reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mnie kazał robić nie wiem po co na piątek ale nie będę już robiła. Moim zadaniem niema sensu. Zrobię tylko estradiol i progesteron

Dziewczyny a jakie dawki macie luteiny pod język i dowcipnie? Mnie ostatnio spadło i mam tego od groma. Ta luteina pod język już mi bokiem wychodzi.
3×1 dowcipnie I 2×3 pod jezyk gorzko w buzi po tej luteinie najgorzej u mnie z tym lutinexem tyle pieniedzy wydaje na niego ze szok biore 3×3masakra

reklama
Mnie kazał robić nie wiem po co na piątek ale nie będę już robiła. Moim zadaniem niema sensu. Zrobię tylko estradiol i progesteron

Dziewczyny a jakie dawki macie luteiny pod język i dowcipnie? Mnie ostatnio spadło i mam tego od groma. Ta luteina pod język już mi bokiem wychodzi.
No własnie a jak jest z tymi hormonami. Mi lekarz po transferze a jestem już 21 dpt nie kazał zbadać progesteronu, w ogóle czy to jest konieczne. Zazywam caly czas te same dawki nic nie zmienia. Jakos po transferze zrobilam sobie progesteron podałam mu wynik ale dalej są takie same leki.
Mam progesteron basins 3 razy dziennie i lutinus 2 razy dziennie po 2 tabletki plus 3 razy dziennie estroferm.

No własnie a jak jest z tymi hormonami. Mi lekarz po transferze a jestem już 21 dpt nie kazał zbadać progesteronu, w ogóle czy to jest konieczne. Zazywam caly czas te same dawki nic nie zmienia. Jakos po transferze zrobilam sobie progesteron podałam mu wynik ale dalej są takie same leki.
Mam progesteron basins 3 razy dziennie i lutinus 2 razy dziennie po 2 tabletki plus 3 razy dziennie estroferm.
Kochana, mnie tydzień temu progesteron spadł nie wiadomo czemu i zwiększone mam. Chyba coś z wchłanianiem mam problem.

Jak spadło to od razu pod język zwiekszona z 12 tabletek dziennie na 16 [emoji54] dopochwowo też mam dużo bo 3x4.

No zobaczymy jak to wyjdzie :) w przyszlym tygodniu robimy badania bo M. w delegacji takze się okaże co i jak :) w sumie dotychczasowe badania wychodziły ok ,u mnie jedynie tsh i krzywe cukrowa i insulinowa do bani , ale biore euthyrox i gluco page i jest ok . Ginka nic nie mówiła , zeby krzywe powtarzać ... a u M. slabe nasienie i wysoka prolaktyna , którą juz udalo się zbić i póki co tak sie utrzymuje . Testosteron ma też nie za wysoki .... raczej w dolnej granicy ...

@tina35
Dziękuję :)
Krzywą robiłam . Biore glucopage bo mam hiperinsulinemie.
No to pięknie ;) nie jest tak źle ,powodzonka ja z dr byłam zadowolona,jak miałam problem z lekami czy jakieś pytania, pisałam smsa, ona odpisywała , jak będę szła po rodzeństwo dla mojego, to też będę chciała do niej. Ja krzywej nie musiałam w ogóle robić , co tylko w ciąży robiłam , ale tak dr nie zalecanego tego badania.

Kochana, mnie tydzień temu progesteron spadł nie wiadomo czemu i zwiększone mam. Chyba coś z wchłanianiem mam problem.

Jak spadło to od razu pod język zwiekszona z 12 tabletek dziennie na 16 [emoji54] dopochwowo też mam dużo bo 3x4.
3x4 lutinusa??? Wow
A jakie dawki progesteronu miałyście dziewczyny podczas przygotowywania do transferu?

@Marzycielka7 daj znac jak wydobrzejesz po punkcji, ile jajeczek udalo sie po brac.

Czekamy na wiadomosc. :-) :)

A wiec tak było szybko i sprawnie
Po powrocie do domu pospalam choć czuje się jakbym ze 3 dni nie spała
Z moich 8 pęcherzyków udało im się pobrać 7 komórek
Lekarz mówił ze bardzo ładnie patrząc tym bardziej na moje parametry
Mam sie dowiadywać za dwa dni ile udało się zapłodnić i kiedy będzie transfer
Licze na to ze 2-3 zarodeczki uda się uzyskać a z jednego wyjdzie zajączek [emoji173]️

reklama
@Marzycielka7 daj cynk jak jajcobranie!!
Jak się czujesz po punkcji?

Kochana czuję się jak po 3 dniach niespania
Wszystko poszło bardzo sprawnie
Oczywiście był stres choć po fakcie okazało się ze zupełnie niepotrzebnie
Udało się z moich 8 pęcherzyków pobrać 7 komórek
Lekarz powiedział ze bardzo ładnie
Za dwa dni mam się kontaktować z labo w celu info ile udało się zapłodnić choć chyba nie wytrzymam i zadzwonię jutro ( może będą coś wiedzieć)
Dostałam kolejna reklamówkę lekow
Duphaston, Luteina, Estrofem, Prolutex i Folik
Teraz tylko myśleć pozytywnie i wierzyć ze komóreczki będą silne [emoji173]️

Do góry