reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Od wizyty wstępnej dlugo czekałaś na rozpoczęcie procedury ? Chciałabym się mniej więcej zorientować ile sie czeka na wyniki :) .

U Głąbowskiego bylam kilka razy , robil mi tez laparoskopie zwiadowczą:)
Kochana nie pamiętam już ile bo troszkę minęło prawie ponad 2 lata od udanego transferu,na badania kariotypow około miesiąca a wszystkie badania robiłam u nich w klinice w laboratorium,niektóre były na drugi dzień ale naprawdę nie będę ściemniać bo nie pamiętam już .Dodam że u mnie było wszystko ok ,problem leżał po stronie męża ,nasienie bardzo slabe ,uszkodzone plemniki ,i dużo nieruchomych,resztę wyników też poza nasieniem miał dobre

reklama
Dziewczyny a pyralgine moge wziasc na glowa?

Nie, w ciąży tylko paracetamol

Dziewczyny , w którym dniu cyklu maksymalnie można zrobić transfer ?

Ja mój udany transfer miałam w 22 dc przy crio na sztucznym cyklu. Przy sztucznym ważniejsze są grubość i struktura endometrium niż dzień cyklu.
Czyżbyś szykowala się do transferu? ✊

A jak oceniacie moje wzrosty beta hcg
21.03 116.2
25.03 466.3
29.03 1996.5
1.04 4301
3.04 6597

Wg mojego lekarza powyżej 6k beta zwalnia i nawet nie ma wymogu, żeby było 66%. U ciebie jeszcze za wcześnie na serduszko, ocenia się że przy becie powyżej 10k jest zarodek i serduszko.
Ja nie robiłam wizyty pecherzykowej tylko od razu serduszkowa i w 27-28 dpt było widać serduszko. Poczekaj na kolejne usg za 10 dni, wszystko powinno być już widoczne.

@Marzycielka7 dawaj znać jak po punkcji

Nie, w ciąży tylko paracetamol

Ja mój udany transfer miałam w 22 dc przy crio na sztucznym cyklu. Przy sztucznym ważniejsze są grubość i struktura endometrium niż dzień cyklu.
Czyżbyś szykowala się do transferu? ✊

Wg mojego lekarza powyżej 6k beta zwalnia i nawet nie ma wymogu, żeby było 66%. U ciebie jeszcze za wcześnie na serduszko, ocenia się że przy becie powyżej 10k jest zarodek i serduszko.
Ja nie robiłam wizyty pecherzykowej tylko od razu serduszkowa i w 27-28 dpt było widać serduszko. Poczekaj na kolejne usg za 10 dni, wszystko powinno być już widoczne.

@Marzycielka7 dawaj znać jak po punkcji
Dzięki Kochana, chyba mój lekarz jest w gorącej wodzie kąpany , zobaczymy w piatek czy beta rośnie i będzie wszystko bardziej jasne.Być może jeszcze się nie wykształciły struktury zarodkowe b jest za wcześnie , pęcherzyk wczoraj miał 8.2 mm:-)

Kochana nie pamiętam już ile bo troszkę minęło prawie ponad 2 lata od udanego transferu,na badania kariotypow około miesiąca a wszystkie badania robiłam u nich w klinice w laboratorium,niektóre były na drugi dzień ale naprawdę nie będę ściemniać bo nie pamiętam już .Dodam że u mnie było wszystko ok ,problem leżał po stronie męża ,nasienie bardzo slabe ,uszkodzone plemniki ,i dużo nieruchomych,resztę wyników też poza nasieniem miał dobre
No zobaczymy jak to wyjdzie :) w przyszlym tygodniu robimy badania bo M. w delegacji takze się okaże co i jak :) w sumie dotychczasowe badania wychodziły ok ,u mnie jedynie tsh i krzywe cukrowa i insulinowa do bani , ale biore euthyrox i gluco page i jest ok . Ginka nic nie mówiła , zeby krzywe powtarzać ... a u M. slabe nasienie i wysoka prolaktyna , którą juz udalo się zbić i póki co tak sie utrzymuje . Testosteron ma też nie za wysoki .... raczej w dolnej granicy ...

@tina35
Dziękuję :)
Krzywą robiłam . Biore glucopage bo mam hiperinsulinemie.

Dziewczyny jak u was jest w klinikach? Myśle żeby zrobić betę 8-9dpt jak nie będzie nic to odstawić leki. U mnie w 10dpt każą robic druga weryfikacje ale moim zdaniem to weryfikacja przyrostu. Jak u was jest?
U mnie 3 dniowych karza robic w 12dpt ale ja robie w 9-10.
5cio dniowych lekarz mowil ze 8-9dpt.
Chyba nie mam za dobrych wiadomości, może za wcześnie na panikę 1 kwietnia robiłam bete i wynosiła ponad 4 tysiące a dzisiaj jest 6597.Wyniki są z dwóch rożnych labolatoriów ale lekarz napisał, że wynik nie jest idealny, w piątek mam powtórzyć badania. Zapytałam też czy to oznacza że ciaża sie nie rozwinie odpisał że mam wykonać bete w piątek najpierw. Co o tym kochane myslicie?Pozdrawiam

Moze byc roznie. Trzeba czekac na bete i wynik usg. Moze przyrost troszke zwolnil.
Trzeba miec nadzieje. Rozne rzeczy sie tu dzialy i nas zaskakiwaly.

reklama
Mi lekarz juz nie kazal robic bety Mowil ze to juz nie ma znaczenia tylko hormony sie licza I podglad USG
Mnie kazał robić nie wiem po co na piątek ale nie będę już robiła. Moim zadaniem niema sensu. Zrobię tylko estradiol i progesteron

Dziewczyny a jakie dawki macie luteiny pod język i dowcipnie? Mnie ostatnio spadło i mam tego od groma. Ta luteina pod język już mi bokiem wychodzi.

Do góry