reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
@sssurykatka dobrzr ze piszesz o tym jak to bylo u twojego meza z oddaniem nasienia bo juz tez tak zastanawialam sie czy w sytuacji fatalnego nasienia odczekac wiecej dni do oddania nasinia czy wlasnie standardowo ok 3-4 dni. Ale jak piszesz ze u twojego meza przy 7 dniowej abstynencji nie bylo co wybrac to moze lepiej faktycznie miec krotszy okres abstynencji a lepsze plemniki.
Ja ci napisze kochana jak będzie u nas 1.5 dnia abstynencji. Jutro punkcja. Mąż słabe nasienie m.in hba, test mar 95%,morfologia 2%.
Będziesz miała porównanie :)

@sssurykatka dzięki za odpowiedź! Już się nie stresuje co ma być to będzie! Za pierwszym ivf ok 50 mln plemników wszystkie zaplodnione komórki (6) iiiii po 3 dobie wszystkie padły.
Wystarczy jeden dorodny przystojniak :)

Przed sama stymulacja nic nie trzeba robic ale przed cała procedura tych badań troche jest a rozumiem ze wy juz wszystko macie zrobione skoro jest juz decyzja do stymulacji. W trakcie stymulacji beda ci sprawdzać hormony i tyle.
No wlasnie oprócz badan u mnie typu fsh, amh, tsh, ft3, ft4, anty tg, anty tpo. , wit D. Maz ma seminogram, chromatyne, lh, fsh, testosteron, prolantyne, wit D 3. Decyzji o stymylacji jeszcze nie mamy dopiero w czwartek idziemy na wizyte z wynikami chromatyny i mam nadzieje ze lekarz da nam zielone swiatlo do stymulacji dlatego pytqm jakie badania robi się przed stymulacja. Bo my liste badan ogolnie do procedury ale ciekawi mnie ktor badania kiedy sie wykonuje, by mniej wiecej wiedziec jak sie nastawic finansowo i ogolnie czasowo.

No wlasnie oprócz badan u mnie typu fsh, amh, tsh, ft3, ft4, anty tg, anty tpo. , wit D. Maz ma seminogram, chromatyne, lh, fsh, testosteron, prolantyne, wit D 3. Decyzji o stymylacji jeszcze nie mamy dopiero w czwartek idziemy na wizyte z wynikami chromatyny i mam nadzieje ze lekarz da nam zielone swiatlo do stymulacji dlatego pytqm jakie badania robi się przed stymulacja. Bo my liste badan ogolnie do procedury ale ciekawi mnie ktor badania kiedy sie wykonuje, by mniej wiecej wiedziec jak sie nastawic finansowo i ogolnie czasowo.
U nas w klinice konieczny kariotyp na który sie czeka ok 6tyg i chlamydia ok 2tyg resztę mozna zrobic od ręki jak wszystkie badania wirusowe WZWb, WZWc, HIV napewno były jeszcze inne ale juz nie pamietam troche to wszystko wyjdzie A i czas bo jesli bedziecie potrzebować genetykę to napewno nie bedziesz miała stymulacji teraz tylko najwcześniej za 2 miesiace.

Kochana
Ja ci napisze kochana jak będzie u nas 1.5 dnia abstynencji. Jutro punkcja. Mąż słabe nasienie m.in hba, test mar 95%,morfologia 2%.
Będziesz miała porównanie :)

@sssurykatka dzięki za odpowiedź! Już się nie stresuje co ma być to będzie! Za pierwszym ivf ok 50 mln plemników wszystkie zaplodnione komórki (6) iiiii po 3 dobie wszystkie padły.
Wystarczy jeden dorodny przystojniak :)
U nas tylko mamy parametry nasienia czyli koncrntracja ponizej 1mln wunuk chromatyny zobaczymy w czwartek pozostalych nie dało sie zrobic ze wzgledu na wlasnie niska koncentrację. Dzięki wielkie za podpowiedz

U nas w klinice konieczny kariotyp na który sie czeka ok 6tyg i chlamydia ok 2tyg resztę mozna zrobic od ręki jak wszystkie badania wirusowe WZWb, WZWc, HIV napewno były jeszcze inne ale juz nie pamietam troche to wszystko wyjdzie A i czas bo jesli bedziecie potrzebować genetykę to napewno nie bedziesz miała stymulacji teraz tylko najwcześniej za 2 miesiace.
Wlasnie tak myslalam ze jesli kariotyp trzrba to bedzoemy musieli poczekac dalej. Ale cos czuje ze chyba nam tego teraz lekarz nie zleci. Bo w styczniu powiedzial ze jesli przyjedziemy w marcu na wizyte z wynikami chromatyny to jesli bedzie wszystko ok to mysli ze w kwietniu bedzie stymulacja ale nie nastawiam sie az tak bo jal na razie wszystko jest pod gorke. Wole sie milo zaskoczyć niz nie milo rozczarowac. Dzieki za info
:)

@sssurykatka twoj maz jakie robil badania jeszcze prz e d twoja stymulacja? Pytam bo moj maz sie bardziej denerwuje niz ja i juz od kilku dni pyta jakie on ma robic jeszcze badania i czy one beda z krwi? Jesli pamietasz bylabym wdzieczna na info.

Dziewczyny u mnie raczej po wszystkim;( cała noc bolały mnie jajniki jak na okres...rano wstałam i podkusilo mnie zrobić test , miałam bardzo czuły 10. Mysle że gdyby miało coś być to by wyszlo.Negatywny....łzy same płyną....nie mam już siły.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry