reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hola to straszne co Ciebie spotkało, nawet nie mam słów, nie wiem co napisać, żadne słowa nie ukoją Twojego bólu :-( :-( Trzymaj się kochana. Przytulam mocno.

Hola jejciu tak mi przykro lezki leca mi razem z toba.... wierzylam ze bedzie dobrze... nie wiem co napisac przeciez to wszystko takie niesprawiedliwe... tule mocno

hola - bardzo mi smutno, to bardzo boli szczególnie, że wiesz, że on tam był i nie dał rady. Kochana płacz dobrze robi, więc mam nadzieję, że choć trochę Ci ulży. Żadne słowa nic to nie pomogą, ale jesteśmy myślami z Tobą.

kinga - jeśli miałaś podawanego 5dniowego blastka to chyba powinno coś wyjść, zresztą czekac do 3 grudnia to bardzo długo i chyba ciekawość by mnie zżarła :) trzymam kciuki!! ja następnym razem chce zrobić betę dopiero 7 dnia, a nie 3 jak ostatnio, ale pewnie to będzie transfer dwóch klusków, mam nadzieję.

Niestety nie miałam 5 dniowego podanego. U mnie się podaje po 2 dniach. Więc lepiej poczekam, bo zero sensu.

Poprzednim razem brałam 50j, 75j, i 100j. Wyhodowałam 25 jajeczek i miałam hiperstymulację. Tym razem chcą mnie dłużej stymulować mniejszymi dawkami, żeby wyhodować mniej jajeczek. Oby tylko hiperki nie było.
Ja nie miałam badanego tego AMH, mam nadzieję, że w moim przypadku to nie jest konieczne. Na dodatek odebrałam dziś moje badania i mam wysoką prolaktynę. Może ktoś wie, czy to może mieć wpływ na in vitro i jego skuteczność?

Anna_ - prolaktyna ma wpływ i na nieskuteczność i może być przyczyną problemów zajścia w ciążę właśnie w ogóle. Więc koniecznie powinnaś brać leki. Ja brałam ziołowe tabletki- castagnus, ale wiem, że dziewczyny biorą inne leki. Odstawiłam dopiero teraz, bo czytałam, że w ciąży nie powinno się ich brać, a ja jestem po transferze już i nie chcę zaszkodzić maluszkowi.

Kiciabp - a może niepotrzebnie Twój lekarz zaleca Ci takie dawki? U mnie się okazało, że mój organizm tak samo reaguje na duże dawki ( poprzednio po 225 Gonal F i innych - w sumie około 3 tys. zł) jak i na małe ( teraz tabletki Clostyllbegyt + zastrzyki Fostimon - 75 - w sumie około 800 zł za wszystko mi wyszło). Próbowałaś stymulację z Clostyllbegyt?

Hola - nawet nie mam pojęcia jak Cię pocieszyć. Rozumiem Twój ból, bo sama to jakiś czas temu przeżywałam. Najpierw cud naturalny, a potem porażka. Cieszyłam się, że Tobie się udało, bo byłaś dla mnie nadzieją, że może i mi się wreszcie uda. Tulam Cię mocno. Trzymaj się kochana.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry