reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
M

Jak ma sie wrogi sluz to nawet inseminacja moze pomoc.

Jak sie ma wrogi sluz to wlasnie od inseminacji aie zaczyna poprzez ominiecie bariery sluzu szyjkowego w ktorym sa przeciwciala. Jak to nie pomaga robi sie icsi. Podaje sie rowniez specjalne preparaty zmniejszajace odpowiedz immunologiczna lub blokujace produkcje przeciwcial.Nie jest az tak zle, na tego gada jest tez metoda.

Dzień dobry wszystkim Jak u Was dzisiaj dzień ? U mnie lipa, prawdopodobnie znowu nici z transferu ☹️☹️ W poniedziałek 14 dc endomerium było 7 mm a dzisiaj 16dc zamiast więcej to jest mniejsze i ma 4 mm!! Czy ktoś tak miał ? Jestem na cyklu stymulowany lametta i estrofem. @dżoasia @annemarie @Dgd @Dzoannna @sunrisea @sksk @Biedroneczka83 @Baylee i pozostałe kobitki co Wy na to mądre głowy??

Kochana, tu juz sie chyba mleko rozlalo[emoji20]szkoda ryzykowac zarodka na stracenie. Endo jest za cienkie i nawet jesli teraz by podskoczylo, mialabym podstawy sadzic ze nie jest juz receptywne . Ja juz bym sie na transfer sama nie zgodzila. O lamecie i estradiolu nie slyszalam. Ciezka decyzja, albo zaufasz lekarzowi , albo...

No no jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie...
Musze oblozyc sie ksiazkami do czytania...
Dostalam relanium, zgodnie z rada dziewczyek[emoji16]
Pytalam o uspokajajace srodki - mozna brac ziolowe ale zadnych nie polecil bo chyba nie bardzo w temacie jest.

Wazne ze jest relanium bo obawiam sie o „zacisk macicy” [emoji23] dziekuje Wam za rady [emoji11]
No i Vinszka - kciukaski[emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Trzymam kciuki :-)

@sssurykatka @annemarie @dżoasia wróżki!

8 dpt 4 dniowej moruli beta 59,65

Zrobiłam już 6 dpt wyszło 11,25 myślałam,ze to może być ovitrelle bo badanie 11,5 dnia od 2 ampułek ale dziś już wiem ,że jednak to ciąża.

I co mogę powiedzieć na ten moment-nie ma kompletnie reguły czy się uda czy nie i co pomoże.
Moje dwie pierwsze stymulacje i dwa z nich transfery porażka.
Trzecia od euforii po rezygnację finalnie okazała się szczęśliwa-5 zarodków.
Trzeba próbować,testować i liczyć na ten cud.
Miałam i mam nadal pms-bóle brzucha,skurcze,bóle jajników,bóle kręgosłupa(jedyna nowość u mnie przy pms)nie miałam żadnych skurczy w 2-4 dni od transferu zwiastującym sukces jak dziewczyny.Typowy pms który przerodził się w ciążową betę.
Kolejna sprawa to sikacze.wczoraj się pojawiły a dzisiaj zanikły więc dziewczyny nie sugerujcie się testami do końca.

Jak czytam to co napisałam dalej nie wierze.
Ale wiem,ze to dopiero początek do szczęśliwego finału bardzo daleko.
Mam problemy z oddychaniem na tle nerwowym, niski estradiol 71 i tsh 3,5 więc muszę to ogarnąć.
Super, gratulacje!

Ja nie dostalam nic na uspokojenie i boje sie ze moga mi niezle chodzic nogi przy transferze. Jaka dawke macie tego relanium?

Hej dziewczynki
Mam pytanie strasznie się denerwuję transfer miałam 09.02.2019r z 3 dniowych zarodków Betę 17,02.2019 miałam 27,63, 25.02.2019 powtórzyłam i było 620,40 dziś tj 06.02.2019 znowu powtórzyłam i wyszła 2726. W kalkulatorze jak przeliczam do pierwszej Bety to wynik jest prawidłowy jeżeli przeliczam do 2 wyniku to wynik nie prawidłowy. Progesteron wynik 94,05. Wizytę dopiero mam 08..3.2019. Co sądzicie czy to oznacza że ciąża rozwija się nie prawidłowo. Proszę o odpowiedz.

reklama
Do góry