reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ja też, zwłaszcza, że blender trzeba wyjąć z szafki, a potem umyć i schować... :). Siora mi kupiła taki personal blender na gwiazdkę, gdzie tylko wymieniasz nakrętkę z miksującej na do picia i idziesz. I mały, więc stoi na blacie. Polecam :)

No, ja to w sumie też nie wiem czy bym była taka grzeczna, ale przy remoncie łazienki na miesiąc przed zaciążeniem zlikwidowaliśmy wannę, więc problem się rozwiązał :)

Basen polecam, rewelacja w ciazy i joga we wodzie[emoji106]

reklama
O, czyli kolejny krok naprzód, super!
Ja jestem po immunosupresji - trochę inne zalecenia - przez 14 dni encorton, equoral, azatiopryne i ranigast.
Nie czułam się źle w trakcie brania leków, normalnie chodziłam do pracy, natomiast każdy organizm jest inny i możesz inaczej reagować. Ja to brałam w czerwcu, więc też docent uprzedził mnie, żeby w trakcie brania leków nie opalać się, ale po zakończeniu już można, więc jak tylko skończyłam brać leki to pojechaliśmy na wakacje. W następnym cyklu był transfer i teraz leci 36 tydzień :) :) :)
Dajesz mi nadzieje ze sie moze udac, w koncu! Super:) u Ciebie juz widze koncoweczka ciazy i bedziesz sie cieszyc Maluszkiem za chwil kilka:) nie opuszczaj nas tylko chwal sie swoim szczesciem:)

Brawo a do tego czasu ciesz sie brakiem ciazy wez sobie gorąca kąpiel (moje marzenie teraz) napij sie winka, zrelaksuj, wszystkie tu jestesmy tak skupione tylko na tym zeby zajść w ciaze ze zapominamy cieszyć sie wolnością a zobacz każda w koncu zachodzi i jest to kwestia tylko paru miesięcy wiec naprawde pomysl w tym roku bede w ciazy a do tego czasu ciesz sie wolnością, każdym dniem bo zostało ci ich tylko kilka [emoji173]️

I tak wlasnie zamierzam , wieczorny relaks przy winku z mężem bardzooo się przyda [emoji847][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Jestem w szoku, że tyle ludzi czeka.
Mój kropek ma najlepsze możliwe parametry i wróży ciążę... Taki sam biega po domku. [emoji3590]

Pije wodę i czekam. Po relanium taki błoooogi spokój... Boże, może zobaczę dziś jednorożca!? [emoji882][emoji882]

@Vinszka jak ja byłam na ostatnich 2 transferach to czekając nie miałam gdzie tam usiąść; ) tyle ludzi ...Trzymam kciuki za przytulaski z kropkiem :) PS. Powiem Tobie ze 2 lata temu też dokładnie 13 marca zabieralam kropka który teraz biega po domu także dobrze mi się kojarzy ta data :)

@Vinszka jak ja byłam na ostatnich 2 transferach to czekając nie miałam gdzie tam usiąść; ) tyle ludzi ...Trzymam kciuki za przytulaski z kropkiem :) PS. Powiem Tobie ze 2 lata temu też dokładnie 13 marca zabieralam kropka który teraz biega po domu także dobrze mi się kojarzy ta data :)
Ja 13.06 [emoji7] także pięknie.
A fakt. Boję się że nie usłyszę jak mnie wywołają...

Dziewczyny a co z farbowaniem włosów?przed transferem fryzjer by mi sie przydal

Ja byłam na farbie po punkcji przed transferem, teraz te farby są o wiele słabsze - możesz użyć tez bez amoniaku drogeryjna .Ja byłam u fryzjera i wzięłam łagodniejsza i jeszcze z multiplexem - przecież trzeba jakoś wyglądać; )

Jestem w szoku, że tyle ludzi czeka.
Mój kropek ma najlepsze możliwe parametry i wróży ciążę... Taki sam biega po domku. [emoji3590]

Pije wodę i czekam. Po relanium taki błoooogi spokój... Boże, może zobaczę dziś jednorożca!? [emoji882][emoji882]
Haha wczoraj wlasnie do neurolog u mjie w pracy smialam sie by moze wypisalaby jakas receptę z relanium to bedziemy wszyscy spokojni i usmiechnieci... smiala sie czy melisa juz nam nie wystarcza ha ha. @Vinszka moze nawet dwa jednorozce :D byle by sie tylko udalo, to nawet dinozaura mozesz zobaczyc

Ja byłam na farbie po punkcji przed transferem, teraz te farby są o wiele słabsze - możesz użyć tez bez amoniaku drogeryjna .Ja byłam u fryzjera i wzięłam łagodniejsza i jeszcze z multiplexem - przecież trzeba jakoś wyglądać; )
Haha dokladnie nawet trzeba jakoś wygladac. Bylama koedys swiadkiem jak przyszla do salonu kobieta wysoko w ciazy na farbowanie i w polowie pojawil sie problem bo zaczela rodzic i 3 kobity myly jej glowe i suszuly. A kolezanka to w czasie skurczy stwierdzila ze nie moze jechac na porodowke z nie pomalowanymi paznokciami wiec jeszcze malowala paznokcie i make up robila, ludzie ro maja pomysly. Wiec lepiej isc teraz i farbowac przed transferem.

reklama
Dziewczyny a jak to jest z tym ananasem. Może któraś przypomnieć? Mam transfer za 2 dni to czy mogę zacząć od dziś? I potem jeść go przez kolejne 5 lub 6 dni, tak? Dobrze rozumiem?

Do góry