reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jagoda, nie czytaj, bo mniej wiecej to samo napisane jest w ulotce na zwykłej luteinie. Prawda jest taka, że sztuczny progesteron zwiększa działanie prozakrzepowe, więc grpzi nam udar, zator płucny i inne przyjemności. Każda stymulacja przybliża nas do raka piersi. I co? Nico. Każda.z nas podejmuje jakieś ryzyko, w związku z walką o dziecko, ale nie przesadzajmy - to, że jakiś ułamek procenta kobiet miał powikłania, nie znaczy, że my też musimy :). Jak brałam prolutex to mi nic nie było, poza bolesnym miejscem wkłucia (oj koszmarek). Moim zdaniem jak zaczęłaś brać na odwrót, to bierz na odwrót, to nie ma aż takiego znaczenia, a musiałabyś wydłużyć do 36 h jeden i skrócić do 12 h drugi, a to już znaczenie ma.
Co do poprzednich pytań, to ja po punkcji nie plamiłam, ale.ostrzegali, że mogę.
Gratuluję 4 jajec, trzymam kciuki za wszystkie! Dawaj znać jak zadzwonią z labo :)
Co do ulotek, masz racje.
Straszne rzeczy tam piszą i skoczyłam czytać zanim dobrze zaczełam :)

Ja pitolę...ja to zawsze coś sknoce:( dobra, zadzwonię i 8 do kliniki, nie ma wyjścia...
Jak bierzesz rano to już nie zmieniaj, bo nie można robić takiej luki. Hematolog kazał mi do badania krwi robić rano, a przejście z wieczora na rano trwało 3 dni, bo robisz obsuwę, ale delikatną.

transfer był w srode, wiec to dopiero 3 dzień? :(

za pierwszym razem lekarz kazał mi tak zrobić, al zmieniłam lekarza ze względu na godziny przyjęć :(

@Sili86 mysle ze musisz poczekać jeszcze z testowaniem bo to za wczesnie.
ja znowu jestem po 1 dpt i nic nie czuje. Tzn. wczoraj tylko jakies ciagniecie w podbrzuszu przy wstawaniu i siadaniu i tez mam rozkmine czy to dobrze czy zle

No tak...u mnie ciągle zapalenia pęcherza...jestem.caly czas na urosepcie i zuravit. Po ostatniej procedurze masakra była po lutinus, a po crio i lutinus dostałam zapalenia bakryjnego plus po kilku miesiącach rozniosło się na przydatki i wylądowałam w szpitalu. ...dlatego poprosiłam o zastrzyku:( nie wiem, chyba to lepsze zło...ale żebym sobie w twarz nie pluła że przez to wyszło coś nie tak:(
Lutinus i luteina ma identyczną substancję czynną. Różnią się właściwie tylko ceną.

Wlasnie robiłam wczoraj ma dwóch różnych urządzeniach
I jeden 2,7 a drugi 3,6
Ale to chyba po prostu za duże moje marzenie [emoji20]Zobacz załącznik 949887Zobacz załącznik 949888
A nie wiem czy ja dobrze widzę, ale te wyniki masz podane chyba w innych jednostkach (?). Musiałabyś poprzeliczać. Tak czy inaczej to trochę wcześnie. Zrób betę za parę dni najlepiej.

Dziewczyny dziś 10dpt Beta 123
we środę 8dpt 59,65
Ponoć w porządku przyrost ale stres na maxa bo jakieś plamienie się pojawiło i ta niepewność na przyszłość ale pije według zaleceń meliske ;)
@jagodaaga trzymam kciuki za dzisiejsze jajcobranie i za zapłodnienie!❤️
@Estta jak zarodeczki?
Jak to mawiał klasyk, coś mi się zdaje, że będziesz gruba;) Kolejny kroczek za Tobą. Gratuluję kochana!

Dziewczynki moje drogie, znów mam rozkmine. Jutro mam wizytę na której lekarz podejmie decyzję czy będzie transfer czy nie, ale oprócz tego jak wiecie jestem chyba mocno przeziębiona, od wczoraj od południa leciała mi krew z nosa już 6 razy, w tym trzy tak dość mocno (od wczoraj też mam Encotron włączony) myślicie że mogę podejść tak do transferu za kilka dni oczywiście jeżeli lekarz jutro stwierdzi, że z endometrium jest wszystko w porządku.
Jeśli Cię nie rozłoży przez encorton, to lekkie przeziębienie nie zaszkodzi (może nawet pomoże?). Przez parę dni może się jeszcze podleczysz.

@Sili86 mysle ze musisz poczekać jeszcze z testowaniem bo to za wczesnie.
ja znowu jestem po 1 dpt i nic nie czuje. Tzn. wczoraj tylko jakies ciagnicie w podbrzuszu przy wstawaniu i siadaniu i tez mam rozkmine czy to dobrze czy zle
Ja na początku nic nie czułam za pierwszym i tym razem. Stąd moja obawa. Dopiero dwa trzy dni po tak jak teraz :(
Czemu lekarz kazała wtedy bete,progesteroni estradiol robić? :(
Trzymam Kochana mocno kciuki. Niech wszystko się dobrze skończy.

reklama
Do góry