na tym etapie miałam estradiol 260 przy estrofemie 3x1 i nic z tym nie robiłam ;)
Dziś byłam na pierwszym USG - jestem 25 dpt. Widać już zarodek i jest czynność serca, która jest już zapisywalna na usg. Betę dziś mam prawie 15 tys mlU/ml, progesteron 400 nmol/l, a TSH 3,2 ulU/ml. No i właśnie dostałam od lekarza Euthyrox N na zbicie TSH. Mojego prowadzącego lekarza dzis nie bylo, wiec na usg bylam u innego. Mam mieszane uczucia czy to brać, bo mój wynik TSH jest w normie (norma 0,27 - 4,20). Moze lepiej poczekam na mojego lekarza, tym bardziej, że ja nigdy nie mialam problemów z tsh i ogólnie z tarczycą.
Dawka jak najbardziej ok, tsh w ciąży trzeba kontrolować. Euthyrox najlepiej rano na czczo w godz 4.00-6.00, pół godziny przed jedzeniem, wtedy działa najlepiej. Powtórz badanie przed następną wizytą ;)

Ja mam coś extra :) To Lacibios Femina przyjmowana doustnie. To naprawdę jest skuteczne, bezpieczne i ja po stosowaniu przez 10 dni ok 2 lata temu mam w wymazach/posiewach bardzo liczne kolonie pałeczek kwasu mlekowego do tej pory! Dodam, że często padałam ofiarą infekcji, dlatego unikałam basenów. A teraz mam blogi spokój od długiego czasu. Naprawdę musisz spróbować. Na rynku to produkt z największą ilością pałeczek kwasu mlekowego i wystarczy kuracja 10 dni.
Znam i również stosowałam tyle, że zapomniałam o nim :) Dzięki!

Ja bym poszła w poniedziałek :)

Po pierwsze i najważniejsze id jutro z rana na wymaz bakteriologiczno-mykologiczny z pochwy z antybiogramem. Może się okazać, że trzeba będzie podać jakiś antybiotyk, nie wszystko da się załagodzić probiotykiem, czy wyciągiem z pietruszki tudzież innym domowym specyfikiem. Potem probiotyk w ruch, możesz robić też nasiadówki z rumianku, były tez takie co pipkę smarowały kefirami i wietrzyły ;)
Vinszka, ja na tym etapie miałam estradiol 260 przy estrofemie 3x1 i nic z tym nie robiłam ;)

Dawka jak najbardziej ok, tsh w ciąży trzeba kontrolować. Euthyrox najlepiej rano na czczo w godz 4.00-6.00, pół godziny przed jedzeniem, wtedy działa najlepiej. Powtórz badanie przed następną wizytą ;)
Mam wrażenie że mój lekarz faszeruje mnie tymi lekami jak głupią... od tego progesteronu to już rzygać mi się chce. Ehh ... jakąś rozchwiana emocjonalnie jestem [emoji849]

reklama
Do góry