reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dziś 10dpt Beta 123
we środę 8dpt 59,65
Ponoć w porządku przyrost ale stres na maxa bo jakieś plamienie się pojawiło i ta niepewność na przyszłość ale pije według zaleceń meliske ;)
@jagodaaga trzymam kciuki za dzisiejsze jajcobranie i za zapłodnienie![emoji173]️
@Estta jak zarodeczki?

To super [emoji2]niech dalej pnie się w gore [emoji110]

Dzien doberek;) powiedzcie mi- która brała Prolutex i Clexane...
Po pierwsze...czy ma znaczenie czy prolutex brać rano czy wieczorem ( rano wstrzyknęła Clexane i przypomniało mi się że chyba lekarz prolutex kazał mi rano, a Clexane wieczorem ..czy to ma znaczenie? Czy jutro rano mogę zrobić odwrotnie??)
Po drugie...złamałam swoją zasadę i przeczytałam ulotkę Prolutex...i żałuję, jako ewentualne skutki uboczne są zapisane straszne rzeczy:(( czy którejś z was coś było po tym??)

Po pierwsze...czy ma znaczenie czy prolutex brać rano czy wieczorem ( rano wstrzyknęła Clexane i przypomniało mi się że chyba lekarz prolutex kazał mi rano, a Clexane wieczorem ..czy to ma znaczenie? Czy jutro rano mogę zrobić odwrotnie??)
Po drugie...złamałam swoją zasadę i przeczytałam ulotkę Prolutex...i żałuję, jako ewentualne skutki uboczne są zapisane straszne rzeczy:(( czy którejś z was coś było po tym??)
clexane wieczorem :), przynajmniej tak mi powiedziano bo też mam. Tego drugiego nie biore.
Spokojnie na początku stymulacji zastrzyki które miałam brać wieczorem brałam rano a te drygie na odwrót. i tak ładnie 13 komóreczek urosło :) Zapytaj lepiej lekarza co teraz

Powiem Wam, że znów zaczął rwać mnie kręgosłup podczas dłuższego spaceru. To zły znak :(
Ostatnio też tak miałam i był płacz.
Wiem że jest za wcześnie na bete, ale może zrobić ją póżniej? czy coś w ogóle drgnęła?

Dziewczyny dziś 10dpt Beta 123
we środę 8dpt 59,65
Ponoć w porządku przyrost ale stres na maxa bo jakieś plamienie się pojawiło i ta niepewność na przyszłość ale pije według zaleceń meliske ;)
@jagodaaga trzymam kciuki za dzisiejsze jajcobranie i za zapłodnienie!❤️
@Estta jak zarodeczki?
Gratulacje :) Niech przyrasta jak nalezy :) Cieszymy się Twoim szczęściem :)

clexane wieczorem :), przynajmniej tak mi powiedziano bo też mam. Tego drugiego nie biore.
Spokojnie na początku stymulacji zastrzyki które miałam brać wieczorem brałam rano a te drygie na odwrót. i tak ładnie 13 komóreczek urosło :) Zapytaj lepiej lekarza co teraz
Ja pitolę...ja to zawsze coś sknoce:( dobra, zadzwonię i 8 do kliniki, nie ma wyjścia...

Jagoda, nie czytaj, bo mniej wiecej to samo napisane jest w ulotce na zwykłej luteinie. Prawda jest taka, że sztuczny progesteron zwiększa działanie prozakrzepowe, więc grpzi nam udar, zator płucny i inne przyjemności. Każda stymulacja przybliża nas do raka piersi. I co? Nico. Każda.z nas podejmuje jakieś ryzyko, w związku z walką o dziecko, ale nie przesadzajmy - to, że jakiś ułamek procenta kobiet miał powikłania, nie znaczy, że my też musimy :). Jak brałam prolutex to mi nic nie było, poza bolesnym miejscem wkłucia (oj koszmarek). Moim zdaniem jak zaczęłaś brać na odwrót, to bierz na odwrót, to nie ma aż takiego znaczenia, a musiałabyś wydłużyć do 36 h jeden i skrócić do 12 h drugi, a to już znaczenie ma.
Co do poprzednich pytań, to ja po punkcji nie plamiłam, ale.ostrzegali, że mogę.
Gratuluję 4 jajec, trzymam kciuki za wszystkie! Dawaj znać jak zadzwonią z labo :)

reklama
Do góry