reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiedział że raczej się nie wchłonie (dwa tygodnie temu była jednakowej wielkości )trzeba monitorować, a po urodzeniu w szpitalu powinni zrobić badania,ogólnie powiedział że dobrze że to nie wielotorbielowatość nerek (,dla mnie to małe pocieszenie wolałabym żeby nic nie było)
Nadzieja umiera ostatnia i ja mocno wierzę że jednak się wchłonie.
Juz doczytalam kochana

Sukces to nie tylko morfologia zarodka, ale przygotowanie śluzówki na przyjęcie zarodka, czynność skurczowa itp.
Jeżeli przy którymś z cykli naturalnym/ stymulowanym doszło do implantacji to bym szła w tym kierunku. Słaby potencjał komórki może być kompensowany dobrą jakością plemnika- genom zarodka. Jeżeli podawane były blastocysty to jakie finalnie i jakie były w 3 dobie. I co rozumiesz przez słaby zarodek? Zdrowe endometrium znacząco podnosi szanse chociażby prostaglandyny bodajże są wydzielane przy stanie zapalnym a one wywołują skurcze( nie pamietam czy to napewno to) No i jak śluzówka w permanentnej wojnie - stan zapalny to NK pewnie szaleje..

Zawsze miałam podawane zarodki w 3 dobie ale nigdy nie było próby implantacji (no raz beta była 3,7 ale zaraz spadła a ciąża według laboratorium jest od 5 więc tego nie liczę). Mówiąc "słaby" miałam na myśli to, że ten pierwszy miał sporo fragmentacji. Drugi fragmentacji nie miał prawie wcale a trzeci odrobinkę. Tak czy inaczej od dziś robię zastrzyki więc zobaczymy co to z tego wyjdzie :)

Powiedział że raczej się nie wchłonie (dwa tygodnie temu była jednakowej wielkości )trzeba monitorować, a po urodzeniu w szpitalu powinni zrobić badania,ogólnie powiedział że dobrze że to nie wielotorbielowatość nerek (,dla mnie to małe pocieszenie wolałabym żeby nic nie było)
Nadzieja umiera ostatnia i ja mocno wierzę że jednak się wchłonie.
Kochana a jakie rokowania sa wlasnie jesli sie nie wchlonie to co wtedy? Czy to jest operacyjne czy cale zycie trzeba kontrolowac?

Blondasku, nie odpowiem Ci, bo nie wiem jak to jest. Na logikę chybabym jednak spróbowała stymulacji, może będzie wiecej zarodków? A przy naturalnym w sumie nie wiesz czy będzie choć jeden, mimo że statystyki dotąd macie dobre.
Cieszę się, ze wracasz do gry!

Od dziś robię zastrzyki więc zaryzykuję raz jeszcze z tą stymulacją :) A Ty jak się czujesz? Który to już tydzień u Ciebie leci? :)

Trzymam kciuki za piekne jajeczka :-) :) od ktorego dnia cyklu masz stymulacje i jakie leki?

Od 2 do 6 dnia cyklu mam Gonal 375j, biorę też Estrofen, zaczęłam jakieś 2 dni przed okresem i mam brać do 5 dnia cyklu włącznie. W 6 dniu cyklu kontrola. Ja się ogólnie słabo stymulowałam bo mam niskie AMH. Ale kciuki się zawsze przydadzą więc dziękuję :)

Kochana a jakie rokowania sa wlasnie jesli sie nie wchlonie to co wtedy? Czy to jest operacyjne czy cale zycie trzeba kontrolowac?
Mojego męża ojciec ma dwie torbiele w nerkach ,nic z tym nie robili ,grunt żeby były pod kontrolą,ja też mam torbiele ale w piersi i też muszę kontrolować min.raz w roku robić usg,więc w przypadku takiego malucha jeżeli ona nie zagraża życiu będzie trzeba ją poprostu monitorować, chce wierzyć że będzie dobrze i że się wchłonie przez te dwa miesiące.

Od 2 do 6 dnia cyklu mam Gonal 375j, biorę też Estrofen, zaczęłam jakieś 2 dni przed okresem i mam brać do 5 dnia cyklu włącznie. W 6 dniu cyklu kontrola. Ja się ogólnie słabo stymulowałam bo mam niskie AMH. Ale kciuki się zawsze przydadzą więc dziękuję :)
Na pewno bedzie dobrze. Teraz juz lekarz wie jak cie stymulować wiec bedzie dobrze :-) :)

reklama
Mojego męża ojciec ma dwie torbiele w nerkach ,nic z tym nie robili ,grunt żeby były pod kontrolą,ja też mam torbiele ale w piersi i też muszę kontrolować min.raz w roku robić usg,więc w przypadku takiego malucha jeżeli ona nie zagraża życiu będzie trzeba ją poprostu monitorować, chce wierzyć że będzie dobrze i że się wchłonie przez te dwa miesiące.
Aha. No tez mam taka nadzieje ze sie wchlonie, trzeba byc dobrej mysli :-) trzymam kciuki

Do góry