reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@ilmenau @sksk @dżoasia @dzoanna i reszta cudownych dziewczyn [emoji4]
Punkcję przeżyłam choć czuję się osłabiona i jakbym nie spała 3 dni
Z moich 8 pęcherzyków udało się pobrać 7 komórek[emoji847]
Teraz kwestia czekania dwóch dni na informację ile udało się zapłodnić
Liczę na to ze chociaż 2-3 zostaną i będą silne
Dostałam kolejną reklamówkę leków
Od jutra będę miała czym się zajadać [emoji16]

To mocne ✊✊✊ za ładne zarodki!
Teraz łykaj co dali, żeby się przygotować do transferu :)
Wszystko zniesiemy, więc zastrzyki/pigułki nie są nam straszne :)

reklama
No zobaczymy jak to wyjdzie :) w przyszlym tygodniu robimy badania bo M. w delegacji takze się okaże co i jak :) w sumie dotychczasowe badania wychodziły ok ,u mnie jedynie tsh i krzywe cukrowa i insulinowa do bani , ale biore euthyrox i gluco page i jest ok . Ginka nic nie mówiła , zeby krzywe powtarzać ... a u M. slabe nasienie i wysoka prolaktyna , którą juz udalo się zbić i póki co tak sie utrzymuje . Testosteron ma też nie za wysoki .... raczej w dolnej granicy ...

@tina35
Dziękuję :)
Krzywą robiłam . Biore glucopage bo mam hiperinsulinemie.
A prolaktyne i testosteron mąż robił rano? Godziny maja istotne znaczenie.
Jeśli w godzinach popołudniowych to trzeba o tym powiedziec lekarzowi żevy właściwie zinterpretował wyniki.
Pisze tylko tak w ramach przypomnienia bo mojemu Mężowi o tym nie wspomniał lekarz i później musiał robić jeszcze raz.

Mnie kazał robić nie wiem po co na piątek ale nie będę już robiła. Moim zadaniem niema sensu. Zrobię tylko estradiol i progesteron

Dziewczyny a jakie dawki macie luteiny pod język i dowcipnie? Mnie ostatnio spadło i mam tego od groma. Ta luteina pod język już mi bokiem wychodzi.

Ja dostałam dziś po punkcji zalecenie luteiny dowcipnie 3xdziennie i doustnie Duphaston tez 3xdziennie [emoji6]

A prolaktyne i testosteron mąż robił rano? Godziny maja istotne znaczenie.
Jeśli w godzinach popołudniowych to trzeba o tym powiedziec lekarzowi żevy właściwie zinterpretował wyniki.
Pisze tylko tak w ramach przypomnienia bo mojemu Mężowi o tym nie wspomniał lekarz i później musiał robić jeszcze raz.
O jezusie a ktoz to zawital :D

Mnie kazał robić nie wiem po co na piątek ale nie będę już robiła. Moim zadaniem niema sensu. Zrobię tylko estradiol i progesteron

Dziewczyny a jakie dawki macie luteiny pod język i dowcipnie? Mnie ostatnio spadło i mam tego od groma. Ta luteina pod język już mi bokiem wychodzi.

Ja mam
Luteina 3x2 dowcipnie
Duphaston 3x1
Estrofem 2x1
Prolutex 1x1
Folik 1x1
[emoji6]

A jak dziewczyny u Was było z tym usg po transferze kiedy coś było widać na usg:-)?
Wiesz, zależy co lekarz miał na myśli mówiąc "struktury zarodkowe". Na tym etapie powinno być widać ciałko żólte, zarodka jeszcze.może nie być. Beta ma prawo zwolnić na tym etapie. Musisz poczekać, ew zrób sobie jeszcze betę w poniedziałek np, choć.to pewnie wiele nie wniesie, bo przy pustym jaju też rośnie. Musisz uzbroić się w cierpliwość, nic więcej poradzić się nie da...

Pobrali 7 ale wlasnie nie wiem jak z zapłodnieniem bo chyba wybiorą 6 bo więcej nie można nie?
no właśnie wg ustawy mogą 6 ale lekarze robią wyjątki, ale to zależy od konkretnej przyczyny niepłodności więc myślę że u was mogą wszytkie zapłodnić bo AMH masz niskie i dobre komórki są na wagę złota

reklama
@annemarie poradź mi coś, mam wątpliwości co do mojego transferu. Moja blastka jest sześciodniowa, ovitrelle miałam w poniedziałek wieczorem, a transfer mam zaplanowany na kolejny poniedziałek. Wydłużyli bo niedziela wypadła, prawda? Myślisz, że ma to sens?

Do góry