reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Co myslisz kochana o mojej jakosci zarodka?

ja miałam zarodka b 4,1,1 i też embrolog zachwalała że jest znakomity i nic z tego nie wyszło . a pozostałe 6 zarodków zostawili do dalszego rozwoju i jeden przed mrozeniem osiągnoł b5,1,2 także jeden dzień dłużej i był by lepszy . trzymam kciuki za ciebie żeby ci się udało :)

Dziewczyny mam w sobie 5dniowy blastus i kiedy beta najlepiej ? I wizyta ta pierwsza kontrola?

lekarz w gdańsku z invicty nie wyznaczał ci terminów kontroli po transferze ? Jak byłam po zabiegu to otrzymałam od lekarza prowadzącego daty sprawdzające hcg oraz ekstrofem i progesteron czy sa dobre czy nie

ja miałam zarodka b 4,1,1 i też embrolog zachwalała że jest znakomity i nic z tego nie wyszło . a pozostałe 6 zarodków zostawili do dalszego rozwoju i jeden przed mrozeniem osiągnoł b5,1,2 także jeden dzień dłużej i był by lepszy . trzymam kciuki za ciebie żeby ci się udało :)
Wiesz to nie zawsze wina zarodka, czasem wystarczy zla synchronizacja z endo, zle ukrwienie, cos nie tak z chormonami. Na udany transfer sklada sie duzo czynnikow. Samo Odroczenie transferu i odpoczynek organizmu po stymulacji zwieksza szanse o 20%.

Ostatnia edycja:
...czy któraś z was miała może zarodki 8B?! Niby embriolog mówił że są dobre...ale jakoś mnie nie przekonał...czy którejś się udało z takim wynikiem, naciskalam za dwa i dostałam takie dwa właśnie takiej jakości...
Hej. Ale robilas bete? Na tym etapie brak objawow o niczyn nie swiadczy.

reklama
@Pini88 ja mam najsłabszy zarodek 3.1.1. i embriolog stwierdził, że wiele par chciałoby mieć taki najlepszy. Ciężko mi powiedzieć co oznacza 3.2.3. bo się nie bardzo znam.
Pamiętaj, że nawet słabo rokujące zarodeczki potrafią zdziałać cuda, a nawet słyszałam, że potrafią się podzielić i dać bliźniaki! Głowa do góry! Czas oczekiwania jest cholernie trudny, ale co ma być to będzie. Ja też cały czas myślę, czy moje maleństwo zostanie ze mną, a jest to 5.1.1

@sandra777.12 ja w 2dpt miałam 11,3 ng/ml co dawało 35,93 nmol/ml i mam zwiększoną luteinę bo było za mało. Biorę 3x4 luteinę dowcipnie i 3x3 luteinę pod język.

Do góry