reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, rzadko się odzywam ale na bierząco obserwuje. Wszystkim tym co się udało - gratuluje z całego serca a Tym dziewczynom którym się bie udało - trzymajcie się dzielnie . Ja jestem na początku drogi - 2.04 mam wizytę startowa . Mam zrobione wszystkie badania i moje są w normie . Żeby było ciekawiej dostałam teraz półpaśca - czy któraś tak miała ? I ile po mogliście podejść do transferu ? I to co martwi mnie najbardziej (wiem, ze to najmniej ważne ) ale czy bardzo przytylyscie po stymulacji ?
Ja schudłam 2.5 kilo od stymulacji do teraz....to jedyny pozytyw;)
Ale w poprzedniej procedurze kilka lat temu przytyłam 3 kilo.

reklama
Jagoda progesteron jest odpowiedzialny za okno implantacyjne, za to ze endometrium jest receptywne czyli gotowe do zagniezdzenia zarodka.Nie moze byc za niski , natomiast odpowiedni do fazy cyklu i tego co sie dzieje. To jest taki system naczyn polaczonych ktory musi ze soba grac.Mi zawsze mowila pani z labo ze po transferze, badanie prg w 7 dniu i powinien byc co najmniej 20. Ty juz mialas 80 na starcie, teraz juz plamisz, prg ci spada co swiadczy o braku ciazy. Mi tu cos w tym wszystkim nie gra.Jakby za duzo hormonon, przyspieszony cykl i zaburzona rownowaga.Moze sie totalnie myle.Lekarzem nie jestem ale nauczylam sie wielu rzeczy na sobie samej.Niestety[emoji17]
Może....już sama nie wiem.

Mi profesor w bialymstoku w kriobanku od punkcji zalecil 3x1 lutinus (mowil ze 2 fniu transferu będę miala kolo 150) w dniu transferu mialam 148 i pozniej dzien po transferze dopisal mi jeszcze prolutrx zastrzyki 2x1, moj progesteron trzyma sie w okolicach 100 (dzis 115 ng/ml) a jesli robię badanie krwi przed zastrzykiem to wychodzi kolo 45ng/ml wiec mysle ze w dniu transferu 80 to nie jest za duzo, mi sie udalo przy jeszcze wyższym
Czyli niea reguły ....ja już nie wiem w takim razie

Jagoda,
piszesz ze zaszlas naturalnie w ciaze... moze odczekaj ten miesiac , zrob w kolejnym badanie hormonow w kazdej fazie cyklu i trzymajac sie tego podejdz do transferu na naturalnym cyklu? Moze twoj organizm nie toleruje sztucznego cyklu?

Dzie
Z witamin to tylko kwas foliowy i witaminy dla kobiet w ciąży to chyba DHA mama premium. Musiałabym sprawdzić, bo nie pamiętam.

Teraz miałam w poniedziałek okropne chwile i o ananasie nawet nie myślałam. Zjadłam chyba jeden świeży plasterek 2 dni przed crio.

Wcześniej transfer był swiezaka, ale u mnie były 2x zarodki najlepszej morfologii. Pewnie to ich zasługa.
Dzięki kochana. A tak z ciekawosci nie myslalas by podac dwa zarodki? Kiedy kolejna weryfikację robisz? Za 2 dni?

Jagoda,
piszesz ze zaszlas naturalnie w ciaze... moze odczekaj ten miesiac , zrob w kolejnym badanie hormonow w kazdej fazie cyklu i trzymajac sie tego podejdz do transferu na naturalnym cyklu? Moze twoj organizm nie toleruje sztucznego cyklu?
To też jest myśl....kurde, że to trzeba myśleć za lekarzy. No nic, przygotuje całą listę pytań i sugestii na wizytę za miesiąc. ....tak mi przykro jest dziewczyny:( serce mam poćwiartowane....mój kochany kropek:(

reklama
Do góry