reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny a mam pytanie, bo w sumie się na tym nie znam, trochę poczytałam ale nic nie wywnioskowałam...jeśli mój 3 dniowy zarodek jest 12 komórkowcem, a czytam że w 3 dobie to od 6-8 komórek jest, to znaczy że??....zna się któraś z was?

To oznacza nic zlego, jest po prostu „ speedy Gonzales[emoji23]” i wchodzi juz w stadium moruli, w ktorym powinien byc w 4 dniu.Morula jest zbudowana z 12-16 blastomerow , wiec twoja wchodzi troche wczesniej juz w to stadium.Nie martw sie, rozwija sie liniowo i to jest najwazniejsze, to znaczy ze z np.6 blastomerow po 24 h jest 12 , a nie 11 czy 13. Wszystko git , mozesz spac spokojnie[emoji8]

To oznacza nic zlego, jest po prostu „ speedy Gonzales[emoji23]” i wchodzi juz w stadium moruli, w ktorym powinien byc w 4 dniu.Morula jest zbudowana z 12-16 blastomerow , wiec twoja wchodzi troche wczesniej juz w to stadium.Nie martw sie, rozwija sie liniowo i to jest najwazniejsze, to znaczy ze z np.6 blastomerow po 24 h jest 12 , a nie 11 czy 13. Wszystko git , mozesz spac spokojnie[emoji8]
Ufff znowu uratowałas mi nockę:)
Mam nauczke- nie czytać bzdur na necie!!:)

Dziewczyny mam w sobie 5dniowy blastus i kiedy beta najlepiej ? I wizyta ta pierwsza kontrola?
U mnie profesor kazal przyjechac od razu 11 dni po transferze we wtorek jak w piatek zadzwonilam ze pozytywna beta wyszla w czwartek 6 dniu po transferze

powiedzial ze musi sprawdzic endometrium i zobaczyc czy nie pozamaciczna

...Hey dziewczyny...pierwszy wpis właśnie robię...dziś się trochę podlamalam po teście mimo że zdaje sobie sprawę, że to dopiero 8/9 dzień od transferu...i nic jescze nie straconego...tylko, że dodatkowo zero objawów...okres już od 3 dni powinien być...i mam takie zawirowania myśli, mimo że to nie pierwszy raz już...ale pierwszy raz w Pl z masą leków i w długim protokole...wcześniej 2 razy w Norwegii na 'szybko" że tak powiem...kobiety czy już wszystko stracone...czy któraś mimo braku objawów jednak dała radę coś wyhodować...pozdrawiam

...czy któraś z was miała może zarodki 8B?! Niby embriolog mówił że są dobre...ale jakoś mnie nie przekonał...czy którejś się udało z takim wynikiem, naciskalam za dwa i dostałam takie dwa właśnie takiej jakości...

reklama
Do góry