reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Misia1974 - świetnie Cię rozumiem i to, że tak to przeżywasz. W końcu to będzie Twój upragniony maluszek. Chyba każda z kobietek, której tak jak my stara się o swojego maluszka to jak się uda to każdy objaw w organizmie swoim obserwuje, żeby tylko nic się nie stało maleństwu. Misia, a ty miałaś jakieś weryfikacje bety? Czy dopiero około 12 - 14 dnia zrobiłaś? Ja mam wyznaczony termin zrobienia na 03.12.2012 ( 12 dzień po transferze) i nie wiem jak ja do tej pory wytrzymam, żeby nie sprawdzić czy coś wyszło. Tylko nie wiem czy wcześniej jest sens.

reklama
Hola, Retiolandia tak mi przykro Kochane że to się tak u Was skończyło, to takie niesprawiedliwe :-( :-( Przytulam Was mocno !

Ja już jestem po USG i ciągle nie wiadomo jak moja historia się zakończy ... :-( Beta urosła do 8480, pęcherzyk też i ma 12,88 ale to ciągle mało, a zarodka a już tym bardziej serduszka dalej nie widać ani nie słychać ... Mam przyjść znowu za tydzień i wtedy już będzie można stwierdzić ostateczne czy ta ciąża ma szanse czy nie. Jestem tak skołowana że nie wiem co mam myśleć :-(

już dobrze nie pamiętam - ale był to albo 11 albo 12 dzień. Wcześniej nie robiłam, bo pamiętałam jak przy pierwszej ciąży i tak mi testy wcześniej nie wychodziły. Zrobiłam dzień przed badaniem bety sikańca i wyszedł taki słabiutki, ale wyszedł :-)

Ale zazdroszczę Wam tego spotkania :)

misia
- dobrze, że już po i wszystko w porządku z maluchem :-)

alegoria - trzymam mocno, wiem jaki to stres czekać na ukochane serduszko, musi się udać, bo nie może być cały czas pod górę, zresztą listopad się kończy, więc powinno być lepiej :-)

Misia tak się cieszę, że wszystko ok, trzymam za Ciebie mocno kciuki:)

Alegoria trzymaj się dzielnie, jestem pewna, że wszystko jest ok!

A ja już po punkcji, sam zabieg poszedł szybko i naprawdę spoko... dawno mi się tak dobrze nie spało, jak mnie wybudzili to zupełnie straciłam orientację gdzie jestem i wydawało mi się, że śpię jeszcze w domu i zaspałam na zabieg i zapytałam "Misiek, która godzina?" na co anestezjolog z uśmiechem odpowiedział, że jest 9:30. Pobrali 8 jajeczek i jutro się dowiem ile z nich udało się zapłodnić. Teraz czuję się bardzo średnio, boli mnie głowa i dość mocno prawy jajnik. Od dziś mam sobie zapodawać dowcipnie Lutinus i duuużo odpoczywąc, zresztą dziś mam zamiar tylko leżeć:tak:

reklama
Asiex - prawdziwa kurka z Ciebie normalnie :-D Trzymam kciuki za piękne zarodeczki. Żeby były super jakości i żeby część ( no bo wszystkie 8 na raz to przesada ;-)) została z mamusią na 9 m-cy. Mocno zaciskam &&&&&&&&&&&&&& Odpoczywaj teraz po punkcji, bo organizm musi się zregenerować i przygotować na przyjęcie maluszków. Kiedy masz mieć transfer?

Ostatnia edycja:
Do góry