reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja też, zwłaszcza, że blender trzeba wyjąć z szafki, a potem umyć i schować... :). Siora mi kupiła taki personal blender na gwiazdkę, gdzie tylko wymieniasz nakrętkę z miksującej na do picia i idziesz. I mały, więc stoi na blacie. Polecam :)

No, ja to w sumie też nie wiem czy bym była taka grzeczna, ale przy remoncie łazienki na miesiąc przed zaciążeniem zlikwidowaliśmy wannę, więc problem się rozwiązał :)

Basen polecam, rewelacja w ciazy i joga we wodzie[emoji106]

reklama
O, czyli kolejny krok naprzód, super!
Ja jestem po immunosupresji - trochę inne zalecenia - przez 14 dni encorton, equoral, azatiopryne i ranigast.
Nie czułam się źle w trakcie brania leków, normalnie chodziłam do pracy, natomiast każdy organizm jest inny i możesz inaczej reagować. Ja to brałam w czerwcu, więc też docent uprzedził mnie, żeby w trakcie brania leków nie opalać się, ale po zakończeniu już można, więc jak tylko skończyłam brać leki to pojechaliśmy na wakacje. W następnym cyklu był transfer i teraz leci 36 tydzień :) :) :)
Dajesz mi nadzieje ze sie moze udac, w koncu! Super:) u Ciebie juz widze koncoweczka ciazy i bedziesz sie cieszyc Maluszkiem za chwil kilka:) nie opuszczaj nas tylko chwal sie swoim szczesciem:)

Brawo a do tego czasu ciesz sie brakiem ciazy wez sobie gorąca kąpiel (moje marzenie teraz) napij sie winka, zrelaksuj, wszystkie tu jestesmy tak skupione tylko na tym zeby zajść w ciaze ze zapominamy cieszyć sie wolnością a zobacz każda w koncu zachodzi i jest to kwestia tylko paru miesięcy wiec naprawde pomysl w tym roku bede w ciazy a do tego czasu ciesz sie wolnością, każdym dniem bo zostało ci ich tylko kilka [emoji173]️

I tak wlasnie zamierzam , wieczorny relaks przy winku z mężem bardzooo się przyda [emoji847][emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Jestem w szoku, że tyle ludzi czeka.
Mój kropek ma najlepsze możliwe parametry i wróży ciążę... Taki sam biega po domku. [emoji3590]

Pije wodę i czekam. Po relanium taki błoooogi spokój... Boże, może zobaczę dziś jednorożca!? [emoji882][emoji882]

@Vinszka jak ja byłam na ostatnich 2 transferach to czekając nie miałam gdzie tam usiąść; ) tyle ludzi ...Trzymam kciuki za przytulaski z kropkiem :) PS. Powiem Tobie ze 2 lata temu też dokładnie 13 marca zabieralam kropka który teraz biega po domu także dobrze mi się kojarzy ta data :)

@Vinszka jak ja byłam na ostatnich 2 transferach to czekając nie miałam gdzie tam usiąść; ) tyle ludzi ...Trzymam kciuki za przytulaski z kropkiem :) PS. Powiem Tobie ze 2 lata temu też dokładnie 13 marca zabieralam kropka który teraz biega po domu także dobrze mi się kojarzy ta data :)
Ja 13.06 [emoji7] także pięknie.
A fakt. Boję się że nie usłyszę jak mnie wywołają...

Dziewczyny a co z farbowaniem włosów?przed transferem fryzjer by mi sie przydal

Ja byłam na farbie po punkcji przed transferem, teraz te farby są o wiele słabsze - możesz użyć tez bez amoniaku drogeryjna .Ja byłam u fryzjera i wzięłam łagodniejsza i jeszcze z multiplexem - przecież trzeba jakoś wyglądać; )

Jestem w szoku, że tyle ludzi czeka.
Mój kropek ma najlepsze możliwe parametry i wróży ciążę... Taki sam biega po domku. [emoji3590]

Pije wodę i czekam. Po relanium taki błoooogi spokój... Boże, może zobaczę dziś jednorożca!? [emoji882][emoji882]
Haha wczoraj wlasnie do neurolog u mjie w pracy smialam sie by moze wypisalaby jakas receptę z relanium to bedziemy wszyscy spokojni i usmiechnieci... smiala sie czy melisa juz nam nie wystarcza ha ha. @Vinszka moze nawet dwa jednorozce :D byle by sie tylko udalo, to nawet dinozaura mozesz zobaczyc

Ja byłam na farbie po punkcji przed transferem, teraz te farby są o wiele słabsze - możesz użyć tez bez amoniaku drogeryjna .Ja byłam u fryzjera i wzięłam łagodniejsza i jeszcze z multiplexem - przecież trzeba jakoś wyglądać; )
Haha dokladnie nawet trzeba jakoś wygladac. Bylama koedys swiadkiem jak przyszla do salonu kobieta wysoko w ciazy na farbowanie i w polowie pojawil sie problem bo zaczela rodzic i 3 kobity myly jej glowe i suszuly. A kolezanka to w czasie skurczy stwierdzila ze nie moze jechac na porodowke z nie pomalowanymi paznokciami wiec jeszcze malowala paznokcie i make up robila, ludzie ro maja pomysly. Wiec lepiej isc teraz i farbowac przed transferem.

reklama
Dziewczyny a jak to jest z tym ananasem. Może któraś przypomnieć? Mam transfer za 2 dni to czy mogę zacząć od dziś? I potem jeść go przez kolejne 5 lub 6 dni, tak? Dobrze rozumiem?

Do góry