Dzięki, a ja trzymam kciuki za Twojego.
Nie ruszyłem immunologii bo mój dr jest na nie. Krzywej też nie robiłam. Moje amh 2017 roku 1,6 więc teraz pewnie jeszcze mniejsze. Po transferze dostałam encorton 5mg, estofem, 3x duphaston, 3x luteina dopochwowo i zastrzyki przeciwzakrzepowe. Lecze się w Artvimedzie u dr Chrostowskiego. Nie mam odpowiedzi dlaczego tak kiepsko reaguje na stymulacje. Zapytałam czy można jakoś poprawić jakość komórek to tylko powiedział o dhea który biorą kobiety koło 40stki, a ja mam 30 więc zrozumiałam, że u mnie to chyba będzie ciężko. Sama zaczęłam czytać na ten temat, ale nie wiem czy to dhea w moim wieku jest bezpieczne? Co u Ciebie za 3 razem zmienili, że miałaś tako dobry wynik ?
Znam tą klinike i tego lekarza.miałam u niego inseminacje ale przeniosłam sie do Macie.rzynstwa.
No więc tak lekarze jedno a my drugie,niestety na własnym przykładzie mogę powiedzieć,że same musimy miec wiedzę i jakieś pojęcie o tym wszystkim.
Mój lekarz nie zlecił krzywej-kazałam mu wypisać skierowanie-miesiac po nieudanym transferze zaczelam brać metformine i co ?ciąża!tyle,że nie utrzymałam.
Metformina ma ponoć wpływ na dojrzewanie komórki jajkowej więc Moja Droga póki piłka w grze i jesteś po tranferze trzymam kciuki za kropka.Ale jeśli by się nie udało w pierwszej koljenosci idź na krzywą.
Twoje AMh bez szalu ale tragedi nie ma ,u mnie 1,2-1,99 tak tak skacze sobie
I nie jest powiedziane ze spada az w tak zastraszajacym tempie więc tu bym się nie martwiła.
Moze bedzie warto przerobic cała immunologie?
Chrost nie zaproponował Ci intralipidu?Podają w klinice.
Leki po transferze ok ale bez przebadanej immunologi wiecej nie wyciagne.choć ja mam wiecej progesteronu-porolutex i crinone i progesterone benins-kiedy idziesz zrobic badanie progesteroenu? Wiem ze kazda z nas ma inne te poziomy ale wiem ze moja znajoma by nie utrzymała ciązy gdyby nie zmusiła Chrost do przepisania prolutex.
Dhea moze i biora po 40 a ja majac 33 brałam i przyznam ze troche sie bałam i w sumie nie wiem czy ona mi tak pomogła ale wiem jedno .
Dwie stymulacje i dwie porazki.
Od czasu metforminy,dhea i koenzynu plus masa suplementów na zmiane ta stymulacja wyszła bardzo owocna.
Podczas tego transfeu mialam dodatkowo intralipid i encorton i przecizakrzepowe.
Czekamy i trzymam kciuki abyś nie musiała już dłużej tego doświadczać.