reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

czesc kobitki:) dzis jestem na chodzie bez bolu wiec humorek dopisuje jakos cos mi tam pusciło mam pytanko do was jak brałyscie na wyciszenie gonapepyl w dawce 1/2 zastrzyku to tez wam lekarz kazał tę niewykorzystana połówkę wyrzucac ja juz biore 19 dni i troche mnie wkurza ze codziennie wyrzucam 25 zł jakby nie szło go na 2 dni wykorzystac....

reklama
Kinga, podsyłam Ci gwiazdki do samodzielnego wykonania. Bardzo proste, ale efektowne.

stylowi_pl_diy-zrob-to-sam_2104493.jpg

Kiciabp, co prawda nie brałam gonapepylu, ale skoro inne, niewykorzystane danego dnia leki, spokojnie można aplikować dnia następnego, to myślę, że ten również. Leki pewnie masz z kliniki i jeśi lekarz powiedział Ci, że trzeba wyrzucić niewykorzystany, to dla nich czysty zysk.

Kiciabp, co prawda nie brałam gonapepylu, ale skoro inne, niewykorzystane danego dnia leki, spokojnie można aplikować dnia następnego, to myślę, że ten również. Leki pewnie masz z kliniki i jeśi lekarz powiedział Ci, że trzeba wyrzucić niewykorzystany, to dla nich czysty zysk.

kiciabp wg mnie lawendowy sen ma rację. Przecież to są ampułko-strzykawki, które możesz zamknąć i przechować w lodówce na następny dzień.

Dziewczyny a ja od wczoraj zaczęłam krwawić jak na @ i najbardziej z rana. Nie wiem czy to po odstawieniu antyków czy skutek uboczny GYNOFEMIDAZOL-u, który stosuję dopochwowo na noc po 2 ampułki. W ulotce jest napisane, że podczas stosowania leku mogą występować następujące działania niepożądane :
- podrażnienie w miejscu podania (pieczenie, swędzenie, czasem plamienia z pochwy).
Czułam lekkie pieczenie no i te plamienia, dziwna sprawa....

Przy poprzednim podejściu także pojawiło mi się krwawienie tylko mocniejsze ze skrzepami tak jak na @, ale to było w czasie podawania ganopeptylu tak przy 4 zastrzyku. Wtedy dostałam właśnie tabletki exacyl na zatrzymanie krwawienia. Doktor powiedział, że tak niektóre pacjentki reagują. Jutro zadzwonię do kliniki i zapytam co mam robić?
Dzisiaj podaję sobie pierwszy zastrzyk z menopuru. Trzymajcie kciuki. Boję się strasznie hiperki :-(

Sony tak mam stosunek 1:1, wcześniej miałam długi protokół a tym razem idę krótkim. Przy pierwszym podejściu miałam hiperkę a leki jakie stosowałam to: ganopeptyl, bravelle 1 amp , menopur 1amp ale nie wiem jaka to dawka była.
Dzisiaj , w poniedziałek i wtorek mam sobie zapodać 150 j. menopuru.
W środę badanie estradiolu i wizyta - podglądanie co i jak z jajkami.

Sony przy poprzednim razie miałam hiperkę, chodziłam co 2,3 dni na podglądanie. Jajniki miałam wielkie i wodę w brzuchu. Po punkcji przez 8 dni brałam Dostinex.

reklama
Madzialenak, skoro w ulotce wyszczególnili działania niepożądane, to może nie ma powodów do niepokoju. Ale i tak koniecznie zadzwoń jutro do kliniki. I obyś nie trafiła na p. Martę., bo ja mam jakiegoś wybitnego pecha do niej.
mimo prośby nie przekazała dr informacji o wyniku mojej bety.

Do góry