reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Od wizyty wstępnej dlugo czekałaś na rozpoczęcie procedury ? Chciałabym się mniej więcej zorientować ile sie czeka na wyniki :) .

U Głąbowskiego bylam kilka razy , robil mi tez laparoskopie zwiadowczą:)
Kochana nie pamiętam już ile bo troszkę minęło prawie ponad 2 lata od udanego transferu,na badania kariotypow około miesiąca a wszystkie badania robiłam u nich w klinice w laboratorium,niektóre były na drugi dzień ale naprawdę nie będę ściemniać bo nie pamiętam już .Dodam że u mnie było wszystko ok ,problem leżał po stronie męża ,nasienie bardzo slabe ,uszkodzone plemniki ,i dużo nieruchomych,resztę wyników też poza nasieniem miał dobre

reklama
Dziewczyny a pyralgine moge wziasc na glowa?

Nie, w ciąży tylko paracetamol

Dziewczyny , w którym dniu cyklu maksymalnie można zrobić transfer ?

Ja mój udany transfer miałam w 22 dc przy crio na sztucznym cyklu. Przy sztucznym ważniejsze są grubość i struktura endometrium niż dzień cyklu.
Czyżbyś szykowala się do transferu? ✊

A jak oceniacie moje wzrosty beta hcg
21.03 116.2
25.03 466.3
29.03 1996.5
1.04 4301
3.04 6597

Wg mojego lekarza powyżej 6k beta zwalnia i nawet nie ma wymogu, żeby było 66%. U ciebie jeszcze za wcześnie na serduszko, ocenia się że przy becie powyżej 10k jest zarodek i serduszko.
Ja nie robiłam wizyty pecherzykowej tylko od razu serduszkowa i w 27-28 dpt było widać serduszko. Poczekaj na kolejne usg za 10 dni, wszystko powinno być już widoczne.

@Marzycielka7 dawaj znać jak po punkcji

Nie, w ciąży tylko paracetamol

Ja mój udany transfer miałam w 22 dc przy crio na sztucznym cyklu. Przy sztucznym ważniejsze są grubość i struktura endometrium niż dzień cyklu.
Czyżbyś szykowala się do transferu? ✊

Wg mojego lekarza powyżej 6k beta zwalnia i nawet nie ma wymogu, żeby było 66%. U ciebie jeszcze za wcześnie na serduszko, ocenia się że przy becie powyżej 10k jest zarodek i serduszko.
Ja nie robiłam wizyty pecherzykowej tylko od razu serduszkowa i w 27-28 dpt było widać serduszko. Poczekaj na kolejne usg za 10 dni, wszystko powinno być już widoczne.

@Marzycielka7 dawaj znać jak po punkcji
Dzięki Kochana, chyba mój lekarz jest w gorącej wodzie kąpany , zobaczymy w piatek czy beta rośnie i będzie wszystko bardziej jasne.Być może jeszcze się nie wykształciły struktury zarodkowe b jest za wcześnie , pęcherzyk wczoraj miał 8.2 mm:-)

Kochana nie pamiętam już ile bo troszkę minęło prawie ponad 2 lata od udanego transferu,na badania kariotypow około miesiąca a wszystkie badania robiłam u nich w klinice w laboratorium,niektóre były na drugi dzień ale naprawdę nie będę ściemniać bo nie pamiętam już .Dodam że u mnie było wszystko ok ,problem leżał po stronie męża ,nasienie bardzo slabe ,uszkodzone plemniki ,i dużo nieruchomych,resztę wyników też poza nasieniem miał dobre
No zobaczymy jak to wyjdzie :) w przyszlym tygodniu robimy badania bo M. w delegacji takze się okaże co i jak :) w sumie dotychczasowe badania wychodziły ok ,u mnie jedynie tsh i krzywe cukrowa i insulinowa do bani , ale biore euthyrox i gluco page i jest ok . Ginka nic nie mówiła , zeby krzywe powtarzać ... a u M. slabe nasienie i wysoka prolaktyna , którą juz udalo się zbić i póki co tak sie utrzymuje . Testosteron ma też nie za wysoki .... raczej w dolnej granicy ...

@tina35
Dziękuję :)
Krzywą robiłam . Biore glucopage bo mam hiperinsulinemie.

Dziewczyny jak u was jest w klinikach? Myśle żeby zrobić betę 8-9dpt jak nie będzie nic to odstawić leki. U mnie w 10dpt każą robic druga weryfikacje ale moim zdaniem to weryfikacja przyrostu. Jak u was jest?
U mnie 3 dniowych karza robic w 12dpt ale ja robie w 9-10.
5cio dniowych lekarz mowil ze 8-9dpt.
Chyba nie mam za dobrych wiadomości, może za wcześnie na panikę 1 kwietnia robiłam bete i wynosiła ponad 4 tysiące a dzisiaj jest 6597.Wyniki są z dwóch rożnych labolatoriów ale lekarz napisał, że wynik nie jest idealny, w piątek mam powtórzyć badania. Zapytałam też czy to oznacza że ciaża sie nie rozwinie odpisał że mam wykonać bete w piątek najpierw. Co o tym kochane myslicie?Pozdrawiam

Moze byc roznie. Trzeba czekac na bete i wynik usg. Moze przyrost troszke zwolnil.
Trzeba miec nadzieje. Rozne rzeczy sie tu dzialy i nas zaskakiwaly.

reklama
Mi lekarz juz nie kazal robic bety Mowil ze to juz nie ma znaczenia tylko hormony sie licza I podglad USG
Mnie kazał robić nie wiem po co na piątek ale nie będę już robiła. Moim zadaniem niema sensu. Zrobię tylko estradiol i progesteron

Dziewczyny a jakie dawki macie luteiny pod język i dowcipnie? Mnie ostatnio spadło i mam tego od groma. Ta luteina pod język już mi bokiem wychodzi.

Do góry