reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hm, nie słyszałam o przygotowaniach za pomocą estrofemu i lametty. Lametta powinna pomoc przy owulacji, działa jak closterbegyt który też kiedyś bralam ale wtedy nie brałam estrofemu... Natomiast nie jestem lekarzem i moze to połączenie jest jak najbardziej wskazane. Ja bralam cło tylko przez dwa cykle przy próbach naturalnych, miałam za każdym razem 4 pęcherzyki ale jak się okazało, że nic z tego to zaczęliśmy przygotowania do ivf.

Przy takich wynikach to już się bety nie sprawdza tylko na usg biega, możesz iść do lekarza to zobaczysz już pecherzyk :) a ile masz dni po transferze?

O proszę, nawet nie wiedziałam. To przy tobie wstyd mi będzie jakiegoś babola w kalendarzu zrobić
Dodane!

Doktor kazała mi sprawdzić ja jestem 23 dpt .W poniedziałek widziałam pecherzyk serduszka jeszcze nie było

reklama
@Elessi a jak byłaś stymulowana przy tym cyklu? Jakie leki i dawki do stymulacji i po stymulacji do transferu? Będę wdzięczna za info
Do stymulacji brałam Menopur 1200 w dawce 150 i dodatkowo od chyba 6dnia stymulacji zastrzyk raz dziennie na zatrzymanie owulacji zeby pęcherze nie pękły ale nazwy nie pamietam
I na koniec 36h przed punkcja zastrzyk jak kazdy na dojrzewanie komórek jak kazdy

do crio od 1dc bralam
Estrofem 3x1
Acard 1x1
Lenzetto 1x1
Encorton 1x1 (rano)
11dc miałam wizytę rano i endometrium 10mm wiec dr zdecydował ze nie tracimy dnia i juz dzis odrazu po wyjściu dokładamy
Luteina. 2x2
Progesteron besins. 1x2
Duphaston. 3x1
5 dni pozniej rano przed transferem miałam zbadać progesteron i wyszedł u mnie 16 wiec dostałam 2op (14szt) zastrzyków PROLUTEX popołudniu wzielam jeden i w nocy drugi a pozniej to raz dziennie ok 21 wieczorem.

Ostatnia edycja:
Doktor kazała mi sprawdzić ja jestem 23 dpt .W poniedziałek widziałam pecherzyk serduszka jeszcze nie było

Bo to jeszcze za szybko na serduszko, chyba jeszcze nie ma takiego sprzetu, ktore wylapie serduszko w tak szybkim czasie. U mnie serduszko było w 27 dpt (a i tak lekarz powiedział, ze jakby jeszcze nie było to spoko, bo w ciągu kolejnych 7 dniu już powinno być widoczne), wiec na spokojnie masz jeszcze czas.

Nie , nie byłam coś Ty - miałam jedynie konsultacje telefoniczna usg dopiero 4 i 5 weryfikacja .Podczas pierwszych trzech to jedynie przez telefon ustalanie dawek leków itd .
To ewidentnie źle zrozumiałam. [emoji85] Jak nic mówię że nie przychodzę tylko proszę o telefon [emoji14]

Kochana dzięki Ci wielkie za info bo mnie już czacha parować zaczynała.

Jeeeejjjjj!!!! Ale fajnie - nareszcie po tylu przejsciach taki piękny wynik :) Bardzo się cieszę i gratuluję :D :D :D

dodane

dodane

No właśnie jestem podobnego zdania, ale moja mama przechodziła przez sn i cc i powiedziała, ze cc wspomina lepiej. Ale teraz czasy się zmieniły i można wziąć znieczulenie
.

Ostatnia edycja:
Kochana, a nie myśleliście wcześniej o IUI skoro urósł tylko jeden pęcherzyk? Szansa na ciążę wydaje mi się większa jak przy naturalnym... no chyba, że u was nasienie jest super super.

I Skarbie, wiem, że trudne, wiem że człowiek przeżywa wszystko w pogoni za potomstwem, ale kilka wdechów i wydechów! :) będzie dobrze, bo widzę, że bardzo się tym przejmujesz. Trzymamy tutaj za Ciebie kciuki.

Nasienie jest świetne wiec na tym polu nie ma się czego doczepić ale to prawda jestem strasznie wrażliwa i przeżywam wszystko razy dwa [emoji20]
Ale muszę zluzowac troszke choć ciężko mi [emoji20]

reklama
Aaaaa to będziemy szły łeb w łeb. [emoji4] Super!!!

No no jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie...
Musze oblozyc sie ksiazkami do czytania...
Dostalam relanium, zgodnie z rada dziewczyek[emoji16]
Pytalam o uspokajajace srodki - mozna brac ziolowe ale zadnych nie polecil bo chyba nie bardzo w temacie jest.

Wazne ze jest relanium bo obawiam sie o „zacisk macicy” [emoji23] dziekuje Wam za rady [emoji11]
No i Vinszka - kciukaski[emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Do góry